Τοpwoman η Άννα Ντουντουνάκη: Πρωταθλήτρια Ευρώπης στην κολύμβηση - Φέρνει το χρυσό στην Ελλάδα & στα Χανιά (φωτό - βίντεο)

Κρητική... τορπίλη

Απίστευτη επιτυχία για την ελληνική κολύμβηση και την Άννα Ντουντουνάκη, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης.

Η Χανιώτισσα πρωταθλήτρια με ένα τρομερό δεύτερο 50άρι κατάφερε να φτάσει πρώτη στον τερματισμό των 100μ. πεταλούδα, μαζί με τη Γαλλίδα Μαρί Γουατέλ, και κατέγραψε έναν ιστορικό θρίαμβο για τη χώρα μας και ιδιαίτερα για τη γυναικεία κολύμβηση, που ως τώρα είχε μόνο τρία χάλκινα μετάλλια σε μεγάλη διοργάνωση, όλα με τη Νέρι Νιαγκουάρα.

Η Ντουντουνάκη ήταν σίγουρα υποψήφια για μετάλλιο, αλλά το χρυσό ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Αν και γύρισε πέμπτη στα πρώτα 50μ., έκανε ένα τρομερό φίνις και άρχισε να... καταπίνει μία-μία τις αντιπάλους τους. Τελευταία ξεπέρασε τη Σουηδή Λουίζ Χάνσον, που ήταν το ακλόνητο φαβορί (εν τη απουσία της συμπατριώτισσάς της Σάρα Σιέστρεμ) και φάνηκε να παίρνει τη δεύτερη θέση, πίσω από τη Γουατέλ.

Κυριολεκτικά στην τελευταία χεριά, όμως, η 26χρονη Ελληνίδα έφτασε τη Γαλλίδα και έφτασε εκεί όπου μόνο ο Άρης Γρηγοριάδης και ο Ανδρέας Βαζαίος έχουν φτάσει στο παρελθόν: στην κορυφή!

Φυσικά το 57.37 της Ντουντουνάκη αποτελεί πανελλήνιο ρεκόρ, καταρρίπτοντας το 57.77 που είχε από το Ευρωπαϊκό της Γλασκώβης, στις 4/8/2018, και το οποίο είχε ισοφαρίσει στο χθεσινό (17/5) ημιτελικό.

 «Περίμενα το ρεκόρ, όχι το χρυσό μετάλλιο»

«Δεν περίμενα το χρυσό μετάλλιο. Περίμενα και ήμουν σίγουρη για το ρεκόρ». Αυτό δήλωσε στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ η πρωταθλήτρια Ευρώπης στα 100 μέτρα πεταλούδα, Άννα Ντουντουνάκη, η οποία συντρίβοντας το πανελλήνιο ρεκόρ με επίδοση 57.37, κατέκτησε την πρώτη θέση στην κούρσα και έγινε η πρώτη ελληνίδα κολυμβήτρια στην ιστορία που κατακτά χρυσό μετάλλιο σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

«Μόλις τερμάτισα, για 10 δευτερόλεπτα προσπαθούσα να συνειδητοποιήσω αυτό που έγραφε ο ηλεκτρονικός πίνακας. Δεν πίστευα ποτέ ότι θα πάρω το χρυσό μετάλλιο. Ήλπιζα σε ένα μετάλλιο, αλλά δεν περίμενα ότι θα είναι το χρυσό. Αντίθετα ήμουν σίγουρη για το νέο ρεκόρ. Έχουμε δουλέψει πολύ με τον προπονητή μου και περίμενα αυτή την επίδοση.

Εύχομαι να πετύχω κάτι σπουδαίο και στην συνέχεια, στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο. Αφιερώνω το μετάλλιο αυτό στον προπονητή μου Τάσο Καράμπελα, στους γονείς μου, στην Ομοσπονδία, στους χορηγούς μου, στον γυμναστή μου Λάζαρο Αβίντογλου και σε όλα τα παιδιά που ήταν σήμερα στην εξέδρα και δημιούργησαν μια θετική αύρα για μένα», δήλωσε η Ντουντουνάκη.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ