Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Όταν δεν πετυχαίνεις αυτό που θέλεις μην απογοητεύεσαι - Πείσμωσε, δώστα όλα και η επιτυχία θα έρθει

Η απογοήτευση μπορεί να σε κάνει να χάσεις την υπομονή και την πίστη στις δυνάμεις σου

Όταν δεν πετυχαίνεις αυτό που θέλεις, παρά τις προσπάθειές σου, είναι αποθαρρυντικό. Όμως μην απογοητεύεσαι.

Πολλοί άνθρωποι καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να πετύχουν τους στόχους τους, όπως το να χάσουν βάρος ή να γίνουν πιο δραστήριοι, να πάρουν προαγωγή ή να πάρουν σύντομα πτυχίο. Όμως, ενίοτε δεν έρχεται το αποτέλεσμα που θέλουν.

Και τότε έρχεται η απογοήτευση.

Η απογοήτευση μπορεί να σε κάνει να χάσεις την υπομονή και την πίστη στις δυνάμεις σου. Να σε κάνει να θες να τα παρατήσεις, με αποτέλεσμα να γίνεται η κατάσταση ακόμα χειρότερη και φυσικά, να απομακρύνεσαι όλο και πιο πολύ από το στόχο σου.

Τα βάζεις με τον εαυτό σου.

Οι άνθρωποι με υψηλές προσδοκίες τείνουν να γίνονται ιδιαίτερα σκληροί με τον εαυτό τους, όταν δεν τους βγαίνουν όσα έχουν σχεδιάσει ή δεν επιτυγχάνουν τους στόχους τους, τη χρονική στιγμή που έχουν προγραμματίσει. Πιστεύουν ότι φταίνε οι ίδιοι, ότι δεν έχουν κάνει κάτι καλά, ότι ίσως ακόμα, δεν είναι άξιοι. “Τιμωρούν” ουσιαστικά τον εαυτό τους, γράφει η Μαρία Μαρκουλιδάκη στο tsemperlidou.gr.

Είναι εντάξει.

Κι όμως, είναι εντάξει να μην έρχονται πάντα τα αποτελέσματα, όταν τα περιμένουμε. Όσο κι αν δε το πίστευεις, η φάση αυτή που πας να απογοητευτείς, είναι ακριβώς το σημείο, που πρέπει να χρησιμοποιήσεις την έλλειψη αποτελεσμάτων, ως “λίπασμα” για κάτι καλύτερο.

Η επιτυχία έρχεται.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις, είναι να σταματήσεις τον εαυτό σου, από το να πέσει στην παγίδα της ενοχής, της ευθύνης και της ντροπής.

Πάρε λοιπόν, μια βαθιά ανάσα και πάρε μια απόφαση: ή θα κολλήσεις ή θα ξεκινήσεις. Δηλαδή; Ή θα κολλήσεις στις σκέψεις της αποτυχίας ή θα ξεκινήσεις την προσπάθεια ξανά, με περισσότερο πείσμα.

Και κάντο τώρα. Μην περιμένεις τη Δευτέρα ή τον επόμενο μήνα ή πότε δεν θα είναι ανάδρομος ο Ερμής! Δεν χρειάζεται να είναι περίπλοκο. Σκέψου τί πρέπει να μάθεις από την έλλειψη επιτυχίας μέχρι στιγμής, τί λάθη έγιναν, τί πρέπει να κάνεις που δεν έκανες και τί πρέπει να μην κάνεις ξανά. Πείσμωσε και δώστα όλα και η επιτυχία θα έρθει.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ