Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και τα εορταστικά εδέσματα «μας φωνάζουν» - H λίστα που θα μας βοηθήσει να χάσουμε θερμίδες ότι και να φάμε

Την ώρα που όλους τους απασχολεί πώς να μην πάρουν κιλά τα Χριστούγεννα, εμείς λέμε να δούμε το ποτήρι…μισογεμάτο.

Την ώρα που όλους τους απασχολεί πώς να μην πάρουν κιλά τα Χριστούγεννα, εμείς λέμε να δούμε το ποτήρι…μισογεμάτο.

H λίστα των Χριστουγέννων που θα σας αδυνατίσει...

Επειδή όλα τα νομίσματα έχουν δύο όψεις, έτσι και στην περίπτωση των Χριστουγέννων υπάρχει μεν το δεδομένο ότι τα εορταστικά εδέσματα προσθέτουν μία ακόμα …τρύπα στη ζώνη μας, αλλά την ίδια στιγμή διάφορες χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες μπορούν να μας κάνουν να χάσουμε θερμίδες.

Απίστευτο κι όμως αληθινό. Και για τους πιο δύσπιστους, ορίστε η λίστα των Χριστουγέννων που θα μας αδυνατίσει.

Κουραμπιέδες, μελομακάρονα και γαλοπούλες όντως προσθέτουν κιλά. Αλλά σκεφτήκατε πόσες θερμίδες χάνουμε όταν πηγαίνουμε στο σούπερ μάρκετ για να τα προμηθευτούμε; Οι ειδικοί λένε ότι χάνουμε 47 θερμίδες για κάθε μισή ώρα που στεκόμαστε στην ουρά και περιμένουμε τη σειρά μας και 13 θερμίδες για κάθε πέντε λεπτά που κουβαλάμε τα ψώνια. Και αυτό, χωρίς να υπολογίσουμε το περπάτημα από το σούπερ μάρκετ έως το σπίτι.
Αν τις γιορτές αυτές αποφασίσετε να φιλοξενήσετε φίλους σπίτι σας, μη διστάσετε. Όσο πιο πολλοί, τόσο περισσότερα …σεντόνια θα αλλάξετε και αυτό θα σας απαλλάξει από 40 θερμίδες για κάθε 15 λεπτά, που θα χρειαστείτε.

Και αφού τους φιλοξενείτε, λογικά θα είστε καλός οικοδεσπότης και θα ετοιμάσετε τα ποτά τους. Το bartending αυτό θα σας απαλλάξει από 146 θερμίδες ανά ώρα, δεδομένου βέβαια, ότι τα ποτά είναι για τους φίλους σας και όχι για εσάς.

Επειδή όμως θα θέλετε να μάθετε και τα νέα τους, καλό θα ήταν να το κάνετε όρθιοι. Οι συζητήσεις αυτές θα σας κάνουν να χάνετε 127 θερμίδες για κάθε ώρα …κουβέντας.

Χριστούγεννα χωρίς γιορτινό γεύμα δε γίνεται. Το κλειδί για να χάσετε θερμίδες είναι να το προετοιμάσετε μόνοι σας. Μία μόνο ώρα αρκεί για να χάσετε 159 θερμίδες.
Αλλά και η προετοιμασία των δώρων μπορεί να σας φανεί ιδιαίτερα χρήσιμη. Αποφύγετε να σας τυλίξουν τα δώρα, όταν τα αγοράσετε και επιλέξτε να κάνετε τη δουλειά αυτή μόνοι σας. Έτσι θα χάσετε ακόμα 48 θερμίδες για κάθε μισάωρο που θα τυλίγετε τα δώρα για τους αγαπημένους σας.

Αν πάλι είστε από εκείνους που αγαπούν να διακοσμούν το χριστουγεννιάτικο δέντρο μόνοι τους, πολύ καλά κάνετε. Εκτός από τη χαρά των Χριστουγέννων, κερδίζετε και την απόλαυση να απαλλαγείτε από 85 θερμίδες για κάθε μισή ώρα διακόσμησης.

Αφού φάτε, πιείτε και διασκεδάσετε, η απώλεια θερμίδων …συνεχίζεται. Μία μάλιστα καλή «γενική καθαριότητα», μετά από το εορταστικό φαγοπότι, μπορεί να σας απαλλάξει από 191 θερμίδες την ώρα.

Tip: Nα θυμάστε βέβαια, ότι η απώλεια θερμίδων είναι ανάλογη της σωματοδομής του καθενός. Έτσι οι άνδρες και οι γυναίκες που ζυγίζουν περισσότερα από 75 κιλά θα κάψουν ελάχιστα περισσότερες θερμίδες.

Το διαβάσαμε στο click@life

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ