Τα γενέθλια της πριγκίπισσας Ειρήνης: Η αδερφή του Κωνσταντίνου & της Σοφίας ζει μόνιμα στη Μαδρίτη αλλά λατρεύει την πατρίδα της την Ελλάδα (φωτό)

Ακολούθησε καριέρα πιανίστριας δίπλα στη διάσημη πιανίστρια Τζίνα Μπαχάουερ

Τα γενέθλιά της είχε την Τρίτη 11 Μαΐου η πριγκίπισσα Ειρήνη της Ελλάδας και της Δανίας που έκλεισε τα 79 της χρόνια.

Με την αφορμή αυτή λοιπόν βρήκαμε ορισμένες φωτογραφίες της αδερφής του τέως βασιλιά της Ελλάδας Κωνσταντίνου και της βασίλισσας Σοφίας της Ισπανίας, αλλά και μερικές ενδιαφέρον πληροφορίες για την ζωή της.

Γεννημένη στο Κέιπ Τάουν της Νότιας Αφρικής,  το 1942 η πριγκίπισσα Ειρήνη είναι η δευτερότοκη κόρη και τριτότοκο τέκνο του βασιλέως Παύλου και της βασίλισσας Φρειδερίκης των Ελλήνων.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @royalsofgreece

Απόφοιτη του Ζάλεμ της Γερμανίας, ακολούθησε καριέρα πιανίστριας δίπλα στη διάσημη πιανίστρια Τζίνα Μπαχάουερ, ενώ αργότερα ολοκλήρωσε σπουδές στην αρχαιολογία υπό την καθοδήγηση της Θεοφανούς Αρβανιτοπούλου.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @royalsofgreece

Το 1960 μάλιστα δημοσίευσε μαζί με την αδελφή της, Σοφία, και την Θεοφανώ Αρβανιτοπούλου το έργο με τον τίτλο "Αρχαιολογικά ποικίλα".

Από τις 6 Μαρτίου 1964 έως τις 10 Ιουλίου 1965 (ημερομηνία γέννησης της ανιψιάς της Αλεξίας της Ελλάδας) διετέλεσε Διάδοχος του Ελληνικού Θρόνου. Ήταν επίσης Αρχηγός του Σώματος Ελληνίδων Οδηγών (ΣΕΟ).

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by DNARoyals (@dnaroyals)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @royals_worldwide

Στις 13 Δεκεμβρίου 1967 ακολούθησε στην εξορία τον αδελφό της Κωνσταντίνο και έπειτα από την κατάργηση της μοναρχίας στην Ελλάδα το 1974 έζησε προσωρινά στην Ινδία, την οποία επισκεπτόταν συχνά για για πνευματική αναζήτηση.

Δείτε επίσης: Vintage εκπομπή: Όταν ο Σταύρος Θεοδωράκης πήρε συνέντευξη από την Πριγκίπισσα Ειρήνη (ΒΙΝΤΕΟ)

Η ίδια δεν παντρεύτηκε ποτέ και πλέον μένει μόνιμα στη Μαδρίτη κοντά στην αδελφή της Σοφία βασιλομήτορα της Ισπανίας και τα ανίψια της. Ωστόσο δεν έχει ξεχάσει την πατρίδα της την Ελλάδα που βρίσκεται πάντα μέσα στην καρδιά της.

Υπενθυμίζεται ότι η Σοφία της Ισπανίας είναι η σύζυγος του πρώην Ισπανού βασιλιά Χουάν Κάρλος Α΄ και η μητέρα του τωρινού βασιλιά της χώρας βασιλιά Φελίπε, σύζυγος του οποίου είναι η βασίλισσα Λετίσια.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ