Made in Greece 21 δαχτυλίδια - σφραγίδες αριστουργήματα του οίκου Ζolota - Όλα για άντρες, με έμπνευση τα 200 χρόνια από το 1821

Σφραγίδες Ελευθερίας 1821.

Το κόσμημα είναι η συνάντηση της ύλης και του χρόνου. Καμωμένο από τα 4 στοιχεία της φύσης, γη, νερό, φωτιά κι αέρα, και σφυρηλατημένο στη διάσταση του χειροπιαστού κόσμου μέσα από την υψηλή ανθρώπινη διάνοια και τεχνική, το κόσμημα – προτού να είναι ένα διακοσμητικό στοιχείο – είναι ένα μαγικό σύμβολο τελειότητας και αφθαρσίας.

Είναι το κομμάτι της δουλεμένης φύσης, ένα κομμάτι φωτός, που ο άνθρωπος φέρει πάνω του ή το δωρίζει σε άλλους. Γι’ αυτό και η προσφορά ενός κοσμήματος συγκινεί πάντοτε με έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο: είναι μια πράξη μετάδοσης του απόλυτου φωτός.

 

Στη νεοκλασική Αθήνα του 1895, κοντά στις παρυφές της Ακρόπολης, στην οδό Αιόλου, ένας 21χρονος γιος εμπόρου από τη Σπερχειάδα Λαμίας βάζει το πρώτο λιθάρι αυτού που σύντομα πρόκειται να γίνει ο ιστορικότερος οίκος κοσμηματοποιίας της Ελλάδας.

Επιστρέφοντας από μια λαμπρή μαθητεία στα σημαντικότερα ατελιέ του Παρισιού, ο Ευθύμιος Ζολώτας έχει αποκομίσει μια εμπειρία ανάλογη του ταλέντου και της φιλοδοξίας του.  Το όραμά του: να δημιουργήσει έναν νέο ελληνικό οίκο που να υποδέχεται και να εξυπηρετεί με κύρος το αθηναϊκό κοινό, προσφέροντάς του κομψοτεχνήματα ευρωπαϊκών απαιτήσεων.

Ο οίκος Zolotas γοητεύει αμέσως την υψηλή κοινωνία της Αθήνας που, με το εκλεκτικό της γούστο, αγκαλιάζει το ιστορικό πρώτο κατάστημα της οδού Αιόλου.

Ο Οίκος ZOLOTAS τιμά την επέτειο των διακοσίων χρόνων από την κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης με την έκδοση της συλλεκτικής σειράς δαχτυλιδιών «Σφραγίδες Ελευθερίας». 

Δείτε εδώ όλη την συλλογή

Φαντάζεστε τους ήρωες της Επανάστασης με αυτά τα διαμάντια; 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ