Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Ντίνα Νικολάου: Μαρμελάδα βερίκοκο με κάρδαμο και βανίλια - Ξεκινάμε την μέρα μας με μια λαχταριστή & «δυναμωτική» συνταγή

Αν θέλετε μπορείτε να αντικαταστήσετε το κάρδαμο με δεντρολίβανο, κανέλα, λεβάντα, τζίντζερ ή ακόμη και πιπέρι σετσουάν

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό βερίκοκα, ώριμα (καθαρό βάρος)
300 γρ. ζάχαρη
1 λοβό βανίλια
10 σπόρους κάρδαμο
1 βιολογικό λεμόνι

Ευχαριστούμε θερμά την Ντίνα Νικολάου και το dinanikolaou.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

ΒΗΜΑ 1 Πλένω καλά τα βερίκοκα, αφαιρώ τα κουκούτσια και τα κόβω σε χοντρά κομμάτια. Με ένα μυτερό μαχαίρι, χαράζω τον λοβό βανίλιας και αφαιρώ τα σποράκια. Βάζω σε μια μεγάλη κατσαρόλα με χοντρό πάτο τα βερίκοκα, τα σποράκια και το λοβό της βανίλιας και το χυμό αλλά και τις άδειες κούπες του λεμονιού. Σπάω τους σπόρους κάρδαμου, τους τοποθετώ σε ένα τούλι και το προσθέτω στην κατσαρόλα. Βάζω την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και μαγειρεύω για 20 λεπτά ανακατεύοντας συχνά.

ΒΗΜΑ 2 Σβήνω τη φωτιά, πετάω τον λοβό της βανίλιας, το τούλι με το κάρδαμο και τις λεμονόκουπες. Μεταφέρω σε δόσεις τα βερίκοκα στο μπλέντερ και τα πολτοποιώ.

ΒΗΜΑ 3 Βάζω στην κατσαρόλα τον πολτό και τη ζάχαρη, ανακατεύω και μαγειρεύω σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά ανακατεύοντας τακτικά. Αποσύρω από τη φωτιά και μεταφέρω την μαρμελάδα καυτή, σε αποστειρωμένα βάζα. Τα αναποδογυρίζω και τα αφήνω να κρυώσουν.

Who is Whο

Οι γαστρονομικές μου ανησυχίες ξεκίνησαν σε πολύ μικρή ηλικία. Γεννημένη στην Ελλάδα, σε μια οικογένεια που η μαγειρική και το καλό φαγητό ήταν βασικά συστατικά της έννοιας καλή ζωή, σύντομα άρχισα να πειραματίζομαι με τα υλικά, τις μυρωδιές, τις αναλογίες. Παρόλο που ξεκίνησα την σταδιοδρομία μου σπουδάζοντας οικονομικά και marketing, στο Παρίσι, σύντομα το πάθος μου για την τέχνη της μαγειρικής και την γαστρονομία με έκανε να αλλάξω ρότα στην ζωή μου, να ακολουθήσω την καρδιά και να κυνηγήσω το όνειρό μου.

Ξεκινώντας τις σπουδές μου στην επαγγελματική μαγειρική τέχνη στις Γαστρονομικές σχολές του Παρισιού «Le Cordon Bleu», «Ritz Escoffier», «Alain Ducasse formation», «Lenotre», ήρθα σε επαφή με τους μεγαλύτερους δασκάλους, που με ενέπνευσαν μεταδίδοντάς μου το πάθος για το καινούριο και την δημιουργία. Στο Παρίσι με τη Μαρία, δημιουργήσαμε το καμάρι μας το EVI EVANΕκαι υπερασπιζόμαστε με μεράκι και πατριωτική φιλοδοξία την ελληνική κουζίνα. Στην Αθήνα, ξεκίνησα το 2006 μέσα από την καθημερινή στήλη μαγειρικής στο πρωινό πρόγραμμα του ΑΝΤ1 (Πρωινός καφές) τη μαγική τηλεοπτική επικοινωνία με όλους εσάς που λατρεύεται τις κατσαρόλες και αφήνεστε στη μαγεία της γεύσης.

Από το 2009 έως το 2011, στην καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής στο κανάλι Star «Νηστικοί πράκτορες» και συνεχίζοντας το 2012, με την εκπομπή «Στην κουζίνα με την Ντίνα», μοιράστηκα με όλους εσάς μυστικά γαστρονομίας και συμβουλές για το οικογενειακό τραπέζι και την οργάνωση της κουζίνας της νέας νοικοκυράς. Το 2010 ξεκίνησα στο κανάλι της Γαλλικής τηλεόρασης cuisine TV, την εκπομπή «Ma cuisine grecque» η οποία παρουσίαζε συνταγές και πιάτα απ’ όλη την Ελλάδα. Η εκπομπή λόγω της μεγάλης της επιτυχίας αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία προβολής για την Ελληνική κουζίνα και τα Ελληνικά προϊόντα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ