Την αιτία των θρομβώσεων για Αstrazeneca και Johnson & Johnson βρήκαν οι επιστήμονες - Ετοιμάζουν μικρή διόρθωση για τα εμβόλια

Τι λένε οι επιστήμονες; 

Το μυστήριο των θρομβώσεων που προκαλούν σπανιότατα τα εμβόλια της AstraZeneca και της Johnson & Johnson εκτιμούν ότι έλυσαν Γερμανοί ερευνητές. 

Τα περιστατικά θρομβώσεων που έχουν συνδεθεί με τα εμβόλια έχουν ως αποτέλεσμα την πρόκληση σύγχυσης στους ανθρώπους. 

Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Γκαίτε της Φραγκφούρτης και το Πανεπιστήμιο Ουλμ λένε ότι το κλειδί είναι ο αδενοϊός που περιέχουν τα εμβόλια των εταιρειών AstraZeneca και Johnson & Johnson.

Όπως ανάφερε ο καθηγητής, σύμφωνα με τους Financial Times, ο μηχανισμός μετάδοσης με τα εν λόγω εμβόλια στέλνει την πρωτεΐνη-ακίδα στον πυρήνα του κυττάρου και όχι στην κυτοσόλη, το υγρό που βρίσκεται μέσα στο κύτταρο, όπου ο ιός παράγει κανονικά πρωτεΐνες.

Αντίθετα, τα εμβόλια που βασίζονται σε mRNA, όπως αυτά των Pfizer και Moderna, παρέχουν το γενετικό υλικό απευθείας στο κυτταρικό υγρό και δεν εισέρχεται ποτέ στον πυρήνα.

Η σπάνια επιπλοκή έχει καταγραφεί σε 309 ανθρώπους από τα 33 εκατ. που έκαναν το εμβόλιο της AstraZeneca και της J&J στο Ηνωμένο Βασίλειο, προκαλώντας 56 θανάτους.

Στην Ευρώπη, τουλάχιστον 142 άτομα έχουν παρουσιάσει θρόμβωση από τα 16 εκατομμύρια που έκαναν το εμβόλιο της AstraZeneca.

Η J&J είχε ήδη επικοινωνήσει με το γερμανικό εργαστήριο, ζητώντας τρόπους για να προσαρμόσει το εμβόλιο της ώστε να αποτρέψει τη διάσπαση. 

Η AstraZeneca δεν έκανε κάποιο σχόλιο για την εξέλιξη.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ