H Έφη Προκοπάκη είναι μία Topwoman! 40 χρόνια μεγαλώνει παιδιά με νοητική υστέρηση, 80 κάθε χρόνο, δεν τα εγκαταλείπει ποτέ ως το τέλος! Γνωρίστε την

Το σπουδαίο έργο της... 

Σας το εχω ξαναπεί μερικές φορές η δημοσιογραφία με φέρνει μπροστά σε ανθρώπους που είναι μεγάλοι και τρανοί η άγνωστοι και με τεράστιο έργο. Την λένε Έφη Προκοπάκη και επι 40 χρόνια δίνει την ψυχή της γιά την Εστία ένα «σχολείο» διαφορετικό από όλα τ’ άλλα.

Από το 1982, στην καρδιά του Νέου Ψυχικού φροντίζει ολιστικά και εφ’ όρου ζωής ανθρώπους, μικρούς και μεγάλους με νοητική υστέρηση.

«Όταν γεννήθηκε η Μαρία μου και αντίκρισα το προσωπάκι της με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του, το σοκ ήταν μεγάλο, όπως για τον κάθε γονιό που βρίσκεται ξαφνικά αντιμέτωπος με τη διαφορετικότητα.

Ύστερα από μια καταιγίδα συναισθημάτων έφτασα στην αποδοχή, και με αγάπη και ευθύνη, πρώτα από όλα απέναντι στη Μαρία μου και κατ’ επέκταση απέναντι σε όλα τα παιδιά με νοητική υστέρηση, άρχισα να σκέφτομαι πως θα μπορούσα να βοηθήσω και να σχεδιάσω ένα καλύτερο «αύριο» για όλα αυτά τα παιδιά».

Ετσι το 1982 γεννήθηκε η Εστία Νέου Ψυχικού.

Με τα εργαστήρια επαγγελματικής κατάρτισης εκπαιδεύει κάθε χρόνο πάνω από 80 παιδιά με νοητική υστέρηση να αναπτύξουν διάφορες δεξιότητες.

Πως μπορεί να περάσει την ημέρα του ενα άτομο με νοητική υστέρηση ;

Το Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας (ΚΔΗΦ) της Εστίας παρέχει υπηρεσίες επαγγελματικής απασχόλησης (εργαστήρια), παράλληλων εξατομικευμένων προγραμμάτων(φυσική αγωγή και αθλητισμός, χορός, θέατρο, εργοθεραπείες, λογοθεραπείες), δημιουργικής απασχόλησης και ψυχαγωγίας (ελεύθερος χρόνος), διατροφής, μεταφοράς ωφελουμένων καθώς και εκπαίδευσης σε θέματα αυτοεξυπηρέτησης.

H Κάρμεν, η Ηλιάνθη, η Λίλιαν και η Δέσπω :4 γυναικεία ονόματα, 4 σπίτια για να ζουν σαν οικογένεια αυτοί οι μεγάλοι ή μικροί για πάντα. 

40 χρόνια η Διευθύντρια της Εστίας εχει κάνει συγκλονιστικό έργο , ταπεινά σεμνά χωρίς φανφάρες για τους πιό ευάλωτους από τους συνανθρώπους μας. 

Κυρία Προκοπάκη τα σέβη μου,  Εφη είσαι μία σπουδαία γυναίκα...

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ