Σε αυτό το ονειρικό σπίτι έμενε η Κάθριν Χέπμπορν: Ο θρύλος του Χόλιγουντ με το ρεκόρ των Όσκαρ κερδίζει βραβείο καλού γούστου (φώτο)

Στην υπέροχη βίλα έζησαν η Κάθριν Χέπμπορν και ο Μπόρις Καρλόφ, διάσημος για τους ρόλους του σε ταινίες τρόμου

Στο Χόλιγουντ είναι συνηθισμένο να συναντάς υπέροχα σπίτια με διάσημους ιδιοκτήτες. Ένα τέτοιο είναι το ονειρικό κτήμα στο Beverly Hills.

Εκεί έζησε η διάσημη ηθοποιός Katharine Hepburn στην αυγή της καριέρας της και ο ηθοποιός Boris Karloff στο απόγειό της δικής του.

Ένας θρύλος της οθόνης, η Χέπμπορν, μέσα από την πολυετή καριέρα της (73 χρόνια) διατηρεί το ρεκόρ για τα περισσότερα Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου, τέσσερα τον αριθμό, από δώδεκα υποψηφιότητες (η Μέριλ Στριπ κατέχει το ρεκόρ των περισσότερων υποψηφιοτήτων με δεκαεννέα).

Η Χέπμπορν κέρδισε βραβείο Έμμυ τo 1976 για το ρόλο της στην τηλεταινία Love Among the Ruins (Αγάπη Ανάμεσα στα Ερείπια).

Ήταν επίσης υποψήφια για τέσσερα ακόμα Emmy, δύο βραβεία Τόνι και εφτά Χρυσές Σφαίρες.


 

Το 1999 το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου την αξιολόγησε πρώτη στη λίστα με τις καλύτερες γυναίκες ηθοποιούς όλων των εποχών.

Βλέποντας το υπέροχο σπίτι που έζησε στο Beverly Hills, θα της δίναμε το "Όσκαρ καλού γούστου".

JIM BARTSCH

Αφού μετακόμισε  από το Μπρόντγουεϊ στο Χόλιγουντ το 1932, η ,Χέπμπορν μία από τις κορυφαίες κυρίες της βιομηχανίας, ενοικίασε το σπίτι σε στιλ Hacienda για περίπου πέντε χρόνια.

Ο Μπόρις Καρλόφ - ο σταρ των ταινιών τρόμου που είναι γνωστός για τους ρόλους του στο Φρανκενστάιν και στο The Walking Dead - αγόρασε το σπίτι όταν έγινε διάσημος, το 1938.

Πούλησε το ακίνητο το 1945. Το πάθος του Καρλόφ για την κηπουρική αντανακλάται στους θαυμάσιους κήπους και στις αυλές του σπιτιού, αναφέρει το Town and country Magazine. 

JIM BARTSCH

Χτισμένο το 1927, το κτήμα των έξι υπνοδωματίων με έξι μπάνια χαρακτηρίζεται από την παραδοσιακή του στέγη από τερακότα, τις ανθισμένες βεράντες και μια όμορφη πισίνα.

Στο εσωτερικό, οι ασβεστωμένοι τοίχοι από τούβλα, τα ξύλινα δοκάρια, οι σκάλες και τα  πλακάκια από μωσαϊκό παίζουν στην ισπανική αρχιτεκτονική του σπιτιού.

JIM BARTSCH

Στα ατού της όμορφης βίλας  περιλαμβάνονται  έξι εσωτερικά και δύο εξωτερικά τζάκια με ξύλα, πολυέλαιοι  αντίκες και μια άνετη επικοινωνία μεταξύ εσωτερικών και εξωτερικών χώρων.

Από τη μεγάλη κουζίνα και το σαλόνι έως όλους τους εσωτερικούς χώρους  η ιδιοκτησία 4,984 τετραγωνικών ποδιών είναι ιδανική για να κατοικήσουν μικρές ή μεγάλες οικογένειες.

JIM BARTSCH

Σύμφωνα με το  Top Ten Real Estate Deals, το σπίτι πουλήθηκε από τον Brendan Fitzpatrick της  Douglas Elliman Real Estate.

Δείτε όλες τις φωτογραφίες στο κεντρικό SLIDESHOW 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ