Το ICC WOMEN HELLAS στο Delphi Economic Forum: Γυναικεία Ηγεσία με στόχο την Βιώσιμη Ανάπτυξη στην Ελλάδα (φωτό)

Τον λόγο έλαβε πρώτη η Μαρίνα Οφλούδη – Γιαβρόγλου Πρόεδρος της Soya Mills International – Πρόεδρος του ICC WOMEN ΗΕLLAS

 Για την γυναικεία Ηγεσία με στόχο την βιώσιμη ανάπτυξη στην Ελλάδα συζήτησαν 6 μέλη η Ambassadors του ICC WOMEN HELLAS στο Delphi Economic Forum που διεξάγεται υπό την αιγίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Τον λόγο έλαβε πρώτη η Μαρίνα Οφλούδη – Γιαβρόγλου Πρόεδρος της Soya Mills International – Πρόεδρος του ICC WOMEN ΗΕLLAS & μίλησε γιά το « Πως η ελληνική βιομηχανία θα συνδράμει στην επόμενη μέρα της Ελλάδας».

Η κα Γιαβρόγλου τόνισε : «Περιβαλλοντικά Βιώσιμες επενδύσεις” είναι η στροφή που κάνει η Ελληνική Βιομηχανία ώστε να παραμείνει ανταγωνιστική ενώ στην ίδια κατεύθυνση πρέπει να λειτουργήσει και το κράτος».

Ειρήνη Νικολοπούλου, δημοσιογράφος – υπεύθυνη επικοινωνίας του ICCWH

Στη συνέχεια και με συντονίστρια στο πάνελ την υπεύθυνη επικοινωνίας του ICCWH – δημοσιογράφο Ειρήνη Νικολοπούλου , μίλησε η Ευγενία Μανωλίδου – Υπεύθυνη Σπουδών στην Ελληνική Αγωγή που ανέπτυξε το θέμα: «Οι Ελληνίδες ανά τους αιώνες από την Αρχαία Ελλάδα έως τον 14ο αιώνα».

Από αριστερά: Εύα Καϊλή, Ευρωβουλευτής & Digital Ambassador του ICC WOMEN HELLAS, Μαρίνα Οφλούδη – Γιαβρόγλου, Πρόεδρος της Soya Mills International – Πρόεδρος του ICC WOMEN ΗΕLLAS, Mιμή Ντενίση, ηθοποιός – συγγραφέας, Ειρήνη Νικολοπούλου, δημοσιογράφος – υπεύθυνη επικοινωνίας του ICCWH, Ευγενία Μανωλίδου, Υπεύθυνη Σπουδών στην Ελληνική Αγωγή

«Στην Αρχαία Ελλάδα και το Βυζάντιο, σε μία κοινωνία καθαρά πατριαρχική, υπήρξαν Ελληνίδες που ξεχώρισαν, χάρις στην εξυπνάδα, τον δυναμισμό και τις ικανότητές τους με αποτέλεσμα να τις μνημονεύουμε ακόμη και σήμερα.

Ευγενία Μανωλίδου, Υπεύθυνη Σπουδών στην Ελληνική Αγωγή

Από την Ολυμπιάδα και την Κλεοπάτρα, έως τη Θεοδώρα και τη Θεοφανώ, η Ευγενία Μανωλίδου μίλησε για μία μακρά ιστορία γυναικών ηγετών που παρά τις δυσκολίες της εποχής υπερέβησαν τα εμπόδια με αποτέλεσμα σήμερα να εντάσσονται στο πάνθεον των γυναικών – ηγετών στους αιώνες.

Μαρίνα Εφραίμογλου, ξενοδόχος – δημιουργός του «Euphoria Retreat»

Η ηθοποιός – συγγραφέας Mιμή Ντενίση έλαβε τον λόγο με επίκεντρο την «γυναικεία ηγεσία από την Επανάσταση του 1821 έως τα νεότερα χρόνια – η συμβολή στη δημιουργία του νέου κράτους».

Mιμή Ντενίση, ηθοποιός – συγγραφέας

H κα Ντενίση αναφέρθηκε στους πολλαπλούς ρόλους και τις προσωπικότητες των σημαντικών γυναικών της ελληνικής επανάστασης όπως η Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα η Μαντώ Μαυρογένους & η Ελισάβετ Υψηλάντη αφού ο δεύτερος άξονας του πάνελ ήταν : «Η γυναικεία ηγεσία στην Ελλάδα διαχρονικά : απο την αρχαία Ελλάδα ως την Επανάσταση του 1821 και από το νεότερο κράτος μας μέχρι την ψηφιακή post covid εποχή με στόχο την ανάπτυξη».

Άντζελα Γκερέκου, Ambassador Τουρισμού του ICC WH

Το νέο slogan του ΕΟΤ ακούσαμε γιά πρώτη φορά απο τα χείλη της Προέδρου Άντζελας Γκερέκου, Ambassador Τουρισμού του ICC WH : «All you want is Greece είναι η καμπάνια που θα τρέξει παγκοσμίως και πιστεύω , επεσήμανε η κα Γκερέκου οτι η Ελλάδα μπορεί να αναδειχθεί σε παγκόσμιο κέντρο αυθεντικού βιωματικού τουρισμού, όπου το σώμα, το πνεύμα και η ψυχή του ταξιδιώτη, ως μια ολότητα πλέον, όπως ορίζεται αυτή και από το αρχαιοελληνικό ευ ζην, θα απολαμβάνει την απόλυτη εμπειρία της αναγέννησης».

Εύα Καϊλή, Ευρωβουλευτής & Digital Ambassador του ICC WOMEN HELLAS

Ήταν η κατάλληλη στιγμή για να παρουσιάσει το όραμα της που έγινε πραγματικότητα η Μαρίνα Εφραίμογλου, ξενοδόχος – δημιουργός του «Euphoria Retreat» στον Μυστρά: «Η αειφορία στον ελληνικό τουρισμό, η βιωσιμότητα και ευεξία, σαν επιχειρηματικές πρακτικές, προάγονται καλύτερα όταν εμπιστευτούμε τα λεγόμενα γυναικεία χαρακτηριστικά της προσωπικότητας μας. Για το Euphoria Retreat άνοιξα μια μεγάλη μητρική αγκαλιά για όλους όσοι ήταν κοντά μου για να πετύχει το εγχείρημα».

Μαρίνα Οφλούδη – Γιαβρόγλου, Πρόεδρος της Soya Mills International – Πρόεδρος του ICC WOMEN ΗΕLLAS

Η επόμενη μέρα μετά την πανδημία της Ελλάδας και των Ελληνίδων που επιχειρούν η απασχολούνται σε οποιοδήποτε κλάδο περνάει από την εξοικείωση με τις νέες τεχνολογίες και την ψηφιακή επιτάχυνση, τόνισε η Εύα Καϊλή Ευρωβουλευτής & Digital Ambassador του ICC WOMEN HELLAS.

«Οι γυναίκες είναι έτοιμες να να αναδειχθούν σε τομείς «ανδροκρατούμενους», όπως οι ΤΠΕ και το blockchain, οι νέες τεχνολογίες και η Τεχνητή Νοημοσύνη» κατέληξε η κα Καϊλή .

Στην ιστοσελίδα του Φόρουμ (www.delphiforum.gr) μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα του Φόρουμ καθώς και τους 1000 και πλέον επιβεβαιωμένους ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η παρακολούθηση του online Φόρουμ είναι ελεύθερη με εγγραφή στο delphiforum.gr/register.

Ο Όμιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ και ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών επιμελούνται την ασφαλή προετοιμασία και διεξαγωγή του 6ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών. Το Εργαστήριο Μοριακής Βιολογίας του Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ – που αποτελεί σήμερα ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα ελέγχου Covid-19 στη χώρα – έχει αναλάβει τον έλεγχο κορωνοϊού για όλες τις ημέρες προετοιμασίας και διεξαγωγής του Φόρουμ. Τα τεστ Covid-19 καλύπτουν τους διοργανωτές, τους συνέδρους και όλους τους υψηλούς προσκεκλημένους του Φόρουμ, από 42 χώρες, ενώ ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών θα εγκαταστήσει ιατρείο στο χώρο του Ζαππείου. Οι δειγματοληψίες θα πραγματοποιηθούν από το έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό του Ομίλου ΒΙΟΑΙΤΡΙΚΗ, υπό συνθήκες πλήρους ασφάλειας. H μοριακή εξέταση PCR που διενεργείται στα Εργαστήρια του Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ έχει ειδικότητα μεθόδου 100% και ευαισθησία μεθόδου 99,17%, ενώ το γρήγορο τεστ ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) έχει ευαισθησία πάνω από 93% και ειδικότητα πάνω από 99%. Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών, ο μεγαλύτερος ελληνικός πόλος υγείας στη χώρα μας παρέχει, για μία ακόμη φορά, την ιατρική υποστήριξη σε κορυφαίες διεθνείς εκδηλώσεις και έχει αναλάβει την Ιατρική Κάλυψη των υγειονομικών αναγκών που τυχόν προκύψουν καθ’ όλη τη διάρκεια του Φόρουμ, με Κινητή Μονάδα του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, επανδρωμένη με έμπειρο ιατρό και εξειδικευμένους διασώστες.

Χρυσοί Χορηγοί
Aegean Airlines, Chipita, Copelouzos Group, ΔΕΗ, Eurobank, EY, Google, Matrix Pack, Microsoft, ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ, ΝΝ Hellas, Panama Shipping Agency & Services, Παπαστράτος, Roche Hellas, Τράπεζα Πειραιώς, ΒΙΑΝΕΞ, VISA

Χορηγοί
Alpha Bank, Αθηναϊκή Ζυθοποιία, Bayer Ελλάς, Cenergy Holdings, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΔΕΔΔΗΕ, Dimand S.A., Eastern Mediterranean Maritime Limited, Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, Ελληνικά Πετρέλαια, ElvalHalcor, Entersoft, Euroxx Securities, Grant Thornton, Hellas Gold, Hellas Sat, Hewlett Packard Enterprise, Japan Tobacco International, MasterCard, MSD Greece, Novartis, Όμιλος ΟΤΕ, Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς, Παγκρήτια Τράπεζα, Polygreen, Uber, Vodafone, ΧΑΪΔΕΜΕΝΟΣ

Υποστηρικτές
3E, ΑΔΜΗΕ, AMGEN, AXIA Ventures Group Ltd, Bernitsas Law, Black Sea Trade and Development Ban, ΔΕΣΦΑ, Dport, Deloitte Greece, EFA Group, Ελληνοαμερικανική Ένωση, Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα, Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού, ELPEN, Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Ελπίδα, ΕΥΑΘ, ΕΥΔΑΠ, Genesis Pharma, Hill International, HSBC, Imerys, Interamerican, InterMed – UNIPHARMA, Intrum, Karatzas and Partners Law Firm, Kyvernitis, Lamda Development, Lavipharm, North Star Group, Office Line, Optima Bank, PeopleCert, Pfizer, Prodea Investments, PwC Greece, Revithis & Partners, SAP Hellas, TITAN, TZIGKOS | BANTRAS, WIND

Medical Partners
ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ, Όμιλος Ιατρικού Αθηνών

Facility Services – Safety & antiCOVID Sponsors
Manifest, GEP, Cardel

Mobility Sponsor
Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη

Ευγενική Στήριξη
Περιφέρειας Αττικής και Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος

***

Το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών είναι ένας ανεξάρτητος, μη κερδοσκοπικός οργανισμός με διεθνή χαρακτήρα, όπου συναντώνται κάθε χρόνο προσωπικότητες κύρους και πρωτοπόροι από την Οικονομία, την Πολιτική και την Ακαδημαϊκή κοινότητα. Στόχος του Φόρουμ είναι η σκιαγράφηση ενός ρεαλιστικού πλαισίου στόχων και δράσεων, η αναζήτηση πολιτικών για την αντιμετώπιση των παγκόσμιων προκλήσεων, και η εξεύρεση κατάλληλων λύσεων στα σύνθετα και αλληλεξαρτώμενα ζητήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας, η Νοτιοανατολική Ευρώπη και η Ανατολική Μεσόγειος.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ