Τελικά η πέτρα του σκανδάλου του πολύκροτου διαζυγίου των Gates ήταν ο… Epstein; - Η περίεργη φιλία του μεγιστάνα με τον παιδόφιλο (φωτό)

Η Melinda είχε συμβουλευτεί δικηγόρους ήδη από το 2019

Ερωτηματικά γεννιούνται γύρω από το διαζύγιο του Bill και της Melinda Gates και τον ρόλο που πιθανόν να έπαιξε η σχέση του πρώτου με τον παιδόφιλο Jeffrey Epstein.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal ο χωρισμός του ζευγαριού ήταν στα σκαριά εδώ και καιρό με την Melinda να συμβουλεύεται δικηγόρους ήδη δύο χρόνια πριν την κατάθεση του διαζυγίου στο οποίο αναφέρεται ότι ο γάμος τους «έχει διαρραγεί ανεπανόρθωτα».

Σύμφωνα με πηγές και έγγραφα που επικαλείται η WSJ η 56χρονη φιλάνθρωπος ήδη από το 2019 είχε έρθει σε επαφή με δικηγόρους από διάφορα γραφεία με σκοπό να τελειώσει τον γάμο της που μέτρησε 27 ολόκληρα χρόνια. Το ζευγάρι, που δεν εξήγησε το λόγο του διαζυγίου του, ανέφερε την περασμένη Δευτέρα σε κοινή του δήλωση ότι «δεν πιστεύουμε πλέον ότι μπορούμε να προχωρήσουμε μαζί ως ζευγάρι στην επόμενη φάση της ζωής μας».

Τώρα σύμφωνα με το δημοσίευμα ένας από τους προβληματισμούς της Melinda φέρεται να είναι και η σχέση του άντρα της με τον Epstein.

Το 2019, λίγους μόνο μήνες αφότου ο Epstein βρέθηκε νεκρός στο κελί της φυλακής του Μανχάταν όπου κρατούνταν, οι New York Times είχαν δημοσιεύσει ένα άρθρο για την σχέση του δισεκατομμυριούχο με τον παιδόφιλο.

Εκείνο τον Σεπτέμβριο ο Bill Gates είχε επιβεβαιώσει ότι είχε συναντηθεί με τον χρηματοοικονομικό σύμβουλο αλλά πως «δεν είχε επαγγελματικές ή φιλικές σχέσεις μαζί του».

Ωστόσο τον Οκτώβριο οι Times ανέφεραν ότι οι δύο άντρες είχαν συναντηθεί μέσα σε μια επταετία με μερικές από τις συναντήσεις τους να γίνονται στο σπίτι του Epstein στην Νέα Υόρκη. Μάλιστα αυτές οι συναντήσεις ήταν αφότου ο τελευταίος είχε ήδη καταδικαστεί.

Εκπρόσωπος του Gates είχε δηλώσει στους Times το 2019 ότι ο συνιδρυτής της Microsoft «μετάνιωσε που βρέθηκε με τον Epstein» και πως «αναγνωρίζει ότι ήταν λάθος εκτίμηση» από πλευράς του. Σύμφωνα με την WSJ η Melinda είχε νιώσει «άβολα» και είχε  εκφράσει την ανησυχία της όταν ο άντρας της συναντήθηκε με τον Epstein το 2013.

Η πρώτη συνάντηση των δύο ανδρών είχε γίνει το 2011 στο σπίτι του χρηματοοικονομικού συμβούλου στη Νέα Υόρκη με την δρ Eva Andersson-Dubin, πρώην Μις Σουηδία και την 15χρονη κόρη της να είναι παρούσες.

«Ήρθε μια πολύ ελκυστική Σουηδή και η κόρη της και κατέληξα να μείνω εκεί μέχρι πολύ αργά» είχε πει τότε ο Bill Gates σύμφωνα με τους Times.

Την Άνοιξη της ίδιας χρονιάς είχαν βρεθεί ξανά στο σπίτι του Epstein με μια φωτογραφία από εκείνη την συνάντηση να απεικονίζει εκτός από τους δυό τους τον James E. Staley - τότε ανώτερο στέλεχος της JPMorgan - τον πρώην υπουργός Οικονομικών Lawrence Summers και τον Boris Nikolic, τον τότε σύμβουλο του Gates.

Το 2013 ο Gates είχε πετάξει από το Νιου Τζέρσεϊ στην Φλόριντα με το ιδιωτικό αεροσκάφος του Epstein, με τον ίδιο να δηλώνει τότε ότι δεν γνώριζε ότι το τζετ άνηκε σε εκείνον.

Άλλη μια καταγεγραμμένη συνάντησή τους έγινε 6 μήνες αργότερα με την εκπρόσωπο του Gates να λέει τότε ότι οι δυο τους μίλησαν «για τη φιλανθρωπία και για το ίδρυμα» του δισεκατομμυριούχου.

Μετά το 2014 οι σχέσεις τους φαίνεται να διακόπτονται, σύμφωνα με τους New York Times ωστόσο βάσει των όσων είπε πρώην υπάλληλος του ιδρύματος τουλάχιστον δύο υψηλόβαθμα στελέχη (του ιδρύματος Gates) είχαν σχέσεις με τον Epstein τουλάχιστον μέχρι το 2017.

Ωστόσο η εκπρόσωπος είπε ότι το ίδρυμα δεν είχε καμια σχέση σημειώνοντας ότι: 

«Με την πάροδο του χρόνου, ο Gates ς και η ομάδα του συνειδητοποίησαν ότι οι ικανότητες και οι ιδέες του Epstein δεν ήταν νόμιμες και όλες οι επαφές διακόπηκαν».

Το κατά πόσο η σχέση του Bill Gates με τον Jeffrey Epstein έπαιξε ρόλο στο διαζύγιο του πρώτου από την Melinda δεν έχει ξεκαθαριστεί ενώ καμία από τις δύο πλευρές δεν έχει προχωρήσει σε δήλωση αναφορικά με το δημοσίευμα της WSJ.

Δείτε επίσης: Ο Bill Gates, η Melinda και η... πρώην! Πήγαινε διακοπές μαζί της, της ζήτησε την άδεια για να παντρευτεί - Ποια είναι η Ann Winblad (φωτό & βίντεο)

Μόνο ένας εκπρόσωπος ανέφερε ότι ο Gates υποστηρίζει την αρχική του δήλωση για τον Epstein.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ