Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

#GreekSummer 2021: Ο @kafetsis.a.fotis παρουσιάζει το γεφύρι του Κόκκορη στον Βοϊδομάτη - Οι Έλληνες φωτογράφοι προτείνουν

Κατασκευάστηκε το 1750 περίπου και πήρε το όνομά του από τον Νούτσο Κοντοδήμο

Το γεφύρι του Κόκκορη στον Βοϊδομάτη ποταμό παρουσιάζει ο Έλληνας φωτογράφος Φώτης Καφέτσης, μέσα από τον λογαριασμό του στο Instagram kafetsis.a.fotis.

Όπως γράφει στην ανάρτησή του «Το γεφύρι του Κόκκορη (ή Νούτσου) είναι μονότοξο πέτρινο γεφύρι και βρίσκεται στον Βοϊδομάτη ποτάμο, στο κεντρικό Ζαγόρι, κοντά στο χωριό Κουκούλι. Κατασκευάστηκε το 1750 περίπου και πήρε το όνομά του από τον Νούτσο Κοντοδήμο, από το Βραδέτο, που χρηματοδότησε την κατασκευή του. .


Το τόξο του γεφυριού έχει μήκος 23,6μ και ύψος 8,5μ. Η πρόσβαση στο γεφύρι γίνεται και από τις δύο πλευρές με μονοπάτια που έχουν σκαλιστεί πάνω στους βράχους και αποτελούν συνέχεια της κατασκευής του. Δίπλα στο γεφύρι ορθώνεται ένας επιβλητικός κατακόρυφος βράχος ενώ από κάτω του ρέει ο ποταμός Βοϊδομάτης με τα κρυστάλλινα, πεντακάθαρα νερά του»

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για να έχετε στο μενού σας ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ