Ο Χριστόφορος Πέσκιας μας δείχνει πώς να φτιάξουμε τα τέλεια αυγά σκραμπλ

Οι έξτρα κρόκοι δίνουν περισσότερη γεύση και υγρασία

Ο Χριστόφορος Πέσκιας προτείνει τον αμερικανικό τρόπο μαγειρέματος, να διπλώνουμε δηλαδή τα αυγά αντί να τα ανακατεύουμε συνεχώς.

Τα αυγά τα χτυπάμε προηγουμένως στο μίξερ, για να είμαστε σίγουροι ότι θα ενωθούν τέλεια τα ασπράδια με τους κρόκους, καθότι έτσι τα σκραμπλ θα αποκτήσουν κρεμώδη υφή.

Οι έξτρα κρόκοι δίνουν περισσότερη γεύση και υγρασία, σύμφωνα με το gastronomos.gr.

Υλικά

8 αυγά + 2 κρόκοι
100 ml πλήρες γάλα
60 γρ. βούτυρο αγελαδινό
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Χτυπάμε πολύ καλά τα 8 αυγά στο μίξερ ή σε ένα μπολ με το μίξερ χειρός. Προσθέτουμε το γάλα και χτυπάμε πολύ καλά για 4-5 λεπτά. Θέλουμε να βάλουμε μέσα στο μείγμα όσο πιο πολύ αέρα μπορούμε, για να γίνει αφράτο. Αλατοπιπερώνουμε.

Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο σε δυνατή φωτιά μέχρι να λιώσει. Ρίχνουμε το μείγμα αυγών και χαμηλώνουμε αρκετά τη φωτιά. Δεν ανακατεύουμε. Περιμένουμε 1 λεπτό, μέχρι η βάση των αυγών να αρχίσει να πήζει. Με μια σπάτουλα διπλώνουμε τα αυγά από έξω προς τα μέσα, κομματιάζοντάς τα. Γέρνουμε το τηγάνι, για να τρέχει στις άκρες το αυγό που δεν έχει έρθει άμεσα σε επαφή με την επιφάνεια του σκεύους και δεν έχει δέσει.

Επαναλαμβάνουμε μέχρι να ψηθούν τα αυγά, αλλά να μη στεγνώσουν. Τραβάμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε τους δύο κρόκους. Ανακατεύουμε με τη σπάτουλα, να πάνε παντού οι κρόκοι και σχεδόν να δέσουν. Βάζουμε τα αυγά σκραμπλ στο πιάτο, όπου θα συνεχίσουν να ψήνονται για 1-2 λεπτά, και σερβίρουμε.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ