Γενναιόδωρος ο Bill Gates: Μεταβίβασε στη Melinda μετοχές 2,4 δισ. δολαρίων - Το συμφωνητικό πριν την αίτηση διαζυγίου (φώτο)

Η σύζυγος του μεγιστάνα της Microsoft, πρόκειται να γίνει δισεκατομμυριούχος

Ο Bill και η Melinda Gates, ύστερα από την ανακοίνωση του διαζυγίου τους, μπήκαν στη διαδικασία να μοιράσουν την τεράστια περιουσία τους και από ότι φαίνεται η σύζυγος του μεγιστάνα της Microsoft, πρόκειται να γίνει δισεκατομμυριούχος.

Τη Δευτέρα 3 Μαίου η επενδυτική εταιρεία του Μπιλ , Cascade Investment, μετέφερε στη Μελίντα μετοχές αξίας 1,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων. 

Η μεταφορά έγινε την ίδια μέρα που ανακοινώθηκε το διαζύγιο τους σύμφωνα με τα στοιχεία της SEC.

Αυτό κάνει τη σύζυγο του δισεκατομμυριούχου πλουσιότερη κατά 1,8 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ μειώνει λίγο την καθαρή περιουσία του Bill σε 128,6 δισεκατομμύρια δολάρια, από 130,4 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ακόμα και μετά από αυτή τη μεταφορά ο συνιδρυτής της Microsoft παραμένει το τέταρτο πλουσιότερο άτομο στον κόσμο.

Η Μελίντα έλαβε 2,94 εκατομμύρια μετοχές  της AutoNation και 14,1 εκατομμύρια μετοχές της Canadian National Railway Co., αξίας 309 εκατομμυρίων δολαρίων και 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αντίστοιχα.

Ο Bill Gates έχει αναθέσει τη διαχείρηση της περιουσίας του, στην χρηματιστηριακή εταιρεία Cascade Investment, που εδρεύει στο Kirkland της Ουάσιγκτον.

Στα χρήματα που διαχειρίζεται η εταιρεία συμπεριλαμβάνονται και τα κέρδη από τις πωλήσεις των μετοχών της Microsoft.

Κάποτε ο Bill Gates κατείχε ένα σημαντικό κομμάτι της Microsoft   αλλά παραχώρησε (στο Ίδρυμα Gates) ή πούλησε το μεγαλύτερο μέρος του μεριδίου του με τα χρόνια και τώρα κατέχει λιγότερο από 1%.

 

Η μεταφορά μετοχών είναι σχεδόν σίγουρα μέρος της αίτησης  διαζυγίου του Μπιλ και της Μελίντα.

Παρόλο που παραμένει ασαφές αν οι δύο τους είχαν υπογράψει σύμφωνο γάμου, ο Bill και η Melinda Gates, ζήτησαν από έναν δικαστή στην πολιτεία της Ουάσινγκτον να μοιράσει τα περιουσιακά τους στοιχεία βάσει των όρων ενός συμφωνητικού χωρισμού - ένα έγγραφο που υπογράφεται συνήθως όταν οι σύζυγοι ζουν χωριστά αλλά δεν ακόμα διαζευγμένοι.

Οι όροι της σύμβασης δεν αποκαλύφθηκαν.

Σύμφωνα με το Forbes o Bill Gates ενδέχεται να έχει μεταφέρει στη Melinda κι άλλα περιουσιακά στοιχεία , χωρίς η συναλλαγή να κοινοποιηθεί δημόσια.

Η Wall Street Journal, αναφέρει ότι ο Bill Gates μεταβίβασε στην σύζυγο του μετοχές συνολικής αξίας 2,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Σε αυτές  , εκτός από αυτές που αναφέρονται παραπάνω, περιλαμβάνονται μετοχές από  δυο μεξικανικές εταιρίες: την εταιρία εμφιάλωσης Coca-Cola Femsa SAB και τον τηλεοπτικό όμιλο Grupo Televisa SA.

Το 4,9% της Μελίντα στην Coca-Cola Femsa έχει αξία περίπου 121 εκατ. δολάρια ενώ το 6,7% στην Televisa έχει αξία περίπου 386 εκατ. δολάρια. 

Οι λόγοι του πολύκροτου διαζυγίου δεν έχουν γίνει γνωστοί , ενώ οι φήμες για ειδύλλιο με νεαρή Κινέζα μεταφράστρια που εργάζεται στο Ίδρυμα Gates, δεν έχουν επιβεβαιωθεί.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ