"Πόλεμος" στο Χόλυγουντ με φόντο τη σύρραξη στο Ισραήλ - Bella & Gigi Hadid & Susan Saradon στο πλευρό της Παλαιστίνης - Η "άλλη πλευρά" & η πιο ψύχραιμη Rihanna (φώτο)

Οι σταρ παίρνουν θέση

Ο κόσμος τα τελευταία εικοσιτετράωρα παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα τη σύρραξη στο Ισραήλ και τις εχθροπραξίες στη λωρίδα της Γάζας.

Τα αστέρια του Χόλυγουντ δεν αποτελούν εξαίρεση.

Με φόντο τις εχθροπραξίες έχει ξεσπάσει ένας "πόλεμος" ανάμεσα στους celebrities που δέχονται επικρίσεις , για τις αναρτήσεις τους στα Social Media, από όσους διαφωνούν με την άποψη τους.

Η Gigi και η Bella Hadid, η Dua Lipa, και η Susan Sarandon   είναι ανάμεσα στα αστέρια που εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στην Παλαιστίνη: «Ο κόσμος παρακολουθεί»

Η Rihanna και η  Gal Gadot ακολουθούν άλλη  γραμμή.

Και οι δύο πλευρές δέχονται "πυρά" από όσους έχουν την αντίθετη άποψη

Τους "ασκούς του αιόλου" άνοιξε η ανάρτηση που έκανε την Τρίτη η  Gigi Hadid  στο Instagram.

Tο παλαιστινιακής κατοαγωγής Supermodel έγραψε:

"Δεν μπορεί κάποιος να υπερασπίζεται τα φυλετικά δικαιώματα, τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας και των γυναικών , να καταδικάζει διεφθαρμένα και καταχρηστικά καθεστώτα και άλλες αδικίες, και να αδιαφορεί για την καταπίεση που δέχεται ο λαός της Παλαιστίνης.

Δεν ταιριάζει. Δεν μπορείς να διαλέγεις επιλεκτικά ποια ανθρώπινα δικαιώματα έχουν σημασία"

 

 

Ακολούθησε η ανάρτηση της Bella Hadid στα stories

«Νιώθω τον πόνο των προγόνων μου. Κλαίω γι 'αυτούς. Κλαίω για τις Παλαιστίνιες αδερφές  μου εκεί τώρα, που νιώθουν ανασφαλείς και φοβισμένες »

 

 

Ακολούθησαν πολλές παρόμοιες αναρτήσεις . Για κάποιες από αυτές δέχθηκε επικρίσεις για μεροληπτική στάση και απάντησε με μία τελευταία 

 

 

Απαντώντας στις επικρίσεις για αντισημιτικές απόψεις, η Μπέλα Χαντίντ παρέθεσε παλαιότερες δηλώσεις του Δημοκρατικού Μπέρνι Σάντερς, που έλεγε: «Δεν είναι αντισημιτισμός να είσαι επικριτικός έναντι μιας ακροδεξιάς κυβέρνησης στο Ισραήλ. Αυτό δεν είναι αντισημιτισμός».

 

 

Η ίδια συμπλήρωσε: «Θέλω να το ξεκαθαρίσω. Το μίσος από όλες τις πλευρές δεν είναι εντάξει, δεν το τροφοδοτώ. Δεν θα ανεχτώ να ακούω ανθρώπους να μιλούν άσχημα για τον εβραϊκό λαό. Το θέμα είναι η ανθρωπιά, όχι η θρησκεία! Το θέμα είναι η ελευθερία στην Παλαιστίνη».

Dua Lipa
Η Popstar Dua Lipa, της οποίας ο φίλος είναι ο Anwar Hadid, ο μικρότερος αδερφός της Bella και της Gigi, μοιράστηκε τις σκέψεις της στις ιστορίες της στο Instagram. «Ο κόσμος πρέπει να παρέμβει και να σταματήσει αυτό», έγραψε. σύμφωνα με το The National News

 

 

Susan Sarandon

"Συμπαραστεκόμαστε  με αλληλεγγύη με τον παλαιστινιακό λαό που αντιμετωπίζει εθνοκάθαρση και τρομοκρατείται στα χέρια της ισραηλινής κυβέρνησης και των εβραϊκών οργανώσεων εποίκων. Ο κόσμος παρακολουθεί" 

 

 

Οι αναρτήσεις της Rihanna και της Gal Gadot  που προκάλεσαν αντιδράσεις

Στην απέναντι όχθη ,, η ηθοποιός Γκαλ Γκαντότ,δέχτηκε και εκείνη επικρίσεις σχετικά με ανάρτησή της υπέρ των ισραηλινών θέσεων. «Η καρδιά μου ραγίζει. Η χώρα μου είναι σε πόλεμο» έγραψε σε ανάρτησή της στο twitter η Ισραηλινή ηθοποιός, που μάλιστα έχει υπηρετήσει και στον ισραηλινό στρατό.
«Ανησυχώ για την οικογένειά μου, τους φίλους μου. Ανησυχώ για τον λαό μου. Αυτός είναι ένας αδυσώπητος κύκλος, που διαιωνίζεται εδώ και πολύ καιρό.

 

 

Το Ισραήλ αξίζει να ζει σαν ελεύθερο και ασφαλές έθνος. Οι γείτονές μας αξίζουν το ίδιο. Προσεύχομαι για τα θύματα και τις οικογένειές τους, προσεύχομαι αυτή η απίστευτη εχθρότητα να τελειώσει, προσεύχομαι οι ηγέτες μας να βρουν τη λύση ώστε να ζούμε πλάι πλάι εν ειρήνη. Προσεύχομαι για καλύτερες μέρες», πρόσθεσε.

Κατά του πολέμου γενικά ήταν η ανάρτηση της Ριάννα και λιγότερο υπέρ του Ισραήλ.

"Η καρδιά μου ραγίζει όταν βλέπω τόση βία ανάμεσα σε Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους . Δεν μπορώ να βλέπω αθώα παιδιά από το Ισραήλ και την Παλαιστίνη να βομβαρδίζονται. 

Τουλάχιστον 40 ζωές χάθηκαν στη Λωρίδα της Γάζας και οι 13 από αυτές ήταν αθώα παιδιά. Πρέπει να βρεθεί λύση. Με θλίψη παρακολουθούμε αθώους ανθρώπους να πέφτουν θύματα των διαφορών των κυβερνήσεων.

Αυτός ο κύκλος πρέπει να σπάσει."

Παρόλα αυτά η διάσημη τραγουδίστρια δέχθηκε επικρίσεις ότι, παίρνει το μέρος του Ισραήλ.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ