Vintage pics: Η Julie Andrews & η Audrey Hepburn στα παρασκήνια των Όσκαρ - Ο πρωταγωνιστικός ρόλος στο «My Fair Lady» & το βραβείο που πήγε στη «Mary Poppins»

«Λυπήθηκα που δεν με πήραν και θα ήμουν οργισμένη αν κάποια άλλη έπαιρνε τον ρόλο»

Ήταν το 1965 όταν οι πρωταγωνίστριες δύο ταινιών που άφησαν εποχή - του My Fair Lady και του Mary Poppins - φωτογραφήθηκαν μαζί στα Όσκαρ.

Η Julie Andrews και η Audrey Hepburn, λαμπερές και κομψές όπως πάντα, συνομίλησαν στην λαμπερή τελετή παρόλο που η μια στην αρχή προοριζόταν για τον ρόλο της άλλης!

Στον λογαριασμό rareaudreyhepburn στο Instagram βρήκαμε λοιπόν ορισμένες vintage φωτογραφίες των δύο γυναικών αλλά και την ιστορία πίσω από την 37η απονομή των βραβείων.

Όπως διαβάζουμε στην ανάρτηση αρχικά ήταν να υποδυθεί η Julie Andrews την πρωταγωνίστρια στο My Fair Lady, ένας ρόλος που τελικά πήγε στην Audrey Hepburn.

Τότε μάλιστα η Andrews είχε πει «Είμαι πολύ ικανοποιημένη με αυτή την ταινία (το Mary Poppins) καθώς με βοηθά να ξεπεράσω την απογοήτευση του ότι δεν έπαιξα την “Liza” στην ταινία My Fair Lady. Λυπήθηκα που δεν με πήραν και θα ήμουν οργισμένη αν κάποια άλλη εκτός από την Audrey Hepburn, την οποία λατρεύω, έπαιρνε τον ρόλο».

Τα Όσκαρ έγιναν το 1965 στο Santa Monica Civic Auditorium στην Santa Monica της California και στις εικόνες μπορούμε να δούμε τις δύο ηθοποιούς στα παρασκήνια.

Όπως θα δείτε είναι η Julie Andrews εκείνη που κρατά στα χέρια της το χρυσό αγαλματίδιο, (για τον ρόλο της στο Mary Poppins) ενώ η Audrey Hepburn παρέδωσε το βραβείο στον συμπρωταγωνιστή της Rex Harrison.


Στο ποστ αναφέρεται επίσης ότι ήταν μια αμφιλεγόμενη χρονιά για τα βραβεία αφού το My Fair Lady ήταν προτεινόμενο σε όλες τις μεγάλες κατηγορίες πέρα από εκείνη για την Καλύτερη Ηθοποιό. Τότε η επιλογή της Audrey - αντί για την Andrews - είχε επισκιάσει την ερμηνεία της πρώτης ως «Eliza Doolittle» στην γνωστή ταινία.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @20thcenturyperspective

Ωστόσο και οι δύο γυναίκες έτρεφαν μεγάλο σεβασμό η μια προς την άλλη και καμία δεν κράτησε κακία. Ίσα, ίσα που παρέμειναν φίλες και δεν φοβήθηκαν να ποζάρουν μαζί για τον φωτογραφικό φακό

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ