Ο πρίγκιπας Φίλιππος θα γιόρταζε τα 100α του γενέθλια & η βασίλισσα Ελισάβετ τον τιμά - Το τριαντάφυλλο με το όνομα του & το κόσμημα -γαμήλιο δώρο (φώτο)

Στις 10 Ιουνίου ο Πρίγκιπας Φίλιππος θα γιόρταζε τα 100α γενέθλια του 

Από τότε που επέστρεψε στα βασιλικά της καθήκοντα μετά το θάνατο του πρίγκιπα Φίλιππου, η Βασίλισσα Ελισάβετ αποτίει ευγενικά φόρο τιμής στον αείμνηστο σύζυγό της με μία σειρά από ενέργειες.

Μία από αυτές είναι να φοράει τα κοσμήματα που της είχε δωρίσει.

Την Τρίτη, η βασίλισσα  πραγματοποίησε μια virtual  συνάντηση με έναν πρέσβη από τη Δημοκρατία του Νοτίου Σουδάν και τον Ύπατο Αρμοστή για τη Δημοκρατία της Μοζαμβίκης φορώντας ένα σπάνιο κόσμημα.

 Πρόκειται για μια καρφίτσα σε σχήμα πεταλούδας που αποτελείται από διαμάντια με φτερά με ρουμπίνια και ήταν ένα δώρο από τον βαρώνο  του Onslow,   με την ευκαιρία του γάμου της τότε πριγκίπισσας Ελισάβετ με τον πρίγκιπα Φίλιππο το 1947

Η καρφίτσα δεν είναι από τα γνωστά κοσμήματα της βασίλισσας , καθώς τη φοράει σπάνια, δημόσια, κι όταν το κάνει τη συνδυάζει με μονόχρωμα ροζ ή κόκκινα ρούχα.

Την τελευταία φορά που η βασίλισσα Ελισάβετ φορούσε αυτό το συγκεκριμένο αξεσουάρ ήταν σε μια εκκλησιαστική λειτουργία  στο Sandringham το 2019 και πριν από αυτό, σε μια επίσκεψη στο Sandringham Women's Institute το 2012.

Αυτό το αφιέρωμα στον εκλιπόντα σύζυγό της  έγινε  δύο ημέρες πριν  τη 10η Ιουνίου που θα ήταν τα 100α γενέθλια του πρίγκιπα Φίλιππου, αναφέρει η Vanity Fair.

H βασίλισσα Ελισάβετ αγαπά πολύ τις καρφίτσες και συχνά στολίζει με αυτές τα ταγιέρ ή τα φορέματα της.

Το τριαντάφυλλο με το όνομα του

Η βασίλισσα Ελισάβετ φύτεψε ένα τριαντάφυλλο αφιερωμένο στον Δούκα του Εδιμβούργου, το πανέμορφο λουλούδι έχει το όνομα του.

Πρόκειται για ένα υπέροχο τριαντάφυλλο που ονομάζεται «Duke of Edinburgh» και φυτεύτηκε στο East Terrace Garden, όπου η Ελισάβετ μπορεί να το βλέπει από τα ιδιαίτερα δωμάτιά της.

Το βαθύ ροζ, αιωνόβιο λουλούδι πήρε το όνομα του πρίγκιπα, που έφυγε από τη ζωή στις 9 Απριλίου, σε ηλικία 99 ετών.

Η Ελισάβετ παρέλαβε το υπέροχο λουλούδι από τον Keith Weed, πρόεδρο του Royal Horticultural Society.

Ο Weed είπε ότι το αναμνηστικό λουλούδι είναι για όλα τα σημαντικά πράγματα που είχε κάνει ο πρίγκιπας στη ζωή του ώστε να τον θυμούνται.

«Είναι υπέροχο», σχολίασε η βασίλισσα και είπε ότι η αφιέρωση είναι πολύ ευγενική.

Η 95χρονη Ελισάβετ παρακολούθησε τον κηπουρό του Γουίνδσορ, Philip Carter, να το φυτεύει στην τριανταφυλλιά του Κάστρου.

Ήταν ο ίδος ο Φίλιππος που έφτιαξε ξανά τα παρτέρια του Γουίνδσορ και τοποθέτησε ένα χάλκινο σιντριβάνι στο κέντρο του κήπου.

Τα έσοδα από κάθε πώληση αυτού του τριαντάφυλλου, που κοστίζει 2,50 λίρες (σχεδόν 3 ευρώ), θα δίνονται στο  Duke of Edinburgh Award’s Living Legacy Fund , ένα ταμείο που ιδρύθηκε στη μνήμη του Πρίγκιπα Φίλιππου και θα δώσει σε εκατομμύρια νέους την ευκαιρία να αλλάξουν τη ζωή τους αναφέρει η Paris Match.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ