Ανακαλύψαμε την σελίδα αφιερωμένη εξαιρετικά στην Mozzarella Burrata: Οι πιο hot ιδέες για το πολυαγαπημένο ιταλικό, λευκό, «βουτυρένιο» τυρί (φωτό & βίντεο)

Θα την αγαπήσετε!

Υπάρχει μια σελίδα στο Instagram που αν είστε λάτρης των τυριών και ειδικά της Burrata θα την αγαπήσετε!

Στο burratagram θα βρει κανείς τις πιο hot ιδέες για το αγαπημένο ιταλικό, λευκό τυρί και ακόμα παραπάνω.

Με προσούτο, με λουκάνικο, με ντομάτες… πάρτε και διαλέξτε τι σας αρέσει πιο πολύ, τρέξτε στο σούπερ μάρκετ και ξεκινήστε τους πειραματισμούς!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Λίγα λόγια για την Mozzarella Burrata 

Η Burrata αποτελεί ένα από τα πιο ιδιαίτερα τυριά της Ιταλίας, δημοφιλές τόσο μέσα στη χώρα όσο και έξω από αυτήν. Στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα παραπροϊόν της Mozzarella, που πιθανότατα προέκυψε από την ανάγκη να αξιοποιηθούν τα υπολείμματα από την κατεργασία της.

 

 

Σύμφωνα με την παράδοση, παρασκευάσθηκε για πρώτη φορά στις αρχές του 20ου αιώνα –άγνωστο πότε ακριβώς- από έναν βοσκό στην περιοχή της Πούλια της νότιας Ιταλίας, ο οποίος αποκλείστηκε στη στάνη του από το χιόνι και έπρεπε να βρει τρόπο να αξιοποιήσει το γάλα αλλά κυρίως την κρέμα του, μια και δεν μπορούσε να τα μεταφέρει στην πόλη.

 

 

 

 

 

 

Έτσι, έφτιαξε «πουγκάκια» από την πάστα της Mozzarella, τα γέμισε με κρέμα και τα περισσεύματα της τυροκόμησης, δημιουργώντας, εν αγνοία του, έναν καινούργιο τύπο τυριού. Ως τύπος τυριού η Μπουράτα παράγεται πλέον σε αρκετές περιοχές της Ιταλίας, από μεγάλες ή μικρότερες μονάδες, αλλά και στις Ηνωμένες Πολιτείες, αναφέρει το cheeselovers.gr.

 

 

 

 

 

 

Η αυθεντική εκδοχή της όμως, που έχει αναγνωρισθεί από το 2016 ως Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη (ΠΓΕ) με την ονομασία Burrata di Andria I.G.P., παραμένει προνόμιο της περιφέρειας Puglia.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ