Ο executive chef Νίκος Θωμάς με Κρητική Bistronomie & Fine dining στο εστιατόριο του Kapsaliana Village Hotel (φωτό & βίντεο)

Η Farm to table κουζίνα με προιόντα απο τα μποστάνια του χωριού

Αγάπη για τα φρέσκα προιόντα της Κρήτης, συνεπείς τεχνικές προετοιμασίας & βέβαια έμπνευση απο το καταπράσινο τοπίο της ενδοχώρας του Ρεθύμνου. Αυτό είναι το τρίπτυχο της στρατηγικής ενός έμπειρου chef που αφήνει την καρδιά της Αθήνας γιά να δημιουργήσει σε ενα ιστορικό χωριό της Κρήτη: ο executive chef Νίκος Θωμάς γιά δεύτερη χρονιά ανανεώνει με την γαστρονομική του μπαγκέτα τα μενού ενός οικισμού του 16ου αιώνα που μετατράπηκε σε πολυβραβευμένο boutique Hotel .

Το Kapsaliana Village Hotel υποδέχεται τον χαρισματικό chef ο οποίος «ζωγραφίζει» ένα εντυπωσιακό «χάρτη Κρητικής γευσιγνωσίας» με προϊόντα & πρώτες ύλες εποχής απο τα τρία μποστάνια του χωριού .

Γνώστης πλέον του χαρακτήρα της πλούσιας παράδοσης της κουζίνας της Μεγαλονήσου , ανέπτυξε φιλίες με τους «ιδανικούς» παραγωγού, μπήκε στα τυροκομιά , ανακάλυψε τις ρακές με αρώματα , εντρύφησε στην αυθεντική αλλά και στις πειραγμένες συνταγές των ντόπιων γιά να καταλήξει στην δική του πρόταση .

H Cretan bistronomie γιά το μεσημεριανό γεύμα & ενα νόστιμο comfort food pool menu παραδίδει σκυτάλη στο fine dining μόλις ξεκινάει το δειλινό στο Κρητικό Πέλαγος & λάμπουν τα περιβόητα για την φωτεινότητα τους αστέρια στον ουρανό των Καψαλιανών .

Σοκολάτα μαύρη με καρδιά μους gel παγωμένου ελαιόλαδου & θυμάρι

Επιδορπιο κόκκινα φρούτα με σάλτσα καρπούζι

 

Η μυσταγωγία του δείπνου του Νίκου Θωμά στο Kapsaliana Village Hotel περνάει μέσα απο εξαίσια πιάτα: Πρωταγωνιστές όλα τα λαχανικά & τα ζαρζαβατικά της ευλογημένης γής της Κρήτης ,τα «διάσημα»βότανα του νησιού συμπλέουν με εκλεκτά κρεατικά που ήρθαν από επιλεγμένες φάρμες & μοναδικά τυριά των τυροκομιών του Ρεθύμνου.

Η Κρήτη είναι ο παράδεισος της Μεσογείου με μυρωδικά που φύονται και σε πλανεύουν, ειδικά αν ξέρεις να αρωματίζεις & να νοστιμίζεις τα φαγητά σου με το δενδρολίβανο & το φασκόμηλο , το θυμάρι & την λεβάντα.

Ο masterchef μας είναι απαιτητικός  αγάπησε τα Καψαλιανά & μετά την έπιτυχημένη τηλεοπτική του χρονιά ήρθε στην ενδοχώρα της Μεγαλονήσου γιά να βάλει στάκα στα κολοκυθάκια , να παντρέψει χέλι με ζυγούρι στο γαμοπίλαφο , να κάνει πέστο απο μαϊντανό , να ρίξει πούδρα αυγοτάραχου σαν κίτρινο χιόνι  να επαναδομήσει το αρνί που σιγοψηνόταν στην γάστρα επι ώρες & να το συγκολήσει με τα κολλαγόνα του , να μας εξηγεί πόσες ατέλειωτες ώρες προυπάρχουν γιά το ιδανικό πιάτο, να τυλίξει τους μαρουλοντολμάδες με αυγολέμονο & γαρίδες, να τα στολίσει με ροζ βρώσιμα ανθάκια αρμπαρόριζας , να πειράξει το χοιρινό με σως απο πράσινο μήλο , να κόψει αριστοτεχνικά τις τρίχρωμες ντομάτες για το carpaccio με αχινό , να «μεθύσει»το ψάρι του Λιβυκού πελάγους με ρακή , να βάλει τον σιγομαγειρεμένο επι 3,5 ωρες κόκορα του πάνω στον ξινόχοντρο!

Τις Κυριακές τα μεσημέρια απο τα τέλη Ιουνίου , θα κάνουμε μιά νέα αρχή κάτω απο τα πλατάνια & με θέα την θάλασσα :«Κυριακή στο χωριό»με ψητά κρεατικά στην ανοικτή υπαίθρια κουζίνα . Περισσότερα σε λίγο ....

Ο Νίκος προσκάλεσε στα Καψαλιανά τη νεαρή ταλαντούχα pastry chef Εμμα Δελατόλα η οποία μετέτρεψε το διάσημο κρητικό ξεροτήγανο σε mille feuilles , εφτιαξε παγωμένη μους σοκολάτας με ζελέ ελαιολάδου & μία κόκκινη οπτασία φρούτων του δάσους με δροσερή σούπα καρπουζιού .

Ο Νίκος Θωμάς είναι ενας κύριος μέσα στην κουζίνα του , ευγενής με όλους τους chefs & sous chefs του & zen .. γι’αυτό & τα πιάτα του με ψυχή απο την Κρήτη θα γράψουν ιστορία στην γαστρονομία του τόπου - Σας περιμένουμε!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ