Αποκλειστικό φωτορεπορτάζ: O Βασίλης Kουτρουμάνος στα βάθη της Κένυας - Aπό την παραλία της Μομπάσα μέχρι την ενδοχώρα με τους Μασσάι

Ποτέ μόνοι ταξιδιώτες στη Κένυα...

Ο φακός του φωτορεπόρτερ Βασίλη Κουτρουμάνου ξεκινάει τον ... γύρο της γής με το eirinika.gr να φιλοξενεί με υπερηφάνεια και τιμή τις εικόνες απο αυτό το παγκόσμιο ταξίδι.

Κένυα, Ανατολική Αφρική, 42 εκ κάτοικοι, συγκλονιστική χώρα. Εκεί πήγε ο φωτορεπόρτερ μας Βασίλης Κουτρουμάνος. 

Ας απολαύσουμε τα κλικς του κι ας μάθουμε λίγα λόγια για αυτή την εντυπωσιακή χώρα η αλλιώς, διαμάντι της Αφρικής. Απέραντες παραλίες με κρυστάλλινα νερά, κοραλλιογενείς ύφαλοι, η μαγεία της ερήμου στον Βορρά, εξαίσια ορεινά τοπία. 

Ποιός δεν εχει θαυμάσει τις χιονοσκέπαστες κορυφές του όρους Κένυα (το δεύτερο ψηλότερο στην Αφρική) ή τα υψίπεδα των Highlands στα 1.675 μ., όπου και η πρωτεύουσα Ναϊρόμπι.

Οι παραμυθένιες λίμνες όπως η Βικτόρια αλλά και η Ναϊβάσα. Με πάνω από 40 εθνικά πάρκα και καταφύγια Amboseli, Maasai Mara, Samburu και Tsavo τα κυριότερα, ειναι βέβαιο οτι η άγρια ζωή έχει την χώρα της, με το σαφάρι συνώνυμο της Κένυας.

40 πάρκα αλλα και 40 τοπικοί πολιτισμοί με ισάριθμες διαφορετικές εθνολογικές ομάδες: από τις φυλές των αγροτών Kikuyu, μέχρι τους ψαράδες Turkana και τους πολεμιστές Samburu και τους διάσημους «κόκκινους» Maasai

Στην ανατολική ακτή Swahili, θα θαυμάσετε τα ιστιοφόρα dhow, το σήμα κατατεθέν ενός αφρικανικού παράλιου ονείρου, ατέλειωτες ερημικές αμμουδιές, εκτάσεις από μακρόβια δέντρα, κοκοφοίνικες, απάτητους αμμόλοφους αλλά και το νησί Lamu που δίνει εξώφυλλα στα ταξιδιωτικά περιοδικά του πλανήτη.

 

Ποτέ μόνοι ταξιδιώτες στη Κένυα: θα πάτε ειδικά στη βορειοανατολική Κένυα και την περιοχή της North Rift Valley με συνοδό ντόπιο οδηγό ή με κονβόι αστυνομικών.  Άλλωστε, στα εθνικά πάρκα και καταφύγια δεν επιτρέπεται να περπατήσεις μόνος σου – εκτός αν βρίσκεσαι σε ένα από τα κορυφαία lodges.

Υπάρχουν πολλά είδη σαφάρι: το wild safari (για να δεις π.χ. τα Big Five – λιοντάρι, λεοπάρδαλη, ελέφαντα, βουβάλι, ρινόκερο), το αεροπορικό (ή fly-in) σαφάρι με το οποίο μεταφέρεσαι στην άκρη - άκρη της Κένυας με μικρά αεροσκάφη, το fly-camp, το «ελεύθερο» σαφάρι όπου βρίσκεσαι απόλυτα μέσα στη φύση, το σαφάρι με αερόστατο, το οδικό σαφάρι η πιο low budget επιλογή, το σαφάρι περιπέτειας συνδυασμός από αερόστατο, ορειβασία, αναρρίχηση, rafting, ιππασία κ.λπ.

Εκεί ο επισκέπτης έρχεται σε επαφή με τις αυθεντικότερες όψεις της αφρικανικής ζωής. Με οδικό δίκτυο αρκετά καλό και με οργανωμένα εθνικά πάρκα, φαντάζει πραγματικά ως το ιδανικότερο μέρος για να επισκεφθεί κανείς την μαύρη Αφρική, να φωτογραφήσει ζώα και να δει από κοντά φυλές, χωρίς να θυσιάσει την άνεση, την καλοπέραση και το καλό φαΐ. 

 

Ενα μοναδικό ταξίδι που συνδυάζει τη μαγεία της φύσης με τη μοναδική φυλή των πολεμιστών Μασσάι. Τέλος η Μομπάσα, χτισμένη στο ομώνυμο νησί του Ινδικού, λίγα μόλις μέτρα από την απέναντι ακτή, γοητεύει με τις παραλίες της, την αραβική συνοικία της παλιάς πόλης και το Φρούριο των Πορτογάλων.

Ελπίζουμε να σας άρεσε το ......φανταστικό ταξίδι στην Κένυα με τον φακό του Βασίλη Κουτρουμάνου .

Δείτε όλες τις φωτό στο Slide Show 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ