Bill & Melinda Gates: Το θρυλικό διαζύγιο περνά στην επόμενη φάση - Ο κύριος Microsoft & οι βόλτες με τις ερωμένες στην χρυσή Porsche (φώτο)

Νέες αποκαλύψεις για την "κρυφή ζωή" του μεγιστάνα της Microsoft

Tο διαζύγιο του Bill και της Melinda French Gates μετά από έναν γάμο 27 ετών  και μια περίφημη εταιρική σχέση , έγινε αμέσως το υλικό μεγάλων αφιερωμάτων στα ταμπλόιντ, με εντυπωσιακούς τίτλους, φωτογραφίεςς των παπαράτσι και πυρετώδεις εικασίες

Στρατιές ανθρώπων γύρω από τη Silicon Valley, στη Φλόριντα και σε όλη την πόλη της Νέας Υόρκης , συζητούν και σχολιάζουν τις ειδήσεις για εβδομάδες.

Σχεδόν όλα τα μεγάλα μμε έχουν δημοσιεύσει λεπτομέρειες για το θρυλικό διαζύγιο.

Παρόλα αυτά μέσα στην Microsoft τα πράγματα είναι  τρομακτικά αθόρυβα.

Δεν έχει γίνει  καμία επίσημη συζήτηση για τη διάσπαση: δεν υπάρχουν συναντήσεις μεταξύ των εργαζομένων ούτε μαζικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου — τουλάχιστον όχι ακόμη. 

Σύμφωνα με έναν υπάλληλο της Microsoft, οι ειδήσεις είχαν πολύ μικρή – αν όχι ανύπαρκτη - επίδραση στις καθημερινές λειτουργίες της Microsoft.

Ο Bill ουσιαστικά εγκατέλειψε την εταιρεία γύρω στο 2008, είπε αυτός ο άνθρωπος σημειώνοντας ότι και οι δύο Gates άρχισαν να αφιερώνουν το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου τους στο φιλανθρωπικό ίδρυμά τους.

Αλλά όλα αυτά θα μπορούσαν να αλλάξουν. Καθώς το διαζύγιο προχωρεί μετά από τις αρχικές αναφορές, άνθρωποι που γνωρίζουν το ζευγάρι αναμένουν περισσότερες λεπτομέρειες

Σύμφωνα με δύο άτομα που είναι κοντά στην όλη υπόθεση , κάποιος στον κύκλο της Μελίντα συνεργάστηκε με έναν ιδιωτικό ερευνητή κι αυτό οδήγησε στο να έρθουν στο φως οι λεπτομέρειες που θα συμπληρώσουν τα κενά τόσο στις δημόσιες όσο και στις ιδιωτικές πτυχές της υπόθεσης, αναφέρει το Vanity Fair.

Ένας εκπρόσωπος της Μελίντα χαρακτήρισε τον ισχυρισμό «εντελώς εσφαλμένο». «Ούτε η Μελίντα ούτε κανείς από το περιβάλλον της προσέλαβαν ποτέ ιδιωτικό ερευνητή».

Ενώ η Microsoft δεν σχολιάζει τις ειδήσεις, μπορεί να είναι πιο δύσκολο για τον τεχνολογικό γίγαντα να εμποδίσει αναφορές για τη συμπεριφορά του Μπιλ, τόσο στο γραφείο όσο και εκτός αυτού, σύμφωνα με τις οποίες  πρώην υπάλληλοι μιλούν γι΄αυτό που περιγράφουν ως ακατάλληλη συμπεριφορά στο χώρο εργασίας, ρομαντικές σχέσεις με τις υπαλλήλους , και τις απαιτήσεις ενός αφεντικού που, για χρόνια, περιγράφεται ως ένας σωτήρας της τεχνολογίας , αλλά  τελικά μπορεί να υπάρξουν αποκαλύψεις που θα σπιλώσουν αυτή την εικόνα.

Σύμφωνα με μια τέτοια αναφορά που ήρθε στο φως τη Δευτέρα, ο Bill Gates διατηρούσε εξωσυζυγικές σχέσεις και χρησιμοποιούσε μια χρυσή Porsche, για τα ραντεβού του.

Κάποιες φορές ο  συνιδρυτής της Microsoft, πήγαινε στο γραφείο με μια Mercedes και μία ώρα αργότερα έδινε εντολή σε έναν υπάλληλο να φέρει στην είσοδο το κομψό σπορ αυτοκίνητο , (σ.σ. την Porsche), είπε ένας πρώην υπάλληλος.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή αυτό το έκανε για να καλύψει τα ίχνη του.

«Όλοι υποθέσαμε ότι αυτό το έκανε όταν επρόκειτο να συναντηθεί με γυναίκες», είπε ο υπάλληλος, σύμφωνα με το New York Post, που επικαλείται ως πηγή το Vanity Fair.

«Ήξερα ότι υπήρχαν πολλά ραντεβού , εκτός εταιρείας, τα οποία δεν ήταν στην επίσημη ατζέντα του». 

Ο Gates είναι γνωστός συλλέκτης ακριβών αυτοκινήτων, με μια ιδιαίτερη αγάπη στις  Porsche.

Πρόσφατα αγόρασε μία Porsche Taycan, ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Ο Γκέιτς είχε στην κατοχή του μια Porsche 911 του 1979 και μια Porsche 959 Sports, ένα σπάνιο μοντέλο , από το οποίο κυκλοφορούν στον κόσμο μόνο 337, αναφέρει η Daily Mail.

Αλλά μια άλλη πηγή αναιρεί τα παραπάνω και λέει ότι ο Gates ήταν ένας άνθρωπος με πολύ αυστηρό πρόγραμμα και ποτέ δεν έφευγε από το γραφείο .

Η σύζυγος του μεγιστάνα της τεχνολογίας, Μελίντα, υπέβαλε αίτηση διαζυγίου τον Μάιο, μετά από τρία παιδιά και 27 χρόνια γάμου. 

Τις επόμενες μέρες, αποκαλύφθηκε ότι ο Μπιλ είχε μια μακροχρόνια  σχέση με μία υπάλληλο του- μια σχέση που διερευνήθηκε από το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας πέρυσι πριν αποχωρήσει.

Ένας εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε ότι η αποχώρηση του Gates από την εταιρεία δεν είχε σχέση με αυτή την υπόθεση και ότι ο συνιδρυτής της Microsoft  χαρακτήρισε αυτές τις φήμες «κακοήθεις ισχυρισμούς».

Πηγές ανέφεραν στο VF ότι το ζευγάρι ζούσε χωριστά για χρόνια, παρέμειναν παντρεμένοι μέχρι το μικρότερο παιδί τους, η κόρη τους, Phoebe, 19 ετών σήμερα , να αποφοιτήσει από το γυμνάσιο.

Η Μελίντα προχώρησε στο να προσλάβει δικηγόρους για το διαζύγιο της , όταν , το 2019, αποκαλύφθηκαν οι σχέσεις του συζύγου της με τον παιδόφιλο Τζέφρι Έπσταϊν , αναφέρει το περιοδικό.

Τον περασμένο μήνα, οι New York Times ανέφεραν ότι ο Γκέιτς, φλέρταρε με γυναίκες που εργάζονταν  για αυτόν όταν ήταν πρόεδρος της Microsoft, αναφέρει η Daily Mail.

Κάποτε έστειλε e-mail σε μία υπάλληλο και της ζητούσε να δειπνήσει μαζί του, ενώ μια άλλη φορά ζήτησε από μία υπάλληλο του Ιδρύματος Gates, να βγουν για φαγητό ενώ βρίσκονταν σε ένα επαγγελματικό ταξίδι στη Νέα Υόρκη.

To περιοδικό αναφέρει ότι πολλοί από τους υπαλλήλους της Microsoft υποχρεώθηκαν να υπογράψουν «Συμφωνία μυστικότητας» (NDA).

Για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, τους έλεγαν: «Έχετε υπογράψει NDA, δεν μπορείτε να μιλήσετε», ανέφερε ένας πρώην υπάλληλος.

Ο ίδιος είπε ότι πολλοί ήθελαν να μιλήσουν για τον Gates και τις δραστηριότητες του, αλλά ήξεραν ότι υπάρχει κίνδυνος.

Οι δικηγόροι ήταν έτοιμοι να τους κάνουν μηνύσεις και ήταν καλοί δικηγόροι πρόσθεσε ο ίδιος.

Ένας πρώην στενός συνεργάτης του Gates, που δούλευε για την Microsoft, είπε ότι όταν λήξει η προθεσμία της NDA, είναι έτοιμος να απαντήσει στον μεγιστάνα της τεχνολογίας.

"Θα τον κοιτούσα στα μάτια και θα του έκανα ερωτήσεις για όλα αυτά . Και θα του έλεγα "Λάθος απάντηση", αν έλεγε κάτι διαφορετικό από αυτά που ισχύουν", είπε

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ