Ραφαέλ Μονέο: Ο κορυφαίος Ισπανός αρχιτέκτονας βραβεύεται με το Χρυσό Λιοντάρι της Μπιενάλε Βενετίας 2021 - θαυμάστε τα έργα του (φωτό)

Το όνομά του έχει συνδεθεί και με την πόλη της Βενετίας

Το Χρυσό Λιοντάρι της Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής της Βενετίας θα λάβει ο Ισπανός αρχιτέκτονας Ραφαέλ Μονέο.

Κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης της 17ης Διεθνούς Έκθεσης Αρχιτεκτονικής της 22ας Μαΐου 2021 «Πώς θα ζήσουμε μαζί;» στη La Biennale di Venezia, ο Ισπανός αρχιτέκτονας θα βραβευτεί για τα επιτεύγματα της καριέρας του, σύμφωνα με το floornature.com.

Στην ίδια τελετή θα απονεμηθεί και το Ειδικό Χρυσό Λιοντάρι στη μνήμη της Λίνα Μπο Μπαρντί.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της La Biennale di Venezia αποδέχθηκε την πρόταση του αρχιτέκτονα Hashim Sarkis, επιμελητή της διεθνούς έκθεσης, ο οποίος αποκάλεσε τον Μονέο τον «έναν από τους πιο μετασχηματικούς αρχιτέκτονες της γενιάς του».

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @irastorza66

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by weArch (@wearch_web)

Ο Ισπανός αρχιτέκτονας έχει σχεδιάσει πολλά γνωστά κτίρια, όπως το Kursaal Auditorium, το Μουσείο Prado, τον σιδηροδρομικό σταθμό Atocha και τον καθεδρικό ναό του Λος Άντζελες.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Hojo Kenji (@hojokenji)

Photo: rafaelmoneo.com

 

Παράλληλα το όνομά του έχει συνδεθεί και με την πόλη της Βενετίας λόγω έργων του όπως το Giudecca housing project του 1983 αλλά και εξαιτίας της νίκης του το 1991 στον διεθνή διαγωνισμό για τον σχεδιασμό του νέου Cinema Palace στο Lido di Venezia.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ