Πασχαλινά γλέντια @home: Από Βέρτη & Κουρκούλη έως Μελίνα Ασλανίδου & Πίτσα Παπαδοπούλου - Στάνκογλου, Ξαρχάκος αλλά και Λιάβας με νησιώτικα

Όλα όσα μας περιμένουν!

Μπορεί να μείνουμε στο σπίτι το φετινό Πάσχα αφού μετά τις 10 το βράδυ θα έχουμε απαγόρευση της κυκλοφορίας, ωστόσο οι τηλεοπτικοί σταθμοί έχουν φροντίσει να μας διασκεδάσουν στα πασχαλινά μας τραπέζια.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει πολλά και διάφορα με λαϊκούς καλλιτέχνες, ντοκιμαντέρ για το δημοτικό τραγούδι και εκπομπές που θα φέρουν το γλέντι στον χώρο μας. Ας τα δούμε αναλυτικά λοιπόν:

«Το καλύτερό μας Πάσχα» στην ΕΡΤ

«Το καλύτερό μας Πάσχα» θα ζήσουμε φέτος στην ΕΡΤ, με το πιο ξεχωριστό, το πιο κεφάτο, το πιο πλούσιο και ζωντανό εορταστικό πρόγραμμα. Ειδικές εκπομπές, συναυλίες, βραβευμένες ξένες σειρές, εξαιρετικές ταινίες, οι Ακολουθίες των ημερών, αφιερώματα διανθισμένα από πλούσιο αρχειακό υλικό, και, φυσικά, οι αγαπημένες ελληνικές σειρές μυθοπλασίας, μεταφέρουν στους τηλεθεατές το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης και των ημερών του Πάσχα.

Από τις 20:45 έως και τις 21:10, σε σύνδεση με την ΕΡΤ2, θα παρακολουθήσετε την Ακολουθία της Αναστάσεως, απευθείας από τον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αθηνών.

Στις 22:00, η εκπομπή «Στα τραγούδια λέμε ΝΑΙ!», με τη Ναταλία Δραγούμη και τον Μιχάλη Μαρίνο, μας προσκαλεί σ’ ένα εορταστικό επεισόδιο με εκλεκτούς καλεσμένους.

Ο μοναδικός Θέμης Αδαμαντίδης φέρνει στο πλατό μυρωδιές της άνοιξης με το «Γιασεμί» του. Πρώτος στο κέφι και ο Δημήτρης Κοντολάζος, που δίνει τον δικό του τόνο στη βραδιά. Ακόμη, τη μουσική παρέα συμπληρώνουν οι Χρύσπα,  Χρίστος Αντωνιάδης, Λούκας Γιώρκας, Αφροδίτη Χατζημηνά, Τάνια Καρρά και ο Βασίλης Μπατής.

Οι αδερφές Στέλλα και Λουκία Βαλάση υπογράφουν την έναρξη της εκπομπής με ύμνους της Μ. Εβδομάδας, ενώ ο Παναγιώτης Λάλεζας απογειώνει το γλέντι υπό τους ήχους της παραδοσιακής μουσικής. Καλεσμένοι στην εκπομπή και οι αγαπημένοι: Βάνα Μπάρμπα, Άρια Αγάτσα, Μέμος Μπεγνής, Γιώργος Παράσχος, Στέλιος Κρητικός, Ευφροσύνη Κουτσουβέρη, Μάνος Πίντζης,  Άννα Ζηρδέλη, Φιόνα Γεωργιάδη, Μαρία Θωμά, Ρένος Ρώτας, Έλενα Πιερίδου και Θάλεια Καραδημητρίου.

Κυριακή του Πάσχα

«Ηρθ’ η Λαμπρή κι η άνοιξη!..» – Πάσχα στο Αιγαίο: Σ’ ένα ξεχωριστό πασχαλινό γλέντι, για να υποδεχτούμε τη Λαμπρή και την άνοιξη από τη μυροβόλο Χίο, μας προσκαλούν, στις 13:00, «Το αλάτι της γης» και ο Λάμπρος Λιάβας.

Η εκπομπή και οι μουσικοί της συνεργάτες ταξίδεψαν στο νησί των καραβοκύρηδων και των καπεταναίων, για να τιμήσουν με το πασχαλινό αυτό αφιέρωμα τους ναυτικούς αγώνες και τη ναυτοσύνη των Ελλήνων.

«Πάσχα στο Αιγαίο» με αγαπημένα νησιώτικα τραγούδια και σκοπούς από Κυκλάδες, Δωδεκάνησα, Σάμο, Ικαρία, Χίο, Λέσβο, Λήμνο και Μικρά Ασία, καθώς και δημοφιλή ρεμπέτικα και λαϊκά τραγούδια, με θέμα τη θάλασσα και τους θαλασσινούς. Συμμετέχουν δύο εξαιρετικές μουσικές κομπανίες, μία παραδοσιακή και μία λαϊκή: η Ορχήστρα Γιώργου Μαρινάκη και η Ορχήστρα Γρηγόρη Βασίλα.

«Το καλύτερό μας Πάσχα» θα το ζήσουμε στην ΕΡΤ, με το πιο ξεχωριστό εορταστικό πρόγραμμα, που θα μας κρατήσει συντροφιά από τις 10 το βράδυ έως και τις 12:35 μετά τα μεσάνυχτα.

Η Τζένη Θεωνά και ο Μελέτης Ηλίας υποδέχονται τους τηλεθεατές σε μια ανοιξιάτικη, πασχαλινή γιορτή και φιλοξενούν τους φίλους τους που έρχονται για να μας χαιρετήσουν από τον μακρινό «Πλάτανο», κρατώντας το σπιτικό γλυκό της ημέρας, μια «Τούρτα της μαμάς», και φορώντας όλοι τους «Ζακέτα», για να γιορτάσουν στα «Καλύτερά μας χρόνια», το… «Καλύτερό μας Πάσχα».

Έχοντας συντροφιά τους «Μουσικούς του Κουτιού», σχεδιάζουν με την αγαπημένη μπάντα το καλύτερο Soundtrack της άνοιξης, της νοσταλγίας και της εξωστρέφειας της λαμπριάτικης Κυριακής.

Η Τζένη Θεωνά και ο Μελέτης Ηλίας μάς κάνουν την καλύτερη έκπληξη και δοκιμάζουν τις δυνατότητές τους στο τραγούδι ανοίγοντας την εκπομπή, ενώ υποδέχονται τη μοναδική Μελίνα Ασλανίδου, η οποία έρχεται ειδικά για τους τηλεθεατές της ΕΡΤ από τα Χανιά, για να δώσει, με τη μαγική χροιά της φωνής της, συναίσθημα και φως στην ημέρα. Η ερμηνεύτρια μάς αφιερώνει υπέροχα τραγούδια που όλοι αγαπήσαμε, αλλά και το καινούργιο της τραγούδι «Φτάνει και περισσεύει», σε μουσική Γιώργου Θεοφάνους και στίχους Θάνου Παπανικολάου. Ακόμη, καθ’ όλη τη διάρκεια της εκπομπής θα την απολαύσουμε και σε ρόλο-έκπληξη!

Αγαπημένοι ηθοποιοί από τις δημοφιλείς σειρές μυθοπλασίας της ΕΡΤ, οι Τάσος Χαλκιάς, Τζένη Διαγούπη, Γιωργής Τσουρής και Αλέξανδρος Χρυσανθόπουλος από το «Χαιρέτα μου τον Πλάτανο», οι Κατερίνα Παπουτσάκη, Ρένος Χαραλαμπίδης, Τόνια Σωτηροπούλου, Γιολάντα Μπαλαούρα, Δημήτρης Καπουράνης και οι μικροί Μανώλης Γκίνης (Άγγελος), Έκτορας Φέρτης (Λούης) και Αμέρικο Μέλης (Χάρης) από τα «Τα καλύτερά μας χρόνια», οι Πάρις Θωμόπουλος, Θάνος Λέκκας, Μιχάλης Παπαδημητρίου και ο μικρός Θανάσης Μαυρογιάννης (Μάριος) από την «Τούρτα της μαμάς» και ο Παναγιώτης Γαβρέλας από το «Ζακέτα να πάρεις», ενώνουν τις δυνάμεις και τις φωνές τους, εκπλήσσοντάς μας ευχάριστα, στέλνουν τις θερμότερες ευχές τους, μας γεμίζουν χαρά και ερμηνεύουν απρόσμενα τραγούδια.

Μεγάλη έκπληξη της βραδιάς η εμφάνιση της Στεφανίας Λυμπερακάκη, η οποία, στην τελική ευθεία για τη Eurovision, μας αφιερώνει αποκλειστικά το «Last dance», σε μια ξεχωριστή εκτέλεση με τη συνοδεία πιάνου, το τραγούδι με το οποίο θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον 65ο Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Τραγουδιού, που φέτος θα διεξαχθεί στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας.

Ο Νίκος Βέρτης στον ANT1

Στις 00:10 έρχεται η πρώτη τηλεοπτική μετάδοση του «Live Tour» του Νίκου Βέρτη, μια επετειακή περιοδεία-υπερπαραγωγή σε όλη την Ελλάδα που πραγματοποίησε το 2013 με αφορμή τα δέκα χρόνια παρουσίας του στο τραγούδι (την Κυριακή του Πάσχα στις 14:00 σε επανάληψη).

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nikos Vertis (@nvertis)

«Πάσχα με το Mega»

Το  Μ.Σάββατο στις 21:20 η εκπομπή προσκαλεί στη σκηνή του τον Νίκο Κουρκούλη. Ο λαϊκός τραγουδιστής αναλαμβάνει να ανεβάσει το κέφι με μερικές από τις γνωστές παλιότερες επιτυχίες του, ενώ θα παρουσιάσει και το νέο του τραγούδι.

Μαζί του η Κέλλυ Κελεκίδου και οι λυράρηδες από την Κρήτη και τον Πόντο Νίκος Ζωιδάκης και Γιώργος Ατματσίδης (σε επανάληψη την Κυριακή του Πάσχα στις 14:00).

«Στην υγειά μας ρε παιδιά» στον ΣΚΑΪ

Στις 21:15, ξεκινά στον ΣΚΑΪ το εορταστικό επεισόδιο του «Στην υγειά μας ρε παιδιά». Καλεσμένοι του Σπύρου Παπαδόπουλου είναι οι Κώστας Καραφώτης, Πίτσα Παπαδοπούλου, Γωγώ Τσαμπά, Μαλού, Άκης Δείξιμος, Ανδρομάχη, Duo Violins, Αλέξανδρος και ο Θάνος Παϊτέρης, ενώ την Κυριακή του Πάσχα ο ΣΚΑΪ θα προβάλλει σε επανάληψη παλιότερα επεισόδια της εκπομπής: στις 11:00 ένα ξεχωριστό αφιέρωμα στο δημοτικό τραγούδι και στις 14:45 τη βραδιά με την Νατάσσα Θεοδωρίδου.

Επίσης, την Κυριακή του Πάσχα στο ΣΚΑΪ στις 10:00 προβάλλεται το «200 χρόνια δημοτικό τραγούδι: Από τις ρίζες στα φυλλώματα», ένα ντοκιμαντέρ με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση και αφετηρία την πρωτοβουλία του Σταύρου Ξαρχάκου που παρουσιάζει ο Γιάννης Στάνκογλου, γυρισμένο σε εκπληκτικά τοπία της ελληνικής φύσης (Πρέσπες, λίμνη Καστοριάς, Ελάτη Τρικάλων, Πύλη Τρικάλων, Βοϊδομάτης κ.α.), σε ιστορικούς και αρχαιολογικούς χώρους (Στοά Αττάλου, Πνύκα), αλλά και σε σύγχρονα τοπόσημα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ