Στην Θράκη ο Τσαβούσογλου: «Έρχομαι με θετική ατζέντα» - tweet που προκαλεί όμως… (φωτό & βίντεο)

Το πρόγραμμα του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών στην Ελλάδα

Στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης προσγειώθηκε λίγο μετά τις 10 το πρωί της Κυριακής ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου που θα συναντηθεί αύριο με τον Έλληνα ομόλογό του Νίκο Δένδια.

Και μπορεί ο Τούρκος ΥΠΕΞ να διαμήνυε λίγο πριν την αναχώρησή του από την γειτονική χώρα ότι έρχεται με «θετική ατζέντα» ωστόσο ένα tweet του προκαλεί. Ειδικότερα ο Τσαβούσογλου έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό πως ήρθε στη δυτική Θράκη για να συναντήσει μέλη της «τουρκικής μειονότητας».

Σημειώνεται ότι στι; 12:15  θα επισκεφθεί το Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής. Εκεί αναμένεται να  έχει μεταξύ άλλων επαφές με τον ψευδομουφτή Ξάνθης Αχμέ Μετέ και τον ψευδομουφτή Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερήφ. Αμέσως μετά  θα επισκεφθεί το  μειονοτικό σχολείο Τζελάλ Μπαγιάρ στην Κομοτηνή το οποίο είχε επισκεφτεί και ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν όταν είχε έρθει στη Θράκη το 2017.

Ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών  αναμένεται να παρακαθήσει σε γεύμα με τα μέλη της «συμβουλευτικής επιτροπής μειονότητας» ενώ το πρόγραμμα του κ. Τσαβούσογλου στη Θράκη θα κλείσει με επίσκεψη στον τάφο του βουλευτή Αχμέτ Σαδίκ στις 17:00.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου το βράδυ της Κυριακής θα δειπνήσει στην Αθήνα με τον Νίκο Δένδια, ενώ το πρωί της Δευτέρας θα συναντηθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Την Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί και η συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου.  Οι συνομιλίες θα εστιαστούν στις διμερείς σχέσεις, καθώς και στις περιφερειακές και διεθνείς εξελίξεις, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ