Η Iman δεν ξεχνάει τον David Bowie στην επέτειο του γάμου τους: Ο rock star που ερωτεύτηκε το supermodel από την Σομαλία (φωτό)

«Πόσο μου λείπεις...»

Στις 6 Ιουνίου θα ήταν η επέτειος γάμου της Iman και του αγαπημένου της David Bowie, με το supermodel να δημοσιεύει στο Instagram μια κοινή τους φωτογραφία.

«Πόσο μου λείπεις, 6 Ιουνίου #WeddingAnniversary #BowieForever» έγγραψε στο ποστ της το 65χρονο μοντέλο, ηθοποιός και επιχειρηματίας.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by IMAN (@the_real_iman)

Η πρώην μούσα των σχεδιαστών Τζιάνι Βερσάτσε, Χάλστον, Κάλβιν Κλάιν, Ντόνα Καράν και Ιβ Σεν Λοράν - γνωστή και για το φιλανθρωπικό της έργο - και ο Βρετανός rock star παντρεύτηκαν τον Απρίλιο του 1992 ωστόσο ο γάμος τους επισημοποιήθηκε στην Φλωρεντία της Ιταλίας τον Ιούνιο της ίδιας χρονιάς.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by IMAN (@the_real_iman)

Ο rock star και το supermodel που ερωτεύτηκαν

Ο David Bowie υπήρξε σημαντικότατος εκπρόσωπος της μουσικής του 20ού αιώνα. Ηγετική φυσιογνωμία της παγκόσμιας μουσικής βιομηχανίας, με πωλήσεις που ξεπερνούν κατά πολύ τα 100 εκατομμύρια δίσκους, ο Μπόουι επηρέασε δεκάδες καλλιτέχνες, συγκροτήματα, αλλά και τον κόσμο της μόδας.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by IMAN (@the_real_iman)

Λόγω της σπάνιας φωνής του και των ερμηνευτικών δυνατοτήτων του ο Μπόουι βρίσκεται στην εικοσάδα με τους σπουδαιότερους τραγουδιστές/καλλιτέχνες όλων των εποχών, στη σχετική top 100 λίστα του έγκυρου περιοδικού Rolling Stone. Άφησε ισχυρότατο αποτύπωμα για έξη δεκαετίες, ιδιαίτερα χάρη στο έργο του της δεκαετίας του 1970, αφού πέντε δίσκοι του, της περιόδου αυτής φιγουράρουν μόνιμα στις λίστες με τους σπουδαιότερους δίσκους όλων των εποχών.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by IMAN (@the_real_iman)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by IMAN (@the_real_iman)

Μετά το θάνατο του, το ίδιο μουσικό περιοδικό, που αποτελεί το εγκυρότερο του πλανήτη με εκατομμύρια αναγνώστες, τον χαρακτήρισε ως "Greatest Rock Star Ever".

Ο  David Bowie γνώρισε την Iman το 1990 και την ερωτεύτηκε κεραυνοβόλα: «Σκεφτόμουν πώς θα ονομάσουμε τα παιδιά μας απ’ την πρώτη νύχτα που γνωριστήκαμε», έλεγε.  Η Ιμάν γεννήθηκε στο Μογκαντίσου της Σομαλίας. Το όνομα που της έδωσαν οι γονείς ήταν ήταν Zahra, που σημαίνει «λουλούδι της ερήμου». «Ιμάν» σημαίνει «έχε πίστη» και έτσι την αποκαλούσε ο παππούς της.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by IMAN (@the_real_iman)

Ήταν το πρώτο κορίτσι στην οικογένειά της μετά από γενιές αγοριών και ο παππούς της το έλεγε, εννοώντας «έχε πίστη, κάποια στιγμή θα γεννηθεί και κορίτσι».  Το σούπερ μόντελ από τη Σομαλία ήταν η γυναίκα σύμβολο, που μάγεψε μόδιστρους και πασαρέλες, πριν κατακτήσει και την καρδιά του Bowie.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by IMAN (@the_real_iman)

Η  «Βασίλισσα της Αφρικής», όπως συνήθιζε να την αποκαλεί ο  "πατριάρχης της μόδας" Ιβ Σεν Λοράν, έχει αποσυρθεί εδώ και χρόνια από τον χώρο του modeling για να ταχθεί ολόψυχα τόσο στις επιχειρηματικές της προσπάθειες και την οικογένειά της όσο και το σοβαρό φιλανθρωπικό της έργο στη γενέτειρά της, την οποία δεν ξέχασε φυσικά ποτέ.

Η Iman ήταν το πρώτο μαύρο μοντέλο από την Αφρική που απέσπασε φήμη και διασημότητα ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για τη μαύρη ομορφιά στη λευκή Δύση. Πλέον υπηρετεί τη Μητέρα Αφρική από μια νέα θέση, μαχόμενη για κοινωνική δικαιοσύνη στη Σομαλία αλλά και για τα κρούσματα ρατσισμού στη βιομηχανία του θεάματος.


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by IMAN (@the_real_iman)

Η οικογένειά της ήταν προοδευτική και ο διπλωμάτης πατέρας της, πρεσβευτής της χώρας στην Τανζανία, επέμενε να μεγαλώνει τη μοναχοκόρη του όσο πιο φιλελεύθερα μπορούσε.

Η μικρή Ιμάν φοίτησε έτσι σε ιδιωτικό καθολικό σχολείο θηλέων, καθώς θεωρήθηκε προοδευτικότερο από το δημόσιο ισλαμικό εκπαιδευτικό σύστημα της περιόδου, και ήταν μάλιστα πολύ καλή μαθήτρια, έτσι προσηλωμένη καθώς έδειχνε στα γράμματα.


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by IMAN (@the_real_iman)


Αποσύρθηκε επισήμως από τις πασαρέλες το 1989, τιμώντας την επιλογή της και μην κοιτώντας ποτέ πίσω. Έκοψε μάλιστα κάθε δεσμό με τη Νέα Υόρκη ώστε αν κάτι τύχαινε στη ζωή της, να μην μπορεί να επιστρέψει στο modeling και παραβεί έτσι τον λόγο της.

Αφού μετακόμισε στο Λος Άντζελες, γνώρισε τον Βρετανό θρύλο της μουσικής το 1990. Δύο χρόνια αργότερα, ο κεραυνοβόλος έρωτας κατέληξε σε γάμο στη Λοζάνη της Ελβετίας (24 Απριλίου 1992), τον οποίο ωστόσο επανέλαβαν δύο μήνες αργότερα σε παρεκκλήσι της Ιταλίας. Παρά τις φήμες ότι η ένωσή τους ήταν διαφημιστικό κόλπο, ο γάμος τους παραμένει ένας από τους ευτυχέστερους και πιο μακρόβιους της παγκόσμιας showbiz.

Το ζευγάρι έμεινε άλλωστε μαζί μέχρι και τον θάνατο του θρυλικού μουσικού το 2016 με την σύζυγό του να τον κρατά πάντα μέσα στην καρδιά της. Μαζί απέκτησαν και την κόρη τους Alexandria Zahra Jones, ενώ το μοντέλο ιυοθέτησε και το παιδί του Bowie από τον προηγούμενό του γάμο.

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ