Wallis Simpson: Η ''Meghan Μarkle του 20ου αιώνα'' - Ο βασιλιάς της Αγγλίας παραιτήθηκε για χάρη της - Άφησε εποχή με το εκκεντρικό ντύσιμο, το φορτωμένο μακιγιάζ, την κοσμική ζωή (φωτό)

H πολυτάραχη ζωή της..., 

Η Ουώλλις Σίμπσον (Wallis Simpson), ήταν η σύζυγος του Πρίγκιπα Εδουάρδου, Δούκα του Ουίνδσορ.

Γεννήθηκε στην Σκουέρ Κότατζ στο Μπλου Ρίντζ Σάμμιτ της Πενσυλβάνια. Κόρη του Τηκλ Ουώλλις Ουόρφιλντ και της Άλις Μόνταγκιου.

Η Σίμπσον παντρεύτηκε τρεις φορές. Πρώτα με τον Ερλ Γουίνφιλντ Σπένσερ Τζ., έναν αεροπόρο του Αμερικάνικου Ναυτικού. Το 1928 παντρεύτηκε τον Έρνεστ Ώλτνριτς Σίμπσον, Αγγλοαμερικανό ναυτικό διευθυντή και πρώην αξιωματικό.

 

 

 

 

 

 

Ο τρίτος της γάμος ήταν με τον Πρίγκιπα Εδουάρδο, Δούκα του Ουίνδσορ (πρώην βασιλιάς Εδουάρδος Η΄) το 1937.

Η σχέση της με τον Εδουάρδο ήταν επεισοδιακή. Γνωρίστηκαν για πρώτη φορά το 1931 όταν ήταν ακόμα παντρεμένη με τον Σίμπσον, έγιναν γρήγορα εραστές κάτι που ανησύχησε παρά πολύ το Παλάτι. 

 

 

 

 

 Σε ένα πάρτι στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ, την παρουσίασε στη μητέρα του, και ο πατέρας του εξοργίστηκε, κυρίως επειδή ήταν δυο φορές διαζευγμένη.

Όταν ο Εδουάρδος ανέβηκε στον θρόνο και θέλησε να την παντρευτεί επίσημα, ο Στάνλεϋ Μπόλντουιν, πρωθυπουργός της Αγγλίας, προειδοποίησε τον Εδουάρδο πως δεν θα γινόταν δεκτή από την αγγλική κοινωνία ως βασίλισσα.  

 

 

 

 

Ο Εδουάρδος παραιτήθηκε από τον θρόνο στις 11 Δεκεμβρίου 1936 προκειμένου να παντρευτεί τη Ουώλλις.  Μετά την παραίτησή του, έφυγαν από τη χώρα και εγκαταστάθηκαν στο Παρίσι. Στις 3 Ιουνίου 1937 παντρεύτηκαν αναφέρει τo wikipedia

 

 

 

 

Το 1972 ο Εδουάρδος πέθανε από καρκίνο του πνεύμονα. Η Ουώλλις παρέμεινε στο Παρίσι μέχρι τον θάνατό της, στις 24 Απριλίου 1986 σε ηλικία 89 ετών. Θάφτηκε δίπλα στον σύζυγό της, στο Φρόγκμορ.

Όλη της ζωή ήταν αφιερωμένη στην προσπάθεια να κάνει τον Δούκα να αισθανθεί ότι ήταν ακόμα βασιλική φιγούρα", λέει η Suzy Menkes, συντάκτρια για τη Vogue International και συγγραφέας των βιβλίων ''Τα βασιλικά κοσμήματα'' και το ''The Windsor Style''. 

Επισκέφτηκε το σπίτι της στα μέσα της δεκαετίας του '80, όταν η δούκισσα του Windsor ήταν κατάκοιτη.

"Το σπίτι, στην άκρη του Bois de Boulogne, ήταν γεμάτο με χλιδάτα αντικείμενα και μπιχλιμπίδια σε κάθε επιφάνεια που μπορώ ακόμα να αισθανθώ τον πανικό της  να προσπαθεί να βρει που να βάλει ένα φλιτζάνι τσάι". 

Ένας παρατηρητής σχολίασε πώς η σοβαρότητα των ρούχων της καταστράφηκε από τη γεύση της για φανταχτερά κοσμήματα. Της άρεσε το έντονο μακιγιάζ, ενώ θεωρούνταν η « πιο μισητή γυναίκα της Αγγλίας» .Η Γουόλις Σίμπσον ήταν μια σοσιαλιτέ Αμερικανίδα της υψηλής κοινωνίας.

Η προσωπική της ζωή έγινε πρωτοσέλιδο πολλές φορές ενώ αποτελεί έως σήμερα μια από τις πιο πολυσυζητημένες προσωπικότητες στην ιστορία της Μεγάλης Βρετανίας. Έμεινε γνωστή για το ρόλο που έπαιξε στο να έρθουν τα πάνω κάτω στην ιεραρχία της μοναρχίας. 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ