Αποζημίωση εκατομμυρίων έδωσε η Apple σε μια γυναίκα: Πήγε το iphone για επισκευή και οι τεχνικοί ανέβασαν γυμνές φωτό & βίντεο σε Facebook

Το έκαναν με τέτοιο τρόπο ώστε να φαίνεται ότι τα ανέβασε εκείνη

Εκατομμύρια έδωσε η Apple σε μια γυναίκα που πήγε το iphone της για επισκευή και κατέληξε να δει γυμνό τον εαυτό της στο διαδίκτυο.

Το περιστατικό συνέβη το 2016, όταν σύμφωνα με τον Insider η γυναίκα πήγε το κινητό της για επισκευή σε κάποιο από τα εγκεκριμένα καταστήματα της μεγάλης εταιρείας. 

Δύο τεχνικοί του Pegatron Technology Service (το κατάστημα) ωστόσο δημοσίευσαν στο Facebook ακατάλληλα βίντεο και φωτογραφίες της και μάλιστα το έκαναν κατευθείαν μέσα από το τηλέφωνό της ώστε να φαίνεται ότι τα έχει δημοσιεύσει εκείνη, σύμφωνα με τα όσα φαίνεται να είπαν οι δικηγόροι της γυναίκας στα επίσημα έγγραφα που επικαλείται πως είδε το The Verge.

Η εταιρεία από πλευράς της είπε στο The Verge ότι οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι έχουν απολυθεί, ενώ σύμφωνα με τα όσα είπαν οι δικηγόροι στον The Telegraph η γυναίκα απείλησε με μήνυση την Apple αλλά τελικά η υπόθεση κατέληξε σε συμβιβασμό. Μάλιστα είχαν υπογράψει ρήτρα εμπιστευτικότητας και η υπόθεση έγινε γνωστή όταν οι δικηγόροι σε μια νεότερη υπόθεση που αφορούσε την Apple και την Pegatron αναφέρθηκαν στην προηγούμενη υπόθεση, λέγοντας ότι ο πελάτης που κατονομάστηκε ήταν «σαφώς η Apple».

Εκπρόσωπος της Apple δήλωσε για την υπόθεση ότι: «λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπόψη το απόρρητο και την ασφάλεια των δεδομένων των πελατών μας και διαθέτουμε ορισμένα πρωτόκολλα για να διασφαλίσουμε ότι τα δεδομένα αυτά προστατεύονται καθ' όλη τη διάρκεια της διαδικασίας της επισκευής των προϊόντων.

Όταν μάθαμε για αυτήν την τρομερή παραβίαση των πολιτικών μας σε έναν από τους προμηθευτές μας το 2016, λάβαμε άμεση δράση και έκτοτε συνεχίσαμε να ενισχύουμε τα πρωτόκολλα προμηθευτών μας».

Να σημειωθεί ότι δεν είναι το μόνο παρόμοιο περιστατικό που βλέπει το φως της δημοσιότητας ενώ σύμφωνα με τον Telegraph η υπόθεση υπονομεύσει το επιχείρημα της Apple Που επιτρέπει μόνο σε συγκεκριμένα εγκεκριμένα καταστήματα να πουλά τα προϊόντα της.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ