Harry - Μeghan: Τελικά το όνομα της κόρης τους Λίλιμπετ- Diana, συνδέεται και με αυτό της μητέρας της - Δείτε πώς

Δείτε τι συμβολίζει το όνομα της μικρούλας. 

Η Μέγκαν Μαρκλ έφερε στον κόσμο το δεύτερο παιδί της, ένα κοριτσάκι, στο οποίο μαζί με τον σύζυγό της, τον πρίγκιπα Χάρι, αποφάσισαν να δώσουν τα ονόματα της βασίλισσας Ελισάβετ και της πριγκίπισσας Νταϊάνας, ονομάζοντάς την Λίλιμπετ-Νταϊάνα.

«Με μεγάλη χαρά ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν, ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ, καλωσορίζουν στον κόσμο την κόρη τους, την Λίλιμπετ «Λίλι» Νταϊάνα Μαουντμπάντεν-Γουίνδσορ» ανέφερε ο γραμματέας τύπου του ζεύγους.

 

 

 

 

Το μωρό γεννήθηκε στο Νοσοκομείο Σάντα Μπάρμπαρα Κότατζ στην Καλιφόρνια, το πρωί της Παρασκευής. Ο Χάρι ήταν παρών στον τοκετό.

 

 

 

 

«Τόσο η μητέρα όσο και το παιδί είναι υγιείς και καλά και ξεκουράζονται στο σπίτι τους», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

 

 

«Ο Δούκας και η Δούκισσα σας ευχαριστούν για τις θερμές ευχές και τις προσευχές σας, ενώ απολαμβάνουν αυτήν την ξεχωριστή στιγμή ως οικογένεια», πρόσθεσε ο εκπρόσωπός τους. Το πρώτο παιδί του ζεύγους, ο Άρτσι, γεννήθηκε το 2019.

Ποια είναι όμως η ιστορία πίσω από το όνομα της μικρούλας; 

Σύμφωνα με τον Guardian, το Λίλιμπετ προέρχεται από το χαϊδευτικό της βασίλισσας Ελισάβετ και χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά όταν η ίδια ήταν μικρό παιδί και δεν μπόρεσε να προφέρει το όνομά της σωστά.

Μάλιστα έτσι την φώναζε και ο σύζυγός της Πρίγκιπας Φίλλιπος, ο οποίος έφυγε από την ζωή στις 9 Απριλίου 2021. 

Ωστόσο, ο Χάρι και η Μέγκαν δήλωσαν ότι η κόρη τους, το 11ο δισέγγονο της βασίλισσας, θα είναι γνωστή ως Λίλι (Lili), μια παραλλαγή στο όνομα του κρίνου (Lily), που συμβολίζει την αγνότητα, τη δέσμευση, την αναγέννηση και τη γονιμότητα.

 Το δεύτερο όνομά της, Νταϊάνα, φυσικά, το πήρε από τη μητέρα του πρίγκιπα Χάρι, την Πριγκίπισσα της Ουαλίας, που σημαίνει κάτι θεϊκό. Είναι επίσης το όνομα της ρωμαϊκής θεάς της γονιμότητας και του κυνηγιού.

Πέραν όμως της σύνδεσης του ονόματος με την μητέρα του Χάρι και την Βασίλισσα Ελισάβετ, το όνομα της μικρούλας συνδέεται με αυτό της μητέρας της Μέγκαν, Doria Ragland. Πως όμως; 

Βλέπεται όπως εξηγεί το people, η μητέρα της Μέγκαν την αποκαλούσε μικρή ''λουλούδι''. To όνομα Lilly, αντιπροσωπεύει τα Κρίνα, που είναι το λουλούδι της Άνοιξης και συμβολίζει την μητρότητα και γονιμότητα, την αγνότητα και την ομορφιά νεότητας. 

Έτσι η Δούκισσα κατάφερε να συνδέσει το όνομα της μικρούλας με τρία πολύ σημαντικά πρόσωπα της ζωή της αλλά και του Πρίγκιπα Χάρι

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ