Vampy lips: Ιδέες για εντυπωσιακό μακιγιάζ με σκούρα χείλη - Aκόμα και το καλοκαίρι (φωτό - βίντεο)

Θα το τολμούσατε; 

Αν και πολλές γυναίκες πιστεύουν πως τα σκούρα χείλη είναι κατάλληλα μόνο για το Φθινόπωρο και τον Χειμώνα, κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Μάλιστα τα vampy lips θα συνεχίσουν να αποτελούν κορυφαία τάση στο μακιγιάζ την Άνοιξη / Καλοκαίρι 2021.

Πρόκειται για αποχρώσεις του σκούρου κόκκινου – μπορντό, burgundy, wine, μωβ, καφέ, αλλά και μαύρου που δίνουν ένταση στα χείλια, καθώς και ένα πιο gothic, rock στυλ. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως η εφαρμογή τους δεν μπορεί να οδηγήσει σε ένα εντυπωσιακό chic μακιγιάζ.

Δείτε λοιπόν πως μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα τόσο σκούρο κραγιόν για να κάνετε ένα μαγευτικό μακιγιάζ και πάρτε ιδέες από τα βιντεάκια που ακολουθούν.

Makeup tips για εκθαμβωτικά μακιγιάζ με vampy lips

Προκειμένου το σκούρο σας κραγιόν να είναι εκθαμβωτικό, θα πρέπει να έχετε υπόψην σας μερικά απλά μυστικά που θα κάνουν την εφαρμογή του άψογη.

Επιδερμίδα:

  1. Για να αναδείξετε τα vampy lips σας, φροντίστε η βάση του μακιγιάζ σας να είναι αψεγάδιαστη.
  2. Αν επιλέξετε ματ κραγιόν, το πρόσωπο σας συνιστάται να είναι φρέσκο και λαμπερό, ενώ αν βάλετε κάποιο glossy η επιδερμίδα θα πρέπει να είναι ματ.
  3. Αποφύγετε το ρουζ, καθώς τα ροδαλά ζυγωματικά δεν ταιριάζουν με τα vampy lips. Σε περίπτωση όμως που δεν μπορείτε χωρίς λίγο χρώμα στα μάγουλα σας, χρησιμοποιήστε μια απαλή φυσική απόχρωση.

Μακιγιάζ ματιών:

  1. Λόγω της έντονης απόχρωσης στα χείλη, ιδανικά διατηρήστε το μακιγιάζ των ματιών σας φυσικό ή και τελείως άβαφο. Έτσι, θα τονίσετε ακόμη περισσότερο το κραγιόν σας.
  2. Δίνοντας έμφαση στα χείλια απομακρύνετε τα βλέμματα από τα μάτια. Κάτι τέτοιο είναι ιδιαίτερα χρήσιμο όταν αυτά είναι κουρασμένα.
  3. Μια ακόμη όμορφη πρόταση για τα μάτια είναι η λεπτή γραμμή eyeliner.
  4. Σε περίπτωση βέβαια που θέλετε να κάνετε ένα πιο βραδινό μακιγιάζ, μπορείτε να συνδυάσετε τα vampy lips σας με ένα έντονο smokey eyes στο ίδιο στυλ με τα χείλη σας.

Εφαρμογή σκούρου κραγιόν:

  1. Το σκούρο χρώμα τονίζει τα αφυδατωμένα και σκασμένα χείλη. Επομένως, μην αμελήσετε μια απολέπιση πριν την εφαρμογή του κραγιόν σας, αλλά και την ενυδάτωση τους.
  2. Πριν βάλετε το vampy lipstick σας εφαρμόστε ένα primer χειλιών ή λίγο foundation για να κάνετε τον τόνο τους πιο ομοιόμορφο και να αυξήσετε τη διάρκεια του χρώματος.
  3. Έχει μεγάλη σημασία να απλώσετε με ακρίβεια το lipstick στα χείλη σας. Χρησιμοποιήστε λοιπόν ένα πινελάκι χειλιών και ξεκινήστε από τη μέση, δουλεύοντας προς τις άκρες.
  4. Για να διορθώσετε τυχόν λάθη πάρτε μια μπατονέτα με λίγο ντεμακιγιάζ ή καλύτερα ένα πινελάκι με concealer.
  5. Αν θέλετε να δώσετε όγκο στα χείλη σας εφαρμόστε λίγο πιο σκούρο χρώμα στο περίγραμμα και σβήστε το προς το κέντρο, δημιουργώντας ένα ανεπαίσθητο όμπρε εφέ.
Vampy lips (3)
Photo: @lindahallberg

Το ιδανικό σκούρο κραγιόν για τον τόνο της επιδερμίδας σας

Ανάλογα με το χρώμα του δέρματος σας υπάρχουν κάποιες αποχρώσεις κραγιόν που σας κολακεύουν περισσότερο, ενώ άλλες ενδέχεται να σας κάνουν πιο χλωμή. Βρείτε λοιπόν την ιδανική και κάντε ένα εντυπωσιακό μακιγιάζ με vampy lips.

Σε περίπτωση που ο τόνος του δέρματος σας είναι κιτρινωπός ή στο χρώμα της ελιάς, οι θερμές σκούρες αποχρώσεις, όπως και το κόκκινο, σας ταιριάζουν περισσότερο. Αν πάλι έχετε ψυχρό τόνο, προτιμήστε τα μωβ κραγιόν.

Ανοιχτόχρωμο δέρμα: Μια βαθειά κόκκινη merlot απόχρωση σας ταιριάζει πολύ και δίνει μια έξτρα γοητεία στη αλαβάστρινη επιδερμίδα σας. Ιδανικά για το μακιγιάζ των ματιών σας επιλέξτε μια σκιά σε απαλό ροδακινί ή το χρώμα της λεβάντας και προσθέστε μια λεπτή γραμμή eyeliner.

Χλωμή επιδερμίδα: Ένα ματ μωβ κραγιόν θα δημιουργήσει μια μαγευτική αντίθεση με τον μπλε υποτόνο της ιβουάρ βάσης σας. Όσο για το υπόλοιπο μακιγιάζ, διατηρήστε το απλό με ελαφρύ contour και λίγη σκιά ματιών.

Μεσαίου τόνου δέρμα: Προκειμένου να τονίσετε τους ροδακινί υποτόνους της επιδερμίδας σας προτιμήστε ένα έντονο μωβ χρώμα στα χείλη. Για παράδειγμα, το βιολετί τονίζει τους θερμούς τόνους και το διαρκές σας μαύρισμα. Αν μάλιστα προσθέσετε και λίγη ιριδίζουσα σκιά ματιών στο κέντρο των χειλιών σας, το αποτέλεσμα θα είναι ακόμη πιο ζουμερό.

Επιδερμίδα με ελαιώδη τόνο – σταρένια: Τα χείλη στο χρώμα του μούρου είναι πολύ κολακευτικά. Επομένως, διαλέξτε μια oxblood απόχρωση κραγιόν με λίγο κόκκινο αντί για μωβ και τονίστε την θερμή ηλιοκαμένη επιδερμίδα σας χωρίς να φαίνεστε κιτρινωπή.

Βέβαια το ιδανικό είναι να δοκιμάσετε μερικές αποχρώσεις και να βρείτε ακριβώς αυτή που σας ταιριάζει περισσότερο.

Σκούρο βάμπι μακιγιάζ με μεταλλική σκιά ματιών

 

 

Δείτε βήμα βήμα πως να δημιουργήσετε ένα όμορφο βραδινό μακιγιάζ με έντονα σκούρα μπορντό χείλη.

Πρόκειται για μια πρόταση που θα κάνει την εμφάνιση σας εντυπωσιακή. Όπως φαίνεται και στο βίντεο ταιριάζει πολύ σε καστανά μάτια και μαλλιά.

Σαγηνευτικό makeup με σκούρα μπορντό vampy lips

 

 

Ακόμη μια όμορφη πρόταση με λιγότερο έντονα μάτια, αλλά εξίσου σκούρα χείλη είναι και η παραπάνω. Συνδυάζει το μαγευτικό σκούρο μπορντό κραγιόν με μια καφέ σκούρα σκιά, χωρίς όμως να δίνει μεγάλη ένταση στο βλέμμα.

Το συγκεκριμένο makeup είναι ιδανικό τόσο για το πρωί, όσο και για το βράδυ, ανάλογα πάντα με το στυλ σας.

Μεταλλικό χρυσό cat eye μακιγιάζ με σκούρο κόκκινο κραγιόν

 

 

Κομψό, στυλάτο και σαγηνευτικό, το χρυσό αυτό cat eye makeup ταιριάζει πολύ με ένα βαθύ κόκκινο χρώμα στα χείλη. Πρόκειται για ένα look που τραβάει τα βλέμματα και παρά τον vampy χαρακτήρα του, τα χείλη παραμένουν κόκκινα και σαγηνευτικά αναφέρει το beautetinkyriaki.

Smokey eyes look σε μπορντό αποχρώσεις με vampy lips

 

 

Συνδυάζοντας ένα έντονο βλέμμα με vampy lips μπορείτε να πετύχετε ένα εκθαμβωτικό μακιγιάζ, ιδανικό κυρίως για απογευματινές – βραδινές εμφανίσεις.

Το makeup αυτό διαθέτει ένα γενικότερο vampy style, αλλά μπορεί κάλλιστα να φορεθεί και με πιο κομψά σύνολα.

Βάμπι wine χείλη με smokey eyes σε μπορντό αποχρώσει

 

 

Το παραπάνω vampy makeup είναι πολύ λαμπερό και ταιριάζει εκπληκτικά σε μελαχρινές. Τα χρώματα που χρησιμοποιεί στα μάτια είναι σε αποχρώσεις του burgundy, τα οποία πηγαίνουν όμορφα με ένα σκούρο κόκκινο χρώμα στα χείλη στον τόνο του κρασιού.

Vampy lips με σκούρο μακιγιάζ ματιών σε burgundy χρώματα

 

 

Καφέ σκούρα χείλη σε συνδυασμό με ένα βαθύ smokey eyes look σε μπορντό χρώματα, μπορεί να σας χαρίσει μια σέξι εμφάνιση για τις βραδινές σας εμφανίσεις.

Όπως φαίνεται και από το βίντεο, το συγκεκριμένο eye makeup ταιριάζει όχι μόνο σε καστανά μάτια, αλλά μπορεί να δώσει εκπληκτική ένταση στα γκρι ή τα γαλάζια.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ