Sarah Everard: Ο εν ενεργεία αστυνομικός δήλωσε ένοχος για τον βιασμό και την απαγωγή της - Η δολοφονία είχε προκαλέσει ξέσπασμα οργής (βίντεο)

Η άτυχη κοπέλα γυρνούσε με τα πόδια στο σπίτι...

Ένοχος δήλωσε για τον βιασμό και την δολοφονία της 33χρονης  Sarah Everard ο 48χρονος εν ενεργεία αστυνομικός που κατηγορούνταν για την υπόθεση.

Η δολοφονία της κοπέλας είχε προκαλέσει οργή και συζήτηση στη Βρετανία για το τι μπορούν να κάνουν η αστυνομία, η κυβέρνηση και η κοινωνία για να σταματήσουν τη βία ανδρών σε βάρος γυναικών, όπως μετέδωσε χθες το BBC, όπως αναμεταδίδει το ΑΠΕ.

Ο  Wayne Couzens, 48 ετών, αστυνομικός στο Λονδίνο που είναι μέλος της μονάδας προστασίας των διπλωματικών αποστολών, παραδέχθηκε την ευθύνη για τη δολοφονία αλλά δεν έχει δηλώσει αθώος ή ένοχος ενώ ήδη ετοιμάζονται ιατρικές γνωματεύσεις, ανέφερε το BBC, επικαλούμενος τους δικηγόρους του.

Η 33χρονη Everard απήχθη ενώ επέστρεφε με τα πόδια στην κατοικία της από ένα φιλικό σπίτι στο νότιο Λονδίνο στις 3 Μαρτίου. Το πτώμα της ανακαλύφθηκε αργότερα σε δάσος λίγο έξω από το Λονδίνο.

Όπως είχε αναφέρει τότε δημοσίευμα της Dailymail το πτώμα της βρέθηκε στις 12 Μαρτίου σε δάσος λίγο έξω από το Λονδίνο μέσα σε μια τσάντα που χρησιμοποιούν στις οικοδομές.

Η διαδρομή από το σπίτι των φίλων της μέχρι και την οικεία της ήταν περίπου 50 λεπτά ενώ μέσα από το κινητό της οι Αρχές βρήκαν ότι όσο περπατούσε προς την οικεία της μίλησε στο τηλέφωνο με τον φίλο της.

Μάλιστα κάμερες ασφαλείας δείχνουν την 33χρονη να περπατά μόνη στον δρόμο, ενώ σύμφωνα με το skynews ήταν ο φίλος της που δήλωσε την εξαφάνιση την επόμενη ημέρα.  Η δολοφονία της προκάλεσε ξεσπάσματα οργής από γυναίκες που μίλησαν για τις δικές τους εμπειρίες και τον φόβο τους να περπατούν μόνες τους στο δρόμο το βράδυ.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ