Δολοφονία στα Γλυκά Νερά: Η «Μεγάλη Στοά» είχε διαγράψει την ψυχολόγο της Καρολάιν - Παρέμβαση και από τον Σύλλογο Ελλήνων Ψυχολόγων (βίντεο)

Ο ΣΕΨ της ζητά να προσκομίσει το πτυχίο ΑΕΙ Ψυχολογίας και άδεια άσκησης επαγγέλματος

Αίσθηση προκαλούν οι πληροφορίες ότι η «Μεγάλη Στοά» είχε διαγράψει από το 2018 την ψυχολόγο της 20χρονης Καρολάιν που δολοφονήθηκε μέσα στο σπίτι της στα Γλυκά Νερά.

Με επιστολή που έστειλε στην εμφανιζόμενη ως ψυχολόγο της κοπέλας, Ελένη Μυλωνοπούλου, ο Σύλλογος Ελλήνων Ψυχολόγων της ζητά να προσκομίσει πτυχίο Ψυχολογίας ΑΕΙ και άδεια επαγγέλματος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση ανέφερε τα εξής:

«Επειδή η αντιποίηση του επαγγέλματος του ψυχολόγου από πρόσωπα που δεν έχουν την ιδιότητα του ψυχολόγου πλήττει βάναυσα το κύρος του επαγγέλματός μας, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις έντονες αντιδράσεις συναδέλφων ψυχολόγων για την πρόσφατη παρουσία σας στην Αστυνομία και στα ΜΜΕ με την επαγγελματική ιδιότητα της ψυχολόγου και το βιογραφικό σας στην ιστοσελίδα www.medylife.gr, παρακαλούμε εντός δύο ημερών να προσκομίσετε στον Σύλλογο Ελλήνων Ψυχολόγων, εάν έχετε, πτυχίο ΑΕΙ Ψυχολογίας και άδεια άσκησης επαγγέλματος ψυχολόγου του ελληνικού κράτους».

Παράλληλα πριν 3 περίπου χρόνια η Μεγάλη Στοά Ελευθεροτεκτόνων την είχε αποβάλλει για ψευδή ιδιότητα που φέρεται να είχε δηλώσει.

«Η Ελένη Μυλωνόπουλου – Τσάτση παρέστησε ψευδώς σε όσους συναναστρέφεται μέσα στους κόλπους της Μεγάλης Στοάς ότι είναι Ιατρός, με ειδικότητα μαιευτήρα – γυναικολόγου, σπουδάσασα εις Πανεπιστήμιο της Ρουμανίας το οποίο και κατονομάζει στο ανηρτημένο βιογραφικό της» ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Δείτε επίσης: Η ψυχολόγος της Καρολάιν για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά: «Γι΄αυτό το ζευγάρι μόνο τα καλύτερα έχω να πω - ο Μπάμπης πολύ υποστηρικτικός»

Το βιογραφικό της Ελένης Μυλωνοπούλου

Στο βιογραφικό σημείωμα της κ Μυλωνοπούλου που είναι αναρτημένο στο διαδίκτυο αναφέρονται τα εξής:

H Μυλωνοπούλου Ελένη - Medylife είναι Κλινικός Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας - Κλινικός Υπνοθεραπευτής και διατηρεί ιδιωτικό γραφείο στο Χαλάνδρι. Έπειτα από 25 έτη πορείας στο μάχιμο μαιευτικό επάγγελμα με πάνω από 6000 τοκετούς στο ενεργητικό της και με 15 έτη εμπειρία στο χώρο της υπογονιμότητας, τα τελευταία χρόνια ασχολείται με τους τομείς της Ψυχικής υγείας, της Κλινικής - Θεραπευτικής Ύπνωσης και του NLP δηλαδή του νευρογλωσσικού προγραμματισμού σε συνδυασμό με την θεραπευτική ύπνωση και του Life Coach.

Photo: doctoranytime.gr

Πιο συγκεκριμένα, κατέχει δίπλωμα και τίτλο κλινικού υπνοθεραπευτή από το μεγαλύτερο οργανισμό Θεραπευτικής Ύπνωσης στο κόσμο, τον N.G.H National Guilt of Hypnotists. Παράλληλα, κατέχει πολυάριθμες άλλες πιστοποιήσεις και διπλώματα όπως το CTAA Certificate of Complementary Therapists Accredited Association Hypnotherapist Certification από το American Board of Hypnotherapy and Practitioner Certification, το Diploma of Psychology από την Academy of Modern Applied Psychology και NLP Certification από την American Board of Hypnotherapy.

Επιπλέον, κατέχει τις πιστοποιήσεις "Personality Psychology", "Contribution of Psychology to Forensic Investigation" και "Clinical Hypnosis and Therapeutic Applications" από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Ακόμα, στο ιδιωτικό της γραφείο εφαρμόζεται Κλινική και Θεραπευτική Ύπνωση και Τοκετός Hypnobirthing, όπου είναι μία ασφαλής μέθοδος προσέγγισης του απόλυτα φυσικού τοκετού με ύπνωση, χαλάρωση και αναπνοές που εξασφαλίζουν έναν ευτυχισμένο και χωρίς άγχος τοκετό. Είναι ιδρύτρια του Medical Studies University, το οποίο είναι εξειδικευμένο σε προγράμματα Bachelor - Master και Phd των ιατρικών σχολών του εξωτερικού. Κλείνοντας, θα ήταν παράλειψη να μην αναφερθεί το γεγονός της βράβευσής τη με το Βραβείο Ιατρικής Αναγνωρισιμότητας 2020 (29/11/2020)

Τι απαντά η ψυχολόγος

Η ίδια απαντά μέσω της δικηγόρου πως δεν θα κάνει καμία δήλωση ή σχόλιο, χωρίς να ξεκαθαρίζει αν είναι κάτοχος πτυχίου Ψυχολογίας ή εάν έχει άδεια άσκησης επαγγέλματος, ενώ τονίζει πως θεωρεί «άκαιρη» την όποια δήλωση ή ανακοίνωση σχετικά με τα όσα έχουν λάβει χώρα κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα, σύμφωνα με το skai.gr.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ