Επιτέλους! Αυτές είναι οι πρώτες ταινίες για την πολυπόθητη πρεμιέρα στα σινεμά: Φράνσις ΜακΝτόρμαντ, Τζούντι Ντεντς, Αν Χάθαγουεϊ (βίντεο)

Από το βραβευμένο με Όσκαρ Νomadland της Κλόι Ζάο ως το Πρόστιμο του Φωκίωνα Μπόγρη

Επιτέλους τα θερινά σινεμά ανοίγουν και το επόμενο τριήμερο θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε αρκετές ενδιαφέρουσες ταινίες.

Από το βραβευμένο με Όσκαρ Νomadland της Κλόι Ζάο (Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας και Α' Γυναικείου Ρόλου για το 2020) ως το Πρόστιμο του Φωκίωνα Μπόγρη, παρακάτω θα δείτε τις ταινίες πρώτες ταινίες που θα προβληθούν τις επόμενες μέρες.

Πρόστιμο (Φωκίωνας Μπόγρης)

Ο Βαγγέλης βγάζει τα προς το ζην πουλώντας κάνναβη. Προσπαθεί να πιάσει μια μόνιμη δουλειά, όμως το στιγματισμένο ποινικό του μητρώο δεν το επιτρέπει. Όταν οι γείτονες απειλούν να τον καταδώσουν στην αστυνομία, ο Βαγγέλης αναγκάζεται να εγκαταλείψει το διαμέρισμά του και να καταφύγει στο σπίτι της αδελφής του. Εκεί θα γνωρίσει τον αρραβωνιαστικό της, Πέτρο, έναν μπράβο και συνεργάτη του υποκόσμου των νοτίων προαστίων. Ο Πέτρος προσφέρει διέξοδο στο οικονομικό του πρόβλημα, ωθώντας τον να συμμετάσχει στις «δουλειές» που οργανώνει για τον κόσμο της νύχτας. Ομως ο Βαγγέλης δεν θέλει να ανήκει στον κόσμο της νύχτας.

Πρωταγωνιστούν: Βαγγέλης Ευαγγελινός, Στάθης Σταμουλακάτος, Μαρία Μπαλούτσου, Βασίλης – Άγγελος Αναστασίου (Θύτης), Φένια Αποστόλου, Βαγγέλης Μουρίκης, Τζένη Κιτσέλη, Σίσσυ Τουμάση, Όμηρος Πουλάκης, Κώστας Στεφανάκης, Γιάννης Οικονομίδης.

Υποψηφιότητες για Βραβεία Ιρις της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου - Καλύτερη Ταινία, Β' Ανδρικός Ρόλος στον Στάθη Σταμουλακάτο.

Εξι Λεπτά Πριν τα Μεσάνυχτα (Αντι Γκόνταρντ)

To 1939, o Τόμας Μίλερ είναι δάσκαλος και τελευταία στιγμή προσλαμβάνεται από ένα Αγγλικό κολέγιο για να διδάξει Αγγλικά στις κόρες υψηλόβαθμων στελεχών των Ναζί. Κάτω από το άγρυπνο βλέμμα της διευθύντριας και του αφοσιωμένου της βοηθού τα κορίτσια εξασκούν τα αγγλικά τους προκειμένου στο μέλλον να αντιπροσωπεύσουν το ιδανικό της Γερμανίδας γυναίκας. Όταν εντοπίζεται το πτώμα ενός πρώην δασκάλου πυροδοτεί μια σειρά από γεγονότα με τελική κατάληξη ο Τόμας να κατηγορείται για φόνο.

Πρωταγωνιστούν:Έντι Ίζζάρντ, Τζούντι Ντεντς, Τζιμ Μπρόντμπεντ, Κάρλα Γιούρι, Ντέιβιντ Σόφιλντ, Τζέιμς Ντ' Άρσι, Σελύν Τζόουνς.

Νomadland (Κλόι Ζάο)

Μία 60χρονη γυναίκα κλείνει και κλειδώνει το σπίτι της. Αποθηκεύει λίγα πράγματα σε ένα ενοικιαζόμενο χώρο φύλαξης. Επιλέγει ακόμα πιο ελάχιστα προσωπικά αντικείμενα, τα απολύτως απαραίτητα, για να τη συντροφεύσουν στο βανάκι που έχει μετατρέψει σε τροχόσπιτο. Και ξεκινά. Σταδιακά θα τη γνωρίσουμε. Είναι η Φραν, πρόσφατα χήρα. Δεν έχασε απλώς τον άντρας της. Με τον τρόπο που κάποια μοναχική στιγμή θα κοιτάξει υγρά μια φωτογραφία, και κάποια άλλη θα μιλήσει με λεπτή διακριτικότητα για το τέλος του, καταλαβαίνουμε ότι έχασε τον έρωτα της ζωής της. Ηταν η τελευταία απώλεια.

Πιο πριν είχαν και οι δύο χάσει τις δουλειές τους: ζούσαν στο Εμπάιρ της Νεβάδα, μια κωμόπολη που χτίστηκε στην μεταπολεμική Αμερική για να στεγάσει τους εργάτες του τοπικού ορυχείου. Το 2008, όταν η εταιρία φαλήρισε και το ορυχείο έκλεισε, όλοι οι κάτοικοι του Εμπαϊρ βρέθηκαν στο δρόμο. Μέσα σε λίγους μήνες η κωμόπολη έσβησε από το χάρτη. Οταν η Φραν μπαίνει στο βανάκι της και ξεκινά την περιήγησή της στα badlands της Αμερικής, ψάχνοντας περιστασιακές δουλειές και πάρκινγκ, μπορεί να κουβαλάει ελάχιστα πράγματα, αλλά όλες αυτές οι απώλειες χώρεσαν στις αποσκευές της. Τις φοράει βουβά, βαριά στο βήμα της. Με στωική αξιοπρέπεια στο βλέμμα της. Με εύθραυστη ενσυναίσθηση όταν σιγά σιγά γνωρίζει κι άλλους νομάδες κι ακούει τις ιστορίες τους. Ανθρώπους που δούλευαν μία ζωή σκληρά, αλλά τους πέταξε το χρεοκοπημένο σύστημα εκτός – από τα σπίτια τους, τις ζωές τους, την «κανονικότητα». Θα ακολουθήσουμε τη Φραν για ένα χρόνο στο δρόμο. Που πας όταν τα έχεις χάσει όλα; Και τελικά ποια ήταν αυτά τα «όλα»; Και ποια στα αλήθεια είχαν σημασία; Εσύ, πόσα θα χωρούσες σ' ένα βανάκι;

Πρωταγωνιστούν: Φράνσις ΜακΝτόρμαντ, Ντέιβιντ Στραδέρν, Λίντα-Μέι, Σουάνκι, Μπομπ Γουέλς

Soul (Πιτ Ντόκτερ)

Ο Τζο Γκάρντνερ είναι ο κεντρικός ήρωας της ιστορίας, ένας πιανίστας της τζαζ που ονειρεύεται μια πετυχημένη καριέρα σε μπάντες και βραδινά κλαμπ, αλλά αρκείται να διδάσκει σχολικές τάξεις. Η μητέρα του, με την οποία είναι ιδιαίτερα συνδεδεμένος, κάνει ό,τι μπορεί για να του θυμίζει ότι είναι loser. Οταν το αστέρι του Τζο πάει ν' ανατείλει με μια πολυπόθητη δουλειά, η μοίρα θα τον φέρει σ' αυτόν τον μυστηριώδη κόσμο μεταξύ ζωής και θανάτου. Εκεί, ο Τζο θα γνωρίσει την 22, μια ψυχή έτοιμη να πάρει τη θέση του στη Γη, όμως απρόθυμη, επειδή δεν βλέπει τι το ελκυστικό υπάρχει στο δικό μας σύμπαν.

Με τις φωνές των:  Τζέιμι Φοξ, Τίνα Φέι, Κουέστλαβ, Φιλίσια Ρασάντ, Νταβίντ Ντιγκς

Wonder Woman 1984 (Πάτι Τζένκινς)

«Καλωσήρθατε στο μέλλον. Η ζωή είναι ωραία, αλλά μπορεί να γίνει και καλύτερη», μοιάζει να λέει η φωνή του Μάξγουελ Λορντ από μια έγχρωμη τηλεόραση πίσω από την βιτρίνα ενός καταστήματος, σαν μια υπόσχεση που τροφοδοτούσε τα όνειρα κάθε μέσου πολίτη εκείνης της εποχής. Βλέπετε η ταινία εξελίσσεται το 1984, στο αποκορύφωμα της προεδρίας του Ρόναλντ Ρίγκαν στην Αμερική, στην καρδιά του Ψυχρού Πολέμου με την Ρωσία, αλλά και στο απόγειο της καταναλωτικής μανίας που φαίνεται πως είχε αρχίσει να κυριεύει ολόκληρο τον κόσμο.

Αλλά και μια νέα εποχή θαυμάτων, με φανταχτερά και περίεργα ντυσίματα, έντονες neon αποχρώσεις και δυνατή ηλεκτρονική μουσική, κατακλύζοντας τις αισθήσεις και προκαλώντας μια αναπόφευκτη δόση νοσταλγίας. Μέσα σε αυτή την περίοδο βρίσκουμε την Νταϊάνα, aka Wonder Woman, να ζει μια μοναχική ζωή στην απομόνωση, τόσο από δική της επιλογή όσο και από τις διάφορες περιστάσεις που την οδήγησαν σε αυτή. Δουλεύει κι ως επιμελήτρια σε ένα αρχαιολογικό μουσείο όπου φτάνει μια μαγική πέτρα η οποία μπορεί να εκπληρώσει οποιαδήποτε ευχή σου. Φυσικά τα πράγματα δεν αργούν να πάρουν μια περίεργη και επικίνδυνη τροπή με την πέτρα αυτή να γίνεται η αιτία για την επικείμενη εξαφάνιση ολόκληρου του κόσμου.

Πρωταγωνιστούν: Γκαλ Γκαντότ, Κρις Πάιν, Κρίστεν Γουίγκ, Πέδρο Πασκάλ, Ρόμπιν Ράιτ, Κόνι Νίλσεν

Οι Μάγισσες (Ρόμπερτ Ζεμέκις)

O Μπρούνο, ένα νεαρό ορφανό αγόρι πηγαίνει να ζήσει με την αγαπημένη του γιαγιά στα τέλης του 1967 στην κωμόπολη Ντεμόπολις, στην Αλαμπάμα. Καθώς το αγόρι με τη γιαγιά του συναντούν κάποιες παραπλανητικά λαμπερές, αλλά απόλυτα διαβολικές μάγισσες, η ίδια σοφά απομακρύνει το αγόρι σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο δίπλα στη θάλασσα. Δυστυχώς, καταφθάνουν ακριβώς την ίδια στιγμή που η ανώτατη μάγισσα έχει συγκεντρώσει μυστικά τις μάγισσες από όλο τον κόσμο για να πραγματοποιήσει την διαβολική αποστολή της.

Πρωταγωνιστούν: Αν Χάθαγουεϊ, Οκτάβια Σπένσερ, Στάνλεϊ Τούτσι

Τρία Υπέροχα Κορίτσια (Ρολάντο Ραβέλο)

Οι τρεις πενηντάρηδες, μπαμπάδες φίλοι και συγγενείς, βλέπουν την ήσυχη ζωή τους να τινάζεται στον αέρα με τα καμώματα των κοριτσιών τους: Η Βαλεντίνα, η κόρη του γιάπη δικηγόρου Αρτούρο, παρατάει τον γαμπρό την ημέρα του γάμου τους, για τα μάτια της Άλεξ, μιας απελευθερωμένης μαύρης κοπέλας, βίγκαν και αντικαπνίστριας! Η Μάρτα, η κόρη του αστυνομικού Αντόνιο, τα’ χει φτιάξει με τον Σιμόνε, ένα ζόρικο ράπερ, που καπνίζει χασίς και τα χώνει με τη μουσική του στους «μπάτσους», ενώ η Σάρα, η κόρη του Πόλι, ετοιμάζεται να φύγει για τις Ηνωμένες Πολιτείες για να χαρεί τον έρωτά της με τον Λουίτζι, ένα γυναικά, πρώην συμμαθητή και συνομήλικο του πατέρα της...

Οι τρεις συντηρητικοί μπαμπάδες απορρίπτουν μετά βδελυγμίας τις σχέσεις των υπέροχων κοριτσιών τους, θεωρώντας τις εντελώς ακατάλληλες γι’ αυτά. Έτσι, θα ενώσουν τις δυνάμεις τους για να επαναφέρουν τις μικρές στο σωστό δρόμο, ακόμα και με κίνδυνο να κλονιστεί, από τις ανορθόδοξες πράξεις τους, η σχέση τους με τις γυναίκες τους!

Πρωταγωνιστούν: Μάρκο Τζιαλίνι, Βιντσέντζο Σαλέμε, Τζιουζέπε Μπατιστον, Ιζαμπέλα Φεράρι, Βαλεντίνα Λοντοβίνι, Κλαούντια Παντόλφι και Ματίλντε Τζιόλι.

 

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ