Και τώρα το μεγάλο δράμα του 5χρονου Εϊτάν μοναδικού διασωθέντα της τραγωδίας στο τελεφερίκ : "Που είναι ο μπαμπάς μου & η μαμά μου" (φώτο)

Σοκάρουν τα πρώτα λόγια που είπε μόλις βγήκε από το κώμα 

'Ενα πεντάχρονο αγόρι είναι ο μοναδικός επιζών του τραγικού δυστυχήματος που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 14 άνθρωποι ανάμεσα στους οποίους και οι δύο γονείς του.

Τα πρώτα λόγια που είπε όταν συνήλθε από το κώμα στο οποίο βρισκόταν είναι: "Που είναι η μητέρα μου και ο πατέρας μου";

Ο Ισραηλινός Eitan Biran γλύτωσε  ως εκ θαύματος  από την τραγωδία στις Άλπεις, αλλά η μητέρα και ο πατέρας του, ο μικρότερος αδελφός και οι παππούδες του  σκοτώθηκαν.

Το μικρό αγόρι βρίσκεται σε μονάδα εντατικής θεραπείας για περισσότερο από μία εβδομάδα, αλλά τώρα μπορεί να αναπνέει χωρίς μηχανική υποστήριξη , αν και ακόμα δυσκολεύεται να μιλήσει.

Όταν ξύπνησε είδε δίπλα στο κρεβάτι του , στο Νοσοκομείο Παιδιών Regine Margherita στο Τορίνο,την 41χρονη θεία του , Aya. "Έχω πονόλαιμο" της είπε πριν ρωτήσει γιατί βρίσκεται στο νοσοκομείο.

Δεν είναι γνωστό αν έχουν πει στον μικρό Έϊταν τα θλιβερά νέα: Ότι η 26χρονη μητέρα του Tal, ο 30χρονος πατέρας του Amit, ο μικρότερος 2χρονος αδερφός του Tom,,  αλλά και ο ο 81χρονος παππούς του Yitzhak Cohen, και η 71 ετών γιαγιά του, Barbara Koninsky, είναι όλοι νεκροί.

Ο γενικός διευθυντής του νοσοκομείου, Giovanni La Valle, δήλωσε στο BILD: «Μερικές φορές ο Eitan ρωτά για τους γονείς του, αλλά τέλος πάντων: η θεία του είναι πάντα μαζί του».

Πολλοί άνθρωποι, ανάμεσα στους οποίους, δύο διασώστες έχουν αφήσει δώρα για το μικρό αγόρι, ενώ τρεις οικογένειες προσφέρθηκαν να τον υιοθετήσουν μετά την τραγωδία, αναφέρει η Daily Mail. 

Ο Luigi Nerini, 56 ετών, επικεφαλής της Ferrovie del Mottarone, της εταιρείας που διαχειρίζεται το τελεφερίκ,  συνελήφθη την Τετάρτη μαζί με δύο συναδέλφους του τον Gabriele Tadini και τον Enrico Perocchio.

Ο επικεφαλής της ιταλικής εταιρείας αντιμετωπίζει 14 κατηγορίες , μεταξύ των οποίων εγκληματική αμέλεια που οδήγησε στο δυστύχημα που σκότωσε 14 ανθρώπους.

Αναμένεται να του επιβληθεί ποινή φυλάκισης 30 ετών, εάν κριθεί ένοχος για όλες τις κατηγορίες. 

Ο Eitan υπέστη σοβαρά τραύματα στο θώρακα και στην κοιλιά , καθώς και κατάγματα στα άκρα του, κατά τη διάρκεια του τραγικού συμβάντος την περασμένη εβδομάδα και παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση.

Σήμερα, η ψυχολόγος του, Μαρίνα Μπερτολότι, εξήγησε την ευαίσθητη φύση αυτού του σταδίου της τραγωδίας.

Είπε: «Δεν ρωτάμε, αλλά πρέπει να είμαστε σε θέση να απαντήσουμε στις ερωτήσεις του. Για να βρούμε τις σωστές απαντήσεις, πρέπει να συνεργαστούμε με την οικογένειά του. Εάν ουρλιάξει  πρέπει να παρέμβετε. Αλλά αλλιώς πρέπει πρώτα να δούμε ποιο είναι το ψυχολογικό του τραύμα. "

Οι σωροί  της μητέρας του,  Ταλ, του πατέρα, του Αμίτ, του μικρότερου αδελφού του Τομ και των παππούδων του έμειναν στο αεροδρόμιο Μαλπένσα του Μιλάνου, μέχρι  την Τετάρτη πριν από τον επαναπατρισμό τους στο Ισραήλ.

Τάφηκαν την επόμενη μέρα στο Aviel, καθώς η θεία και οι επιζώντες παππούδες του έμεναν με τον Έϊταν  στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί εξακολουθούν να ανησυχούν για το στήθος και το στομάχι του.

Το χρονικό της τραγωδίας

Δεκατέσσερις άνθρωποι έχασαν την ζωή τους από πτώση καμπίνας τελεφερίκ, σε μικρή απόσταση από τη λίμνη Ματζιόρεα, στην βορειοδυτική Ιταλία.

Πληροφορίες θέλουν ένα από τα δυο παιδιά (εννέα και πέντε ετών) που είχαν τραυματισθεί σοβαρά και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο του Τορίνο από τους πυροσβέστες, να υπέκυψε στα τραύματά του.

Πως συνέβη το δυστύχημα

Λίγο πριν από την μία το μεσημέρι τοπική ώρα, ξαφνικά, το ατσάλινο νήμα του τελεφερίκ φέρεται να έσπασε σε απόσταση τριακοσίων μέτρων από τον σταθμό αποβίβασης, που βρίσκεται σε υψόμετρο χιλίων πεντακοσίων μέτρων και η καμπίνα έπεσε στο κενό.

Η καμπίνα, όπως έκαναν γνωστό οι πυροσβέστες, έπεσε σε δασώδη περιοχή, κάτι που έκανε δύσκολες τις προσπάθειες των πυροσβεστών και της Πολιτικής Προστασίας.

Λόγω των καλών καιρικών συνθηκών στην περιοχή αυτή του Πεδεμόντιου βρίσκονται αρκετοί τουρίστες και το συγκεκριμένο τελεφερίκ μόλις είχε ξαναρχίσει να λειτουργεί.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι συλλυπήθηκε τις οικογένειες των θυμάτων και παρακολουθεί διαρκώς τις επιχειρήσεις για εντοπισμό άλλων επιζώντων.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ