Τοpwoman 70χρονη Κινέζα συνταξιούχος - Γιορτάζει το ρεκόρ της με 20 Μαραθώνιους στα τελευταία 20 χρόνια (φωτο)

H φυσική της κατάσταση ξεπερνάει και αυτήν ενός 20αρη. 

Μια 70χρονη κινεζική γυναίκα έχει ονομαστεί ως "Super Grannie" αφού αποκαλυφθεί ότι είναι ς δρομέας, με πάνω από 100 Μαραθώνιους στο ενεργητικό της τις τελευταίες δύο δεκαετίες.

Οι περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν να... ξεκουραστούν όταν συνταξιοδοτηθούν, αλλά η Wang Lang  δεν είναι σίγουρα μια από αυτούς.

Άρχισε να τρέχει στην ηλικία των 50 ετών, για να διατηρεί το σώμα της σε φόρμα, αλλά σύντομα συνειδητοποίησε ότι ήταν το πάθος της. Έτρεξε τον πρώτο της μαραθώνιο το 2004 και δεν έχει σταματήσει από τότε. 

Από το 2005 έως το 2017 ολοκλήρωσε τον ετήσιο μαραθώνιο του Πεκίνου, και φέτος έθεσε ένα νέο ρεκόρ, να γίνει το γηραιότερο πρόσωπο που ολοκλήρωσε ποτέ τον μαραθώνιο Liaoning, έναν μαραθώνιο 168 χιλιομέτρων, το οποίο τερμάτισε μέσα σε περίπου 40 ώρες.

"Αυτή η κυρία είναι η ίδια ηλικία με τη γιαγιά μου, πώς μπορεί να τρέξει τόσο γρήγορα; Αυτό είναι εκπληκτικό, δήλωσε ένας 20χρονος δρομέας που είδε την 70χρονη να τερματίζει στο μαραθώνιο του Liaoning τον Απρίλιο αναφ'ερει το odditycentral.

Σύμφωνα με το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Sina, η Wang Lang τρέχει τουλάχιστον 20 χιλιόμετρα , έξι ημέρες την εβδομάδα, και την Κυριακή τρέχει λίγο περισσότερο μαζί με τα μέλη της ομάδας στην οποία ανήκει. 

Προτιμά να τρέχει σε ορεινούς δρόμους, αλλά το χειμώνα, όταν ο καιρός δεν το επιτρέπει, τρέχει σε άσφαλτους δρόμους.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ