Story of the day: 30χρονος βρήκε ξανά την χαμένη μνήμη του μετά από 10 χρόνια όταν άκουσε ένα παλιό τραγούδι & ερωτεύτηκε το κορίτσι που θα γινόταν γυναίκα του (φωτό)

Μια πραγματικά ανατριχιαστική ιστορία... 

Πρώτα τα ηχούν τα ντραμς, μετά μια ακολουθία από νότες αγγίζει βαθιά την ψυχή του Thomas. 

"I pictured a rainbow

You held it in your hands

I had flashes

But you saw the plan"

To τραγούδι των ''The Waterboys'  ''The Whole of the Moon του ξύπνησε εικόνες οι οποίες είχαν διαγραφεί από το μυαλό του. Για πάνω από 10 χρόνια ο 30χρονος είχε χάσει την μνήμη του εξαιτίας ενός σοβαρού ατυχήματος στο κεφάλι, όπου τον χτύπησε ένα αυτοκίνητο. 

"Ήταν το πιο μαγικό πράγμα ποτέ", λέει για την ανάκτηση της μνήμης του. 

"Καθόμουν σε ένα παράξενο μπλε πάτωμα και μπορούσα να δω το ασημένιο ραδιόφωνο. Ξαφνικά, ήμουν σε άλλο μέρος και κρατούσα το χέρι ενός ανθρώπου ... και στη συνέχεια υπήρξε μια άλλη μνήμη.

 Θυμήθηκε ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο, πανύψηλο. "Υπήρχε μια γυναίκα που σκεκόταν, και ήταν νέα και χαμογελούσε και δεν είχε γκρίζα μαλλιά. Ήταν η μαμά μου και ήμουν το μικρό αγόρι της."

Ο Thomas έγραψε αμέσως τις αναμνήσεις σε χαρτί. Θα έπρεπε να είναι σίγουρος ότι ήταν πραγματικοί, και δεν ήταν ο εγκέφαλός του που του κάνει κόλπα.

Θα μπορούσε απλώς να είναι μια άλλη εκδήλωση του εγκεφαλικού του τραυματισμού, όπως η αλλαγή της προσωπικότητας και η τύφλωση;

Αλλά αν οι αναδρομές ήταν πραγματικές, πώς είχε ο εγκέφαλός του, κατάφερε να ξεκλειδώσει τη μνήμη του; 

Ήταν βράδυ είχε κίνηση στο Λονδίνο, όταν ο Thomas Leeds κατευθύνθηκε στο σταθμό Green Park για να πάρει ταξί από το σπίτι του πατέρα του.

Το 19χρονο αγόρι θα ξεκινούσε σε ένα χρόνο το πανεπιστήμιο και ήταν εκεί για να συναντήσει έναν φίλο. Στις 21:00, πέρασε το δρόμο και χτυπήθηκε από ένα αυτοκίνητο.

Ο αξιωματικός που βρισκόταν εκεί την ώρα του ατυχήματος μίλησε για το τραγικό συμβάν. 

Ο νεαρός είχε πέσει πάνω από την οροφή του ταξί και προσγειώθηκε στο κεφάλι του. 

Ο πατέρας του Thomas, ο Δρ Anthony Leeds, έσπευσε στο νοσοκομείο του Αγίου Θωμά, αφού η αστυνομία τον κάλεσε να του πει ότι υπήρξε ένα ατύχημα στο οποίο τραυματίστηκε ο γιος του.

Αλλά ο Thomas, ήταν εξαιρετικά τυχερός και την γλίτωσε με ένα μικρό τραυματισμό στο κεφάλι. "Υπήρχαν πολύ λίγα στοιχεία για τραυματισμό εκτός από τις γρατζουνιές και τους μώλωπες", θυμάται ο Anthony. Το επόμενο πρωί, ο Thomas βγήκε από το νοσοκομείο.

Κατά τη διάρκεια των επόμενων δύο ημερών ο Thomas παραπονέθηκε για ναυτία, έναν τρομερό πονοκέφαλο και πόνο στην πλάτη. Όταν ο αστυνομικός τηλεφώνησε για μια ενημέρωση, σοκαρίστηκε όταν έμαθε πως ο νεαρός ήταν σπίτι του αναφέρει το bbc.

Αφού το άκουσε αυτό, πήρε τον Thomas και ζήτησε μια αξονική. Τότε βρέθηκε θρόμβος στο κεφάλι του. "Ήταν 24 ώρες μακριά από το θάνατο", λέει ο Anthony.

Ο Thomas υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για να αφαιρέσει το θρόμβο. 

"Έχω ασαφείς αναμνήσεις αλλά όταν με γύρισαν σπίτι μου δεν το θυμόμουν, ήμουν σε ένα άγνωστο μέρος αλλά δεν φοβόμουν. Δεν ήξερα να φοβάμαι", λέει. "Ήμουν σαν ένα μωρό."

Μάλιστα κατάφερε για πρώτη φορά μετά από χρόνια να αναγνωρίσει την Sophie, μια κοπέλα που είχε γνωρίσει μέσω dating app. Tην πρώτη ημέρα που βγήκαν της είπε συγγνώμη αλλά δεν θα σε θυμάμαι αύριο. Η ιστορία έχει ένα όμορφο τέλος, αφού ο 30χρονος παντρεύτηκε την γυναίκα των ονείρων του μετά από δύοπ χρόνια σχέσης. Έχουν δύο κόρες και είναι ο μοναδικός άνθρωπος που αναγνωρίζει. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ