Υρώ Μανέ: Καταγγέλλει τον Λευτέρη Γιοβανίδη για «αήθη» συμπεριφορά - Τι υποστηρίζει ο σκηνοθέτης

Καταγγελία της Υρώς Μανέ κατά του καλλιτεχνικού διευθυντή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά....

Μια νέα υπόθεση ανάρμοστης συμπεριφοράς στο θέατρο ανέκυψε και αυτή τη φορά καταγγέλλουσα είναι η Υρώ Μανέ. Με επιστολή-αναφορά που υπέβαλε προς τον Δήμαρχο Πειραιά κατήγγειλε επεισόδιο καταχρηστικής συμπεριφοράς εις βάρος της από τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, Λευτέρη Γιοβανίδη.

Η ηθοποιός -που έχει διατελέσει και πρώην πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών- έκανε λόγο, μέσω της δικηγόρου της Έλλης Ρούσου, για «αναίτια και προσβλητική συμπεριφορά» στη διάρκεια επίσημης επαγγελματικής συνάντησης που είχε με τον καλλιτεχνικό διευθυντή.

Όπως περιγράφει, παρουσία του προέδρου του ΟΠΑΝ Πειραιά Ιωσήφ Βουράκη και της συνεργάτιδας του καλλιτεχνικού διευθυντή Θεοδώρας Καπράλου, κλήθηκε να αναπτύξει την πρόταση της πάνω σε μια νέα παραγωγή με θέμα την σφαγή της Χίου.

Η ηθοποιός καταγγέλλει ότι βρέθηκε αντιμέτωπη με μιαν αναίτια έκρηξη θυμού και προσβολών που την ανάγκασαν να αποχωρήσει κακήν κακώς από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. «Αποχώρησα αναγκαστικά ταπεινωμένη και προσβεβλημένη εξαιτίας αυτής της επαίσχυντης, αήθους συμπεριφοράς του Καλλιτεχνικού Διευθυντή κου Γιοβανίδη εις βάρος μου. Μου προκάλεσε δε τόσο μεγάλη ψυχική ταραχή που που χρειάστηκε να έλθει να με παραλάβει από τον Πειραιά άτομο της οικογενείας μου».

«Ένα περιστατικό σαν αυτό δηλώνει σοβαρή έλλειψη πολιτισμού και πλήττει τον ίδιο τον φορέα που ο κ. Γιοβανίδης εκπροσωπεί. Παρόλα αυτά, επειδή οι μέρες που διανύουμε απαιτούν ταπεινότητα ως μέρες Παθών, θα επιμείνω σε αυτό. Επιφυλάσσομαι για νεότερες δηλώσεις ελπίζοντας να έρθει η Ανάσταση μέσα κι έξω μας» σχολιάζει η ίδια.

Η απάντηση του Λευτέρης Γιοβανίδη στο Αθηνόραμα

Πρόσφατα δημιουργήθηκε μια ένταση με την κυρία Υρώ Μανέ που οδήγησε σε καταγγελία για ανάρμοστη συμπεριφορά. Τι συνέβη και πως προτίθεσαι να σταθείς απέναντι σε αυτό;

Συνέβη αυτό που όλοι φοβόμασταν και λέγαμε. Δυστυχώς μια συνάδελφος για να πετύχει τον σκοπό της να με κατηγορήσει, συνδέει την προσωπική της μαρτυρία-καταγγελία με το σπουδαίο κίνημα του #metoo. Όλοι και όλες, από την πρώτη στιγμή συνταχτήκαμε μαζί με τη βαρύνουσα και απόλυτα αναγκαία αυτή κινητοποίηση εναντίον των καταχρηστικών συμπεριφορών και των εξουσιαστικών σχέσεων στον χώρο μας, υπενθυμίζοντας παράλληλα τη διαρκή επιφυλακή που απαιτείται ώστε να μην ευτελισθεί η διαδικασία, να μην ομογενοποιηθούν και ουδετεροποιηθούν οι καταστάσεις. Νοούνται «μερικά» δικαιώματα ή κατά περίσταση;

Δεν αντιπαρατέθηκαν ένας εξουσιαστής και ένας εξουσιαζόμενος, αλλά δύο ενήλικοι άνθρωποι. Δηλώνω το πρώτο θύμα από την αντίθετη πλευρά. Άραγε, πώς θα ένιωθε εάν έβγαινα και την κατήγγειλα εγώ για εξουσιαστική συμπεριφορά; Είναι βέβαιο ότι από την πλευρά μου θα κάνω όλες τις απαραίτητες ενέργειες για κάθε ένα που θεωρεί ότι εύκολα μπορεί να πετάξει μια πέτρα.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ