Πολυτέλεια & οικολογία: Πριβέ bungalows, μικρές βίλες, cabanas με απίθανη θέα - 7 χλιδάτα ξενοδοχεία, φιλικά προς το περιβάλλον (φωτό)

Από την Μοζαμβίκη, ως την Ιταλία και το Μεξικό

Πριβέ bungalows, μικρές βίλες και cabanas είναι μερικές από τις επιλογές που έχουν οι ταξιδιώτες που επιθυμούν να περάσουν τις διακοπές τους σε καταλύματα φιλικά προς το περιβάλλον.

Βρισκόμαστε σε μια περίοδο που όλο και περισσότερος κόσμος στρέφεται στον βιώσιμο τουρισμό. Είναι ενδεικτικό ότι σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία από το Booking.com το 70% των πελατών είναι πιο πιθανό να επιλέξουν κάποιο κατάλυμα που εφαρμόζει ανάλογες πρακτικές.

Και αν νομίζετε ότι το «βιώσιμο» σημαίνει αναγκαστικά και «φθηνό» έχουμε να σας πούμε ότι τα πράγματα δεν είναι πάντα έτσι.

Από την Μοζαμβίκη, ως την Ιταλία και το Μεξικό φέτος άνοιξαν τις πόρτες τους ορισμένα ξενοδοχεία που συνδυάζουν την οικολογία με την πολυτέλεια.

Και αν είναι φιλικά προς το περιβάλλον, με απίθανη θέα και μίνιμαλ, μοντέρνα διακόσμηση δεν είναι και τόσο φιλικά…. Προς την τσέπη! Είναι ωστόσο ονειρικά.

Ας δούμε λοιπόν τα 7 ξενοδοχεία που, σύμφωνα με το architectural digest, άνοιξαν φέτος και υποστηρίζουν τον βιώσιμο τουρισμό:

1. Sussurro, Μοζαμβίκη

©Sussurro

Τοποθετημένο σε μια απομονωμένη παραλία στο Sussurro θα βρει κανεις όμορφα bungalows με εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους γιαν να απολαμβάνει κανείς το μπάνιο του.

Επίσης διαθέτει βιβλιοθήκη, χώρο για yoga, gallery, μπαρ και εστιατόριο. 

2. Casa di Langa, Ιταλία

©Casa di Langa

Διαθέτει 39 δωμάτια, εστιατόριο, μπαρ και σπα ενώ το συγκεκριμένο ξενοδοχείο βρίσκεται σε μια έκταση 100 στρεμμάτων με αμπελώνες και λόφους.

3. Habitas Bacalar, Μεξικό

©Habitas Bacalar

Το Habitas Bacalar διαθέτει 35 υπέροχες cabanas με θέα τη λιμνοθάλασσα. Ακόμα κανείς θα βρει μια εστιατόριο με ανοιχτή κουζίνα αλλά και σπα.

4. Habitas AlUla, Σαουδική Αραβία

©Habitas AlUla

Τοποθετημένο στην έρημο το luxury ξενοδοχείο που ανοίγει με 100 δωμάτια, χώρο για yoga, εστιατόριο και πισίνα.

5. Six Senses Botanique, Βραζιλία

©Six Senses Botanique

Με εύκολη πρόσβαση από το São Paulo ή το Rio de Janeiro το ξενοδοχείο έχει 7 σουίτες και 13 βίλες. Ακόμα κανείς θα βρει μπας, σπα εστιατόριο και ένα «κέντρο εμπειρίας».

6. Treeful Treehouse Sustainable Resort, Ιαπωνία

©Treeful Treehouse Sustainable Resort

Ο απόλυτος luxury προορισμός στην φύση. 4 πολυτελή δεντρόσπιτα δίπλα στον ποταμό Genka περιμένουν τους ταξιδιώτες.

7.  Patina Maldives, στα νησία Fari

© Patina Maldives

Σχεδιασμένο από τον αρχιτέκτονα Marcio Kogan του Studio MK27 το ξενοδοχείο ανοίγει με 90 βίλες και 20 στούντιο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ