Βίκυ Σάφρα: Η Ελληνίδα με περιουσία 7,8 δισεκατομμύρια της λίστας Forbes - Η χήρα του μεγαλύτερου τραπεζίτη στον κόσμο (φωτό)

Κληρονόμησε 7,8 δισ. δολάρια....

Ποια είναι η Ελληνίδα που βρίσκεται στην ψηλότερη θέση του Forbes από τους γνωστούς Ελληνες εφοπλιστές; 

Η Ελληνίδα Βίκυ Σάφρα, έχει περιουσία 7,8 δισ. δολάρια που κληρονόμησε από τον Λιβανοβραζιλιάνο σύζυγό της.

jsafrasarasin

Το όνομά της μπορεί να μην είναι γνωστό ευρέως,  καθώς παρότι Ελληνίδα ζει εδώ και δεκαετίες στην Βραζιλία. Ο σύζυγός της, Τζότζεφ Σάφρα, επί χρόνια είχε τον τίτλο του πλουσιότερου τραπεζίτη του κόσμου, (ήταν 52ος πλουσιότερος στη λίστα Forbes όταν πέθανε). Ο Σάφρα είχε τράπεζες σε τρεις ηπείρους ενώ ήταν ο ιδιοκτήτης του Gherkin tower στο Λονδίνο.

 

 

Μετά τον θάνατο του Τζότζεφ Σάφρα τον περασμένο Δεκέμβριο, σε ηλικία 82 ετών, η Βίκυ Σάφρα έγινε η πλουσιότερη Ελληνίδα της λίστας Forbes καθώς βρέθηκε στη θέση 339. Μαζί με τα παιδιά τους, που συνεχίζουν την επιχειρηματική δραστηριότητα του Safra Group κληρονόμησαν την περιουσία των 22,8 δισ. δολαρίων.

Στη Νέα Υόρκη, έχουν μεταξύ άλλων το συγκρότημα γραφείων στο 660 της Madison, το κτήριο όπου στεγαζόταν το πολυκατάστημα Barney’s μέχρι που κήρυξε χρεοκοπία πέρυσι.

Η Βίκυ Σαρφάτη παντρεύτηκε το 1969 τον Τζότζεφ Σάφρα και απέκτησαν μαζί 4 παιδιά και 14 εγγόνια. Εζησαν στη Βραζιλία και τα τελευταία χρόνια στην Ελβετία, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. 

Τα τέσσερα ενήλικα παιδιά του Τζόζεφ και της Βίκυ κληρονόμησαν ένα μέρος των περιουσιακών στοιχείων  και μοιράζονται ένα εκτιμώμενο ποσό 7,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το Forbes

H Eλληνίδα εφοπλιστής, επικεφαλής πλέον του Vicky και Joseph Safra Philanthropic Foundation, κάνει δωρεές σε νοσοκομεία, στην εκπαίδευση και τις τέχνες.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για να έχετε στο μενού σας ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ