Made in Greece o Αντώνης Δαφέρμος: Mε τον φακό του αιχμαλωτίζει την άγρια ζωή της Κρήτης - Πουλιά της πανέμορφης ενδοχώρας

Ο Αντώνης Δαφέρμος στήνει ... φωτογραφικό καρτέρι στην Αξό. 

Πώς θα μπορούσε κανείς να ζει και να εργάζεται στην κρητική ύπαιθρο και να μη θέλει, με κάποιο τρόπο, να την "πάρει" μαζί του; Ο Αντώνης Δαφέρμος από την Αξό Μυλοποτάμου, τα τελευταία χρόνια, βρήκε έναν καλλιτεχνικό τρόπο να "αιχμαλωτίζει" την άγρια ζωή, χωρίς να κάνει καμία παρέμβαση σε αυτήν.

 

 

 

 

 

 

 

 

Στήνει φωτογραφικό "καρτέρι" και απαθατίζει στιγμές των πτηνών που κάνουν στάση στην Αξό, στο ταξίδι τους προς τα βόρεια γράφει η Κατερίνας Παντινάκη στο Cretalive.

 

 

 

 

 

 

Το φωτογραφικό του αρχείο είναι ήδη πλούσιο, καθώς μετράει πια 6 χρόνια στο αγροτουριστικό κατάλυμα όπου εργάζεται ως οδηγός βουνού, εκ των οποίων τα 5 χρόνια ασχολείται ερασιτεχνικά με τη φωτογραφία, επιλέγοντας τη Φύση ως έμπνευσή του.

 

 

 

 

 

 

 

"Την περίοδο αυτή εξελίσσεται η μετανάστευση των πτηνών, τα οποία πηγαίνουν κυρίως στη βόρεια Ελλάδα για αναπαραγωγή. Στην Κρήτη θεωρείται περιοχή διαχείμασης αφού δεν φωλιάζουν εδώ, απλά μένουν λίγο διάστημα κυρίως για να ξεκουραστουν και για να βρουν τροφή" - αναφέρει ο ίδιος.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ