Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Ο Εμανουέλ Μακρόν για καφέ κοντά στο Ελιζέ - Η Γαλλία παίρνει μια ανάσα ελευθερίας μετά το άνοιγμα της εστίασης (φωτό)

Η ανάρτησή του....

Ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε σήμερα ότι τα στοιχεία για την Covid-19 στη χώρα κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση, αν και οι Γάλλοι πρέπει να εξακολουθήσουν να είναι προσεκτικοί, καθώς πολλά από τα μπαρ, τα εστιατόρια και τα εμπορικά καταστήματα της χώρας ανοίγουν σήμερα και πάλι.

Ο γαλλικός τηλεοπτικός σταθμός BFM μετέδωσε εικόνες του Μακρόν και του πρωθυπουργού Ζαν Καστέξ να πίνουν καφέ στον υπαίθριο χώρο ενός καφέ του Παρισιού, για το οποίο ο BFM TV μετέδωσε πως βρίσκεται στην οδό Μιρομενίλ στο 8ο διαμέρισμα του Παρισιου, κοντά στο προεδρικό μέγαρο των Ηλυσίων.

«Οι αριθμοί βρίσκονται στη σωστή πορεία», δήλωσε ο Μακρόν στους δημοσιογράφους καθώς έπινε τον πρωινό καφέ του έξω από το παρισινό καφενείο.

 

 

Οι Γάλλοι απολαμβάνουν σήμερα το πρώτο στάδιο της πολυαναμενόμενης άρσης των περιορισμών έπειτα από πάνω από έξι μήνες ζωής στο ρελαντί.

Παρά τον κακό καιρό --βροχοπτώσεις και σύννεφα σε μεγάλο μέρος της Γαλλίας-- που υπάρχει κίνδυνος να «υπονομεύσει» την επαναλειτουργία των εξωτερικών χώρων των καφέ και των εστιατορίων, είναι πολλοί αυτοί που ανυπομονούν να επιστρέψουν σε μια μερική ομαλότητα, σε μια χώρα που από το Μάρτιο του 2020 έχει καταγράψει σχεδόν 108.000 νεκρούς από την Covid.

Οι εξωτερικοί χώροι των καφέ και των εστιατορίων ανοίγουν στο 50% των δυνατοτήτων υποδοχής τους, με 6 άτομα το πολύ ανά τραπέζι και μόνο μέχρι τις 21:00.

Ωστόσο, ενώ οι Άγγλοι, για παράδειγμα, μπορούν πλέον από τη Δευτέρα να δειπνούν στους εσωτερικούς χώρους των εστιατορίων και να πηγαίνουν στις παμπ, στη Γαλλία οι εσωτερικές αίθουσες των εστιατορίων δεν πρόκειται να επαναλειτουργήσουν παρά στις 9 Ιουνίου στο 50% της χωρητικότητάς τους, αλλά πάντα με 6 άτομα το πολύ σε κάθε τραπέζι, ενώ η απαγόρευση της κυκλοφορίας θα αρχίζει στις 23:00.

 

 

 

Τα εστιατόρια και τα καφέ θα μπορέσουν να επαναλειτουργήσουν στο 100% της χωρητικότητάς τους στις 30 Ιουνίου αναφέρει το ΑΠΕ.

Εντούτοις, καθώς στη Γαλλία οι μολύνσεις επιβραδύνονται συνεχώς εδώ και τέσσερις εβδομάδες, οι κινηματογράφοι, τα θέατρα και τα μουσεία μπορούν και πάλι να υποδέχονται το κοινό --που θα φοράει μάσκα-- με μέγιστα όρια χωρητικότητας.

Ανοίγουν επίσης με μέτρα τα καταστήματα παιγνιδιών και ρούχων, που δοκιμάσθηκαν σκληρά από την υγειονομική κρίση.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ