Έγκλημα στην Αγία Βαρβάρα: Δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση στον 75χρονο συζυγοκτόνο - «θόλωσα και την πυροβόλησα» (βίντεο)

Ζήτησε και έλαβε προθεσμία

Ποινική δίωξη για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση καθώς και για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία άσκησε ο Εισαγγελέας στον 75χρονο που σκότωσε το βράδυ της περασμένης Πέμπτης στην Αγία Βάρβαρα την 64χρονη εν διαστάσει σύζυγό του.

Ο κατηγορούμενος , που παραδόθηκε στις αρχές που τον αναζητούσαν ως δράστη του εγκλήματος, οδηγήθηκε μετά τον Εισαγγελέα στον ανακριτή από τον οποίο ζήτησε και έλαβε προθεσμία για την ερχόμενη Τρίτη, αναφέρει το ΑΠΕ.

Σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται ο κατηγορούμενος, είχε έντονες διαφωνίες με το θύμα που αφορούσαν οικονομικά και περιουσιακά ζητήματα.

Ο συνήγορος του κατηγορουμένου Θεόδωρος Μαντάς σε δήλωση του αναφέρει πως το έγκλημα αποτελεί «την κορύφωση μιας οικογενειακής τραγωδίας. Μια πράξη την οποία προφανώς κανείς δεν επικροτεί. Οφείλεται στην έκρηξη του θυμικού μετά από μια έντονη δικαστική διαμάχη, η οποία επέφερε το αποτέλεσμα αυτό. Ο δράστης έχει ήδη μετανιώσει για την πράξη του. Αυθορμήτως παραδόθηκε στις Αρχές και ανέλαβε την ευθύνη της πράξεως του, παραδίδοντας και το όπλο του εγκλήματος».

«Είχα πάει να της ζητήσω να μου επιστρέψει κάποια χρυσαφικά. Εκείνη μίλησε απαξιωτικά για το πρόσωπό μου, με έβρισε και με προσέβαλε (...) Θόλωσα, έβγαλα το πιστόλι και την πυροβόλησα. Το όπλο είναι πολύ παλιό, το είχα βρει σε μια μετακόμιση» φέρεται να είπε στην απολογία του ο 75χρονος.

Την ίδια ώρα φίλες της άτυχης γυναίκας μίλησαν για συστηματική κακοποίηση από τον εν διαστάσει σύζυγό της.

«Όπου την έβρισκε, τη σκότωνε στο ξύλο» είπε  μία από τις φίλες της 64χρονης για τον σύζυγό της. «Στην αρχή νομίζαμε ότι ήταν ευτυχισμένη. Μετά, έφερε (ο άνδρας της) άλλη γυναίκα στο σπίτι κι εκείνη έφυγε» είπε ακόμα η γυναίκα μιλώντας στον Alpha.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ