Γενέθλια για τον βασιλιά Γουσταύο της Σουηδίας: Το γιόρτασε με ένα ήρεμο οικογενειακό δείπνο - Η καλλονή κόρη του συμμετείχε μέσω zoom (φωτό)

Συνήθως το παλάτι γεμίζει με κόσμο και η βασιλική οικογένεια βγαίνει στο μπαλκόνι να χαιρετήσει

Τα γενέθλιά του είχε ο βασιλιάς Κάρολος Γουσταύος της Σουηδίας που έγινε 75 ετών. Ωστόσο φέτος οι εορτασμοί ήταν πολύ διαφορετικοί λόγω του covid.

Σε αντίθεση με 70ά γενέθλιά του, που γιορτάστηκαν με δόξα και τιμές, αυτή τη χρονιά ο μονάρχης αρκέστηκε σε μια μικρή τελετή στο παλάτι της Στοκχόλμης.

Συνήθως το παλάτι γεμίζει με κόσμο και η βασιλική οικογένεια βγαίνει στο μπαλκόνι να χαιρετήσει ωστόσο φέτος δεν επιτρεπόταν στον κόσμο να συγκεντρωθεί.Έτσι παρόντες στην τελετή ήταν μόνο λίγοι στρατιώτες.

Πάντως είχαν επιφυλάξει μια έκπληξη στον βασιλιά αφού τα  αεροπλάνα Saab Safir της Ένωσης Βετεράνων της Αεροπορίας «έσκισαν» τον ουρανό προς τιμήν του.

Νωρίτερα την ίδια μέρα - και πριν τους 21 κανονιοβολισμούς που έγιναν στην πρωτεύουσα, καθώς και στην Καρλσρόνα, το Γκέτεμποργκ, το Χάρνσσαντ και τον Μπόντεν - ο Σουηδός μονάρχης μαζί με την σύζυγό του βασίλισσα Σύλβια είχαν υποδεχτεί αρκετούς αξιωματούχους που του έδωσαν δώρα.

Η Paris Match επικαλούμενη την Expressen αναφέρει ότι ο βασιλιάς έκλεισε την ημέρα με ένα ήρεμο οικογενειακό δείπνο.

Υπενθυμίζεται ότι αυτός και η βασίλισσα Σύλβια έχουν αποκτήσει τρία παιδιά. Την πριγκίπισσα Βικτώρια - που είναι και η διάδοχος του θρόνου - τον πρίγκιπα Καρλ Φίλιπ και την πανέμορφη πριγκίπισσα Μαντλέν που μένει μαζί με τον άντρα της στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η μικρότερη κόρη του βασιλιά και της, που θεωρείται η πιο μοδάτη πριγκίπισσα των ευρωπαϊκών βασιλικών οικογενειών και όχι άδικα, δεν κατάφερε λόγω των περιοριστικών μέτρων να βρεθεί στην Σουηδία για τα γενέθλια του μπαμπά της.

Ωστόσο το δημοσίευμα αναφέρει ότι αυτή, ο σύζυγος και τα τρια τους παιδιά είχαν κανονίσει να συμμετέχουν στο πάρτυ μέσω βιντεοκλήσης.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ