Δραματικές εξελίξεις στο έγκλημα στα Γλυκά Νερά : Ο σύζυγος της Καρολάιν ύποπτος για τη δολοφονία - Τα νέα στοιχεία & οι αντιφάσεις (βίντεο)

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στη δολοφονία της Καρολάιν στα Γλυκά Νερά, με τον 32χρονο σύζυγό της να βρίσκεται από το μεσημέρι της Πέμπτης στη ΓΑΔΑ κληθείς να απαντήσει σε κρίσιμα ερωτήματα που έχουν προκύψει.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ , ο  Χαράλαμπος Αναγνωστόπουλος, ο σύζυγος της 20χρονης Καρολάιν Κράουτς, κλήθηκε στη ΓΑΔΑ γιατί υπήρξαν νέα στοιχεία για την υπόθεση.

«Εχουν προκύψει νεότερα στοιχεία για τα οποία χρειάζονται διευκρινίσεις. Τα στοιχεία στην έρευνα δεν μπορούν να περιμένουν.

Για αυτό τον λόγο κλιμάκιο του Τμήματος Ανθρωποκτονιών μετέβη σήμερα στην Αλόννησο», τόνισε σε έκτακτη ενημέρωση της ΕΛΑΣ για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά, ο εκπρόσωπος Τύπου, Απόστολος Σκρέκας, ενώ προσέθεσε:

«Ωστόσο περιμέναμε πρώτα να τελειώσει το μνημόσυνο και μετά μεταφέρθηκε ο 32χρονος σύζυγος στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Θα μπορούσε να είχε γίνει και χθες ωστόσο σεβαστήκαμε την επιθυμία του να παραστεί στο μνημόσυνο».

Τα νέα στοιχεία που οδήγησαν εκ νέου τον πιλότο στη ΓΑΔΑ είναι το βιομετρικό ρολόι της Καρολάιν, η κάρτα μνήμης στην κάμερα ασφαλείας της μεζονέτας και το κινητό τηλέφωνο του συζύγου από τα οποία προέκυψαν θέματα που χρήζουν διευκρινίσεων.

Δραματικές εξελίξεις στην υπόθεση του εγκλήματος στα Γλυκά Νερά με τον σύζυγο της 20χρονης Καρολάιν να δίνει αυτή την ώρα συμπληρωματική κατάθεση στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση.

Η αστυνομία φαίνεται να έχει στα χέρια της σημαντικά ευρήματα, ικανά να αποκαλύψουν τι πραγματικά συνέβη στη μεζονέτα των Γλυκών Νερών.

Το πρωί ο πιλότος, σύζυγος της Καρολάιν, ο οποίος ήταν στην Αλόννησο, για τρισάγιο στη μνήμη της δολοφονημένης συζύγου του, κλήθηκε για περαιτέρω εξηγήσεις και οδηγήθηκε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Μεταφέρθηκε με πλωτό μέσο στη Σκιάθο και από εκεί αεροπορικώς στην Αθήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, έχουν προκύψει νέα στοιχεία που προέρχονται από τεχνικές αναλύσεις σε ηλεκτρονικές συσκευές.

Πρόκειται για ένα smart watch στο οποίο φέρεται να έχουν καταγραφεί παλμοί την ώρα που κατά τη δήλωση του πιλότου η Καρολάιν είχε δολοφονηθεί.

Επίσης, έχουν προκύψει στοιχεία για την κάμερα και την αφαίρεση της κάρτας μνήμης μέσα στο σπίτι καθώς και για το κινητό του 32χρονου από τα οποία προκύπτουν ανακολουθίες σε σχέση με την αρχική εκδοχή για το τι συνέβη το μοιραίο βράδυ.

Όπως ανέφερε ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Γιώργος Γεραφέντης, πέρα από το βιομετρικό ρολόι είναι το καταγραφικό της κάμερας, αλλά και το κινητό του πιλότου καθώς φαίνεται να υπάρχει μια ανακολουθία ανάμεσα σε αυτά που αρχικά είχε πει στους αστυνομικούς του τμήματος Ανθρωποκτονιών τόσο για την ώρα που εκτιμούσε ο ίδιος ότι αφαίρεσαν τις κάρτες από το καταγραφικό μηχάνημα αλλά και για τη λειτουργία του κινητού τηλεφώνου του καθώς φαίνεται ότι τέθηκαν σε λειτουργία εφαρμογές την ώρα που ο ίδιος κατέθετε ότι ήταν δεμένος.

Οπότε τώρα καλείται να δώσει εξηγήσεις για τα νέα ψηφιακά ευρήματα.

Οι αστυνομικοί έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο της ληστείας και ψάχνουν να βρουν σε άλλες πηγές το κίνητρο του δράστη.

Οι αντιφάσεις που έπεισε ο σύζυγος
Συνοπτικά: 

Η κάμερα στο ισόγειο κατέγραψε στις 12 τα μεσάνυχτα της 11ης Μαΐου, τον 32χρονο Μπάμπη με το παιδί στην αγκαλιά του.

Στη 1:19 πμ η κάμερα στο ισόγειο διεκόπη οριστικά. Οι ληστές ήρθαν πολύ αργότερα σύμφωνα με τα όσα έχει καταθέσει ο ίδιος ο πιλότος.
Είχε καταθέσει ότι τον έδεσαν πισθάγκωνα ενώ βρέθηκε ότι είχε δεθεί σε εμβρυακή στάση

Κατέθεσε ότι λιποθύμησε, αλλά απεδείχθη από την έρευνα ότι χρησιμοποιούσε το κινητό του
Κλείδωνε και ξεκλείδωνε το κινητό του αρκετές φορές ενώ υποτίθεται ότι ήταν λιπόθυμος και δεμένος πισθάγκωνα.

Όλη η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

Νωρίτερα η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε σε έκτακτες ανακοινώσεις για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά, εξηγώντας γιατί μετέφερε εσπευσμένα τον 32χρονο πιλότο στη ΓΑΔΑ.

 «Σχετικά με την υπόθεση των Γλυκών Νερών, έχουν προκύψει νεότερα στοιχεία που χρειάζονται διευκρινίσεις. Τα στοιχεία δεν μπορούν να περιμένουν.

Για αυτό τον λόγο, μεταφέρθηκε εσπευσμένα από την Αλόννησο στην Αθήνα ο 32χρονος σύζυγος του θύματος».

«Περιμέναμε πρώτα να τελειώσει το μνημόσυνο και μετά μεταφέρθηκε ο 32χρονος σύζυγος στη ΓΑΔΑ. Θα μπορούσε να γίνει και χθες, αλλά σεβαστήκαμε την επιθυμία του να παραστεί στο μνημόσυνο», τονίστηκε.

Στη συνέχεια, αναλύθηκε η διαδικασία μεταφοράς του 32χρονου από την Αλόννησο στην Αθήνα και από εκεί στη ΓΑΔΑ. «Σήμερα, πρωινές ώρες, ο 32χρονος σύζυγος του θύματος στα Γλυκά Νερά, μεταφέρθηκε με πλωτό μέσο από την Αλόννησο στη Σκιάθο και από εκεί αεροπορικώς στην Αθήνα και τη ΓΑΔΑ, για να εξεταστεί ως ο μοναδικός αυτόπτης μάρτυρας για τα νέα στοιχεία που έχουν προκύψει».

Καλλιακμάνης για Γλυκά Νερά: Κενά στην υπόθεση -Κοντά στην εξιχνίαση η ΕΛ.ΑΣ.

Για τις εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονίας της 20χρονης Καρολάιν στα Γλυκά Νερά μίλησε σήμερα ο πρόεδρος Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Καλλιακμάνης ήταν φειδωλός στις απαντήσεις του, καθότι η υπόθεση είναι ακόμα ανοιχτή και σε εξέλιξη.

Ωστόσο, τόνισε ότι η Ελληνική Αστυνομία είναι κοντά στην εξιχνίασή της.

Όπως εξήγησε, η αστυνομία λειτουργεί μεθοδικά. Θα πρέπει -εκτός από την εξιχνίαση- να στοιχειοθετήσει δεδομένα, έτσι ώστε όταν οδηγηθεί κάποιος στη Δικαιοσύνη να μην υπάρχει περίπτωση να καταρρεύσουν τα στοιχεία.

Ο Γιώργος Καλλιακμάνης επισήμανε, επίσης, ότι στη συγκεκριμένη υπόθεση υπάρχουν πάρα πολλά κενά.

Ερωτηθείς για το αν έχουν βρεθεί οι δράστες, απάντησε ότι το Τμήμα Δίωξης Ανθρωποκτονιών έχει αναλάβει και θα πάει την υπόθεση μέχρι τέρμα.

Όπως προαναφέρθηκε, ο 32χρονος πιλότος βρισκόταν στην Αλόννησο για το τρισάγιο στη μνήμη της δολοφονημένης συζύγου του.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ