Σπεύδουν να εμβολιαστούν οι νέοι 18-24 ετών - Άνοιξε η πλατφόρμα για τα Pfizer, Moderna και Johnson & Johnson (βίντεο)

51.000 ραντεβού έκλεισαν οι νέοι 18 – 24 ετών.

Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για να μπορεί να κλείσει ραντεβού για εμβολιασμό και η τελευταία ηλικιακή ομάδα από 18 έως 24 ετών, με τα εμβόλια της Pfizer, της Moderna και της Johnson & Johnson, σύμφωνα με όσα ανέφερε στην τελευταία ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους ο οποίος ανέφερε πως με αυτήν την εξέλιξη σηματοδοτείται και η ολοκλήρωση της προτεραιοποίησης για τον ενήλικο πληθυσμό.

Ο προγραμματισμός ραντεβού για τους πολίτες 18-24 ετών με άυλη συνταγογράφηση είναι ήδη σε εξέλιξη.

Ο κ. Θεμιστοκλέους υπογράμμισε πως το τελευταίο δεκαήμερο 275.000 συμπολίτες μας από όλες τις ηλικιακές ομάδες έχουν κλείσει νέα ραντεβού για εμβολιασμό, ενώ τώρα εμβολιάζονται:

  • Πολίτες άνω των 18 ετών με Johnson &Johnson
  • Πολίτες άνω των 25 ετών
  • Πολίτες με υποκείμενα νοσήματα υψηλού και αυξημένου κινδύνου
  • Εργαζόμενοι στο τομέα της υγείας
  • Εκπαιδευτικοί γενικής εκπαίδευσης

Ο Γιώργος Γεωργαντάς μίλησε για τη μεγάλη συμμετοχή των νέων 18-24 στον εμβολιασμό καθώς τις πρώτες ώρες λειτουργίας από το άνοιγμα της πλατφόρμας έχουν ήδη κλειστεί 51.000 ραντεβού.

Σχετικά με την αμέσως επόμενη ηλικιακή ομάδα (25-29) ο κ. Γεωργαντάς μιλώντας στον ΑΝΤ1 αποκάλυψε ότι έχουν κλειστεί περίπου 100.000 ραντεβού.

 

 

«Όποιοι έχουν κάνει την πρώτη δόση, μπορούν να ακυρώνουν οι ίδιοι την δεύτερη δόση. Όμως επειδή το άγχος αυτών των ανθρώπων είναι αν θα μπορέσουν να πάρουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού, μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες, καθώς είναι ζήτημα συνεννόησης και με άλλες χώρες, το αργότερο από την 1η Ιουλίου θα μπορούν όσοι έχουν νοσήσει και κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου να παίρνουν το πιστοποιητικό ασθενείας.

Τα δεδομένα προκύπτουν συνδυαστικά από τα μητρώα που υπάρχουν και το σύστημα τους αναγνωρίζει», ήταν τα λόγια του.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ