Η Μαρέβα Μητσοτάκη ανακαινίζει το Μέγαρο Μαξίμου: Το Architectural Digest κάνει εκτενές αφιέρωμα (φωτό)

Είχε να βαφτεί από το 2004

Την εποπτεία της ανακαίνισης του Μεγάρου Μαξίμου έχει αναλάβει η Μαρέβα Μητσοτάκη με το Architectural Digest India να κάνει εκτενές αφιέρωμα και να φιλοξενεί παράλληλα τις δηλώσεις της συζύγου του πρωθυπουργού.

Όπως είπε η ίδια στο γνωστό αρχιτεκτονικό περιοδικό το Μέγαρο Μαξίμου «έχει να βαφτεί από το 2004» ενώ η κρίση ήταν ανασταλτικός παράγοντας τα τελευταία χρόνια.

Όπως σημειώνει σε ανάρτησή του του Architectural Digest India «Η Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη ως ιδρυτής της Zeus + Dione - μιας γραμμή υψηλής ποιότητας ρούχων που αναδεικνύει την ελληνική χειροτεχνία - έχει εκπαιδευμένο μάτι στον σχεδιασμό».

Όπως σημειώνει ακόμα όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έγινε πρωθυπουργός της Ελλάδας τον Ιούλιο του 2019, δεν μπορούσε παρά να παρατηρήσει ότι ο χώρος στον οποίο εργάζεται για την διαχείριση της χώρας, αλλά και στον οποίο φιλοξενεί ξένους αξιωματούχους δεν ήταν «ακριβώς μια διαφήμιση της ελληνικής αισθητικής και βιομηχανίας».

Το πρωθυπουργικό ζεύγος στην ορκωμοσία της νέας τότε κυβέρνησης

EUROKINISSI/ ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ 

Πάντως η επέτειος για τα 200 χρόνια από την ελληνική Επανάσταση του 2021 φάνηκε σαν μια καλή ευκαιρία για να ανακαινιστεί το Μέγαρο Μαξίμου με την Μαρέβα Μητσοτάκη να λέει ότι η φιλοσοφία της «είναι να αντιπροσωπεύει το ποιοι είμαστε. Το κτίριο αυτό αντιπροσωπεύει τους Έλληνες».

 

 

Η ίδια βέβεια τόνισε ότι ο πρωθυπουργός συμφώνησε στο να γίνει η ανακαίνιση αρκεί να μην υπάρχει κόστος για τον λαό της χώρας.

Έτσι η Μαρέβα Μητσοτάκη έφτιαξε μια ομάδα εθελοντών με σκοπό να ανακαινιστούν τρεις χώροι του Μεγάρου: Το πρωθυπουργικό γραφείο, η αίθουσα υποδοχής και μια αίθουσα συνεδριάσεων.

«Η ιδέα είναι να αλλάζουμε τα έργα τέχνης που εκτίθενται κάθε δύο χρόνια, ώστε να αναδεικνύουμε το ταλέντο και τις δημιουργίες Ελλήνων καλλιτεχνών» είπε ακόμα αναφορικά με την διακόσμηση του χώρου ενώ πρόσθεσε ότι: «Είμαι πολύ ικανοποιημένη από την πορεία του project. Ήθελα να το μετατρέψω σε ένα μέρος που περνάει το μήνυμα ότι στην Ελλάδα έχουμε όμορφη ιστορία, παραδόσεις και δημιουργικότητα».

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ