H δημοσιογράφος Δάφνη Kαραβοκύρη συγκινεί: Η μάχη μου με τη νευρική ανορεξία - Από 62 κιλά έφτασα 39,5 (βίντεο)

Η μάχη της με την σκληρή ασθένεια... 

Η δημοσιογράφος Δάφνη Καραβοκύρη ήταν καλεμσένη στα Μεσάνυχτα με την Ελεονώρα Μελέτη, και έκανε μία κατάθεση ψυχής αφού μίλησε για την προσωπική της ζωή και την μάχη της με την νευρική ανορεξία. 

Η δημοσιογράφος περιέγραψε τις σκέψεις, αλλά και τα βιώματα που την οδήγησαν στη νευρική ανορεξία και τις δυσάρεστες επιπτώσεις στην υγεία της.

«Η νευρογενής ανορεξία δεν είναι κάτι που ξεκινάει μόνο του. Όταν είσαι παιδί, βλέπεις διάφορα πράγματα που σε προβληματίζουν. Είχαμε κι εμείς τα προβλήματά μας στο σπίτι, όπως σε κάθε σπίτι. Βλέποντάς το τώρα ήταν σαν να ήθελα να φωνάξω, αλλά δεν είχα φωνή.

 

 

 

 

Στα 15 μου ξεκίνησα επίσημα να ζω με τον πατέρα μου. Δεν ήταν εύκολο, δεν εξελίχθηκε άσχημα. Ο μπαμπάς μου ήταν εκδότης περιοδικών μόδας. Όταν είσαι παιδί, και πόσω μάλλον όταν είσαι κορίτσι με ευαισθησίες και βλέπεις τα μοντέλα στο σπίτι σου, θέλεις να τους μοιάσεις.

Στην αρχή λες “να χάσω 2 κιλάκια”. Ήμουν ένα νόστιμο, αφράτο, υγιές κορίτσι που αρμόζει στην ηλικία των 14 ετών. Οπότε εγώ ήμουν ένα παιδί, που έσφυζε από ζωή και αποφάσισα να πιω αυτή τη ζωή με το καλαμάκι.

Δείτε την συνέντευξή της στο 37ο λεπτό

 

«Αυτοτραυματιζόμουν και κάθε πρόσληψη τροφής ήταν μια τιμωρία»

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, η Δάφνη Καραβοκύρη τόνισε πως έφτασε να ζυγίζει 39,5 κιλά από 62 μέσα σε έναν χρόνο και για να μην γίνεται αντιληπτό πως έχανε βάρος «σαν νερό», όπως ανέφερε, φορούσε φαρδιά ρούχα και κρυβόταν το θέμα της νευρικής ανορεξίας και έτρωγε μόνο κάποια μουστοκούλουρα.

 

 

 

 

 

 

Ακόμα, η Δάφνη δήλωσε πως δεν πήγαινε σε πάρτι για πάλευε να αδυνατίσει και δεν ήταν ικανοποιημένη, συμπληρώνοντας:

«Έκανα και εμετούς, αυτοτραυματιζόμουν και κάθε πρόσληψη τροφής ήταν μια τιμωρία. Στο μυαλό μου είχα όρεξη αλλά δεν ακολουθούσαν τα υπόλοιπα. Είναι μια ασκητική ζωή, είναι μια κατηφόρα που δεν έχει πάτο».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ