Story of the day: Ο 4χρονος Λουκάς από την Αυστραλία πάσχει από καρκίνο-Πήγε για θεραπεία στις ΗΠΑ χάρη στην κινητοποίηση της Ομογένειας κι επιστρέφει νικητής για να κάνει Χριστούγεννα σπίτι του!

Ο Λουκάς Στρούζας είναι ένα 4χρονο αγοράκι που συγκίνησε την ελληνική παροικία σε κάθε γωνιά της Αυστραλίας. Μόλις πρόσφατα ολοκλήρωσε τη θεραπεία του στο Τέξας των ΗΠΑ και επέστρεψε στην Μελβούρνη.



Οι ραδιοθεραπείες στις οποίες έπρεπε να υποβληθεί ο μικρός Λουκάς για να πολεμήσει το μυελοβλάστωμα, μία μορφή καρκίνου που εμφανίστηκε στο κεφάλι και στους ανώτερους σπονδύλους του πριν από περίπου ενάμισι χρόνο, δεν θα πραγματοποιούνταν αν δεν κινητοποιούνταν η ελληνική παροικία δωρίζοντας τα απαιτούμενα χρήματα.



Η εφημερίδα της ομογένειας «Neos Kosmos», δημοσιεύει τη συγκινητική επιστολή της μητέρας του 4χρονου αγοριού:

«Επιστρέψαμε επιτέλους στο σπίτι μας. Ο Λουκάς στο Τέξας έκανε συνολικά 30 ραδιοθεραπείες. Αυτό σημαίνει ότι το παιδί μας έπρεπε να υποβάλλεται κάθε μέρα (30 φορές) συνολικά σε ολική αναισθησία. Ήταν μία πάρα πολύ δύσκολη διαδικασία αλλά ο Λουκάς την άντεξε σχετικά καλά. Τις πρώτες μέρες είχε ναυτία και έκανε εμετό αλλά στην συνέχεια συνήλθε. Μπορεί λόγω της θεραπείας να χρειάστηκαν τέσσερις μεταγγίσεις και να έχασε τα μαλλάκια του αλλά ο Λουκάς μας παρέμεινε ευτυχισμένος και γεμάτος δύναμη, γεγονός που έδινε δύναμη και σε εμάς. Είναι όντως πολύ δυνατό παιδί.



Μέσα στην ατυχία μας όμως ήμασταν και τυχεροί. Τις μέρες που το παιδί μας δεν χρειαζόταν να επισκεφθεί το νοσοκομείο, κυρίως τα Σαββατοκύριακα, μας δόθηκε η ευκαιρία να το πάμε στα αξιοθέατα της πόλης του Χιούστον. Το χάρηκε πολύ αλλά εκείνο που χάρηκε ακόμα περισσότερο ήταν ότι απέναντι από το διαμέρισμα που μέναμε, στο πάρκο που υπήρχε εκεί, βρισκόταν ένα μίνι τραινάκι που το διέσχιζε κάθε μέρα. Δεν μπορώ να σας περιγράψω πόσο χαρούμενος ήταν κάθε φορά που ανέβαινε στο τραινάκι ή το έβλεπε να περνά. Σίγουρα ήμασταν οι καλύτεροι πελάτες αυτού του μικρού τραίνου. Ο Λουκάς ακόμα και εξουθενωμένος και αδύναμος από την θεραπεία δεν έχανε ευκαιρία να κάνει τη βόλτα του με το τραίνο.



Στα τέλη Ιανουαρίου ο Λουκάς θα υποβληθεί σε MRI (μαγνητική τομογραφία) προκειμένου να δούμε πως πάει η κατάστασή του. Οι γιατροί πάντως μας έχουν ξεκαθαρίσει ότι είναι πολύ πιθανό να μην φανεί από αυτήν την εξέταση αν η ραδιοθεραπεία ήταν επιτυχής. Απ' εδώ και μπρος το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να περιμένουμε και να προσευχόμαστε ότι το παιδί μας θα θεραπευτεί. Κάθε τρεις μήνες και για τα δύο επόμενα χρόνια, θα γίνεται αυτή η εξέταση προκειμένου να βλέπουμε πως εξελίσσεται η κατάστασή του. Όπως καταλαβαίνεται ο δρόμος που έχουμε ακόμα μπροστά μας να διανύσουμε δεν είναι εύκολος. Αλλά ελπίζουμε!



Αυτήν την στιγμή και αν δεν παρουσιαστεί κάποιο άλλο πρόβλημα, ο Λουκάς δεν χρειάζεται να κάνει καμία άλλη θεραπεία όπως μας είπαν οι γιατροί του.
Επιστρέψαμε στην Αυστραλία στις αρχές του Δεκέμβρη και ανυπομονούμε να επιστρέψουμε στην καθημερινότητά μας και να επαναφέρουμε την ομαλότητα στην ζωή του παιδιού μας. Ελπίζουμε να πάνε όλα καλά, να είναι γερός και δυνατός, να του αγοράσουμε τη τσάντα του, τα μολύβια του και να τον δούμε σε λίγο καιρό να αρχίζει την «μαθητική» του ζωή στο νηπιαγωγείο, που περιμένει με τόση ανυπομονησία να πάει, όπως κάθε άλλο φυσιολογικό παιδί.
Σε εμάς δεν απομένει τίποτε άλλο να κάνουμε, μόνο να περιμένουμε...



Σε όλους εσάς όμως, όσους κάνατε κάποια δωρεά, όσους μας συμπαρασταθήκατε με οποιονδήποτε τρόπο αλλά και σε εσάς που αφιερώσατε έστω και ένα δευτερόλεπτο στην προσευχή σας για το παιδί μας, ένα μεγάλο-μεγάλο ευχαριστώ. Εύχομαι υγεία και κάθε καλό για εσάς και την οικογένειά σας.
Σας εξομολογούμαι ότι τόσο εγώ όσο και σύζυγός μου είμαστε αδύναμοι να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη που νοιώθουμε.
Εσείς και μόνο εσείς δώσατε στον Λουκά μας την δυνατότητα να υποβληθεί σε αυτές τις ραδιοθεραπείες, την ελπίδα να ζήσει και γι' αυτό θα σας είμαστε για πάντα ευγνώμονες.

Σας ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας και σας ευχόμαστε Καλά Χριστούγεννα.
Ειρήνη Στρούζα – Rosebaum»

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ