Κάνε ένα διάλειμμα - Δε θα γυρίσουν τα χρόνια μας πίσω, θα περάσουν από μπροστά μας....

Κάνε ένα διάλειμμα από όλα. Ξεκουράσου, χαμογέλασε, ερωτεύσου....

Δεν προλαβαίνω, τρέχω συνέχεια.

Όλοι λέμε αυτή τη φράση, εκτός από τους Locomondo. Δεν προλαβαίνουμε, τρέχουμε να τα προλάβουμε όλα, να τα πληρώσουμε όλα, να τα ζήσουμε όλα. Στριμωχνόμαστε σε δευτερόλεπτα της ώρας, προσπαθώντας να χωρέσουμε την άοκνη προσπάθειάς μας στα εξήντα λεπτά της μάταια.

Μη τυχόν και δεν προλάβουμε κάτι, μη τυχόν και χάσουμε κάτι. Άνθρωποι που έγιναν μηχανές παραγωγής, που ξέχασαν να ζουν και να χαίρονται τις μικρές, απλές καθημερινές στιγμές.

Δεν έχουμε χρόνο να καθίσουμε να πιούμε ένα κρασί με μουσική σε μία ταβέρνα, να γελάσουμε, να δούμε καθαρά ο ένας το πρόσωπο του άλλου. Γιατί τρέχουμε, τρέχουμε, τρέχουμε. Και ξυπνάμε μία μέρα, κοιταζόμαστε στον καθρέφτη και προσπαθούμε να αντιληφθούμε πώς πέρασαν από επάνω μας τα χρόνια και αποτυπώθηκαν στη μορφή μας.

Γιατί οι άλλοι πρέπει να μας θαυμάζουν. Πρέπει να ζηλεύουν την επιτυχία μας, τα λεφτά μας, την καλή μας ζωή. Γιατί πρέπει να πετυχαίνουμε, οι γονείς μας θυσιάζονται για εμάς και δεν πρέπει να τους απογοητεύουμε. Γιατί πρέπει να πληρώνουμε τις άοκνες και ατελείωτες ανάγκες που μας δημιουργούν. Γιατί δεν πρέπει να μοιάζουμε στους άλλους, πρέπει να τους ξεπερνάμε και να είμαστε καλύτεροι, πλουσιότεροι, ομορφότεροι.

Όλοι τρέχουμε. Όμως, ας κάνουμε και ένα διάλειμμα. Ας δούμε τα πρόσωπα των φίλων μας, ας απολαύσουμε μία όμορφη βόλτα, ας πιούμε ένα κρασί, ας γελάσουμε με μία ταινία αναφέρει το Awaken.

Δε θα γυρίσουν τα χρόνια μας πίσω, θα περάσουν από μπροστά μας και εμείς θα είμαστε όπως οι θεατές μίας ταινίας: θα βλέπουμε αλλά δε θα πρωταγωνιστούμε. Και θα ξεθωριάσει η νιότη και εμείς θα σκεφτόμαστε πως δεν χαρήκαμε τίποτα γιατί τρέχαμε συνέχεια, συνέχεια, συνέχεια.

Κάνε ένα διάλειμμα από όλα. Ξεκουράσου, χαμογέλασε, ερωτεύσου, κάνε φίλους. Μία είναι η ζωή μας, ας βάλουμε λίγη ανεμελιά. Πριν φύγεις από αυτή τη ζωή, ζήσε και λίγο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ