Οι καλύτερες πόλεις για να ζει κάποιος το 2021 με πανδημία - Η θέση της Αθήνας (φώτο)

Οι δέκα καλύτερες και οι δέκα χειρότερες πόλεις για το 2021 με βάση την αντιμετώπιση του Covid-19 - Βουτιά 20 θέσεων για την Αθήνα - Το Ώκλαντ η καλύτερη πόλη στον κόσμο 

Το Ωκλαντ της Νέας Ζηλανδίας έχει ανακηρυχθεί η «καλύτερη» πόλη στον κόσμο  για το 2021, σε μια ετήσια κατάταξη που έχει αλλάξει σημαντικά εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

Σύμφωνα με την έρευνα του Economist Intelligence Unit (EIU), είναι η πιο ζωντανή πόλη στον κόσμο . Η λίστα περιλαμβάνει τις πόλεις που προσφέρουν την καλύτερη ποιότητα ζωής στους κατοίκους τους.

Η έρευνα του Economist Intelligence Unit (EIU) ταξινόμησε 140 πόλεις από όλο τον πλανήτη σε παράγοντες όπως η σταθερότητα, οι υποδομές, η εκπαίδευση και η πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη.

Είναι η πρώτη φορά που το Ώκλαντ ανεβαίνει στην κορυφή μιας τέτοιας λίστας, αλλά  η πανδημία αποδείχθηκε ο καθοριστικός παράγοντας στη φετινή λίστα, με αποτέλεσμα οι ευρωπαϊκές πόλεις να υποχωρήσουν σε σύγκριση με εκείνες στην Αυστραλία, την Ιαπωνία και τη Νέα Ζηλανδία που σημείωσαν εντυπωσιακή άνοδο.

Με πληθυσμό άνω των 4,9 εκατομμυρίων ανθρώπων, η Νέα Ζηλανδία ανέφερε μόνο 26 θανάτους από την ασθένεια από τότε που ο Covid-19 ανακηρύχθηκε πανδημία, αναφέρει το The National News.

Επιπλέον σε μια περίοδο που οι περισσότερες πόλεις του κόσμου βρίσκονταν σε σκληρό lockdown, η διαχείριση της πανδημίας από τις αρχές του Ώκλαντ ήταν τέτοια που επέτρεψε  σε σχολεία, θέατρα, εστιατόρια κι άλλες πολιτιστικές ατραξιόν να παραμείνουν ανοικτά στο διάστημα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη λίστα με τις 10 καλύτερες πόλεις στον κόσμο για το 2021, εκτός από το Ώκλαντ, βρίσκεται και η πόλη Ουέλλινγκτον της Νέας Ζηλανδίας (θέση 4).

Η Αυστραλία καταλαμβάνει τέσσερις από τις 10  θέσεις με τις πόλεις Αδελαΐδα, (θέση 3), Περθ, (θέση 6), .Μελβούρνη και Μπρίσμπεϊν.

Η Ελβετία καταλαμβάνει δύο θέσεις με τις πόλεις Ζυρίχη και .Γενεύη.

Βουτιά 20 θέσεων για την Αθήνα

Η ελληνική πρωτεύουσα συμπεριλαμβάνεται στις πόλεις με τη μεγαλύτερη πτώση, υποχωρώντας κατά 20 θέσεις στην 92η.

«Οι συνθήκες υγειονομικής περίθαλψης έχουν επιδεινωθεί σημαντικά στην Πράγα (Τσεχία), στην Αθήνα (Ελλάδα) και στην Τζακάρτα (Ινδονησία), όπου ο αριθμός των κρουσμάτων Covid-19 αυξανόταν τη στιγμή της έρευνας.

Αυτό αύξησε την πίεση στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, καθιστώντας πιο δύσκολη την εξασφάλιση νοσοκομειακού κρεβατιού και την πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες περίθαλψης» σημειώνεται χαρακτηριστικά στα συμπεράσματα της έρευνας.

Οι δέκα καλύτερες πόλεις για το 2021

1.Ωκλαντ, Νέα Ζηλανδία

Pixabay

2.Οζάκα, Ιαπωνία

Pixabay

3.Αδελαΐδα, Αυστραλία

Pixabay

4.Ουέλλινγκτον, Νέα Ζηλανδία

Pixabay

5.Τόκιο, Ιαπωνία

Pixabay

6.Περθ, Αυστραλία

Pixabay

7.Ζυρίχη, Ελβετία

Pixabay

8.Γενεύη, Ελβετία

Pixabay

9.Μελβούρνη, Αυστραλία

Pixabay

10.Μπρίσμπεϊν, Αυστραλία

Pixabay

Οι δέκα χειρότερες πόλεις 

1.Δαμασκος Συρία

2.Λάγος, Νιγηρία

3.Πορτ Μόρεσμπι, Παπούα Νέα Γουινέα

4. Ντάκα, Μπαγκλαντές

5. Αλγέρι, Αλγερία

Wikipedia

6. Τρίπολη, Λιβύη

7. Καράτσι, Πακιστάν

8. Χαράρε, Ζιμπάμπουε

9. Ντουάλα, Καμερούν

10. Καράκας, Βενεζουέλα

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ