Ο Κυρ. Μητσοτάκης αισιόδοξος: Η Ελλάδα έσπασε το φράγμα των 5 εκατομμυρίων εμβολιασμών - Πώς πάει η επιχείρηση ''Γαλάζια Ελευθερία'' στα νησιά (βίντεο)

Συνεχίζουμε με γρήγορους ρυθμούς προς το στόχο μας: την Ελευθερία!...

Ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την πορεία της επιχείρησης «Ελευθερία» και ειδικότερα για τους 5 εκατομμύρια και πλέον εμβολιασμούς στην χώρα μας, έκανε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μητσοτάκης έγραψε στο Twitter ότι:

«Χθες η Ελλάδα έσπασε το φράγμα των 5.000.000 εμβολιασμών. 3.280.000 συμπολίτες έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου και από αυτούς 1.810.000 είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Συνεχίζουμε με γρήγορους ρυθμούς προς το στόχο μας: την Ελευθερία!»

 

 

Επιχείρηση "Γαλάζια Ελευθερία"

Η δυναμικότητα και ο αριθμός των εμβολιασμών θα αυξάνεται σταδιακά και μέχρι στιγμής ο μέσος όρος εμβολιαστικής κάλυψης με μία δόση στα νησιά είναι 30%, ενώ το ποσοστό των ολοκληρωμένων εμβολιασμών ανέβηκε στο 20%, είπε ο κ. Θεμιστοκλέους.

Μίλησε για βελτίωση της εμβολιαστικής κάλυψης στα νησιά, αναφέροντας ως χαρακτηριστικά παραδείγματα την εμβολιαστική κάλυψης της Σαντορίνης σε ολοκληρωμένους εμβολιασμούς από το 11% στο 25% και η Σύρος από το 12% στο 23%. Για την εβδομάδα που διανύουμε στα 19 νησιά  η συντριπτική πλειοψηφία των ραντεβού ξεπερνάει το 90%.

Ο κ. Θεμστοκλέους αναφέρθηκε όμως και σε πέντε νησιά στα οποία. η πληρότητα των ραντεβού είναι κάτω από 35% και είναι η Κάλυμνος, η Ζάκυνθος, η Σάμος, η Λήμνος και η Κεφαλλονιά.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ